orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Ruskamäen Beorn

rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:tummanruunikko 141cm
syntynyt:09.05.2014, VARL, 3-vuotias 30.09.2014
kasvattaja:Ruskamäki, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: helppo A (KRJ I)
rekisterinumero:VH14-027-0185

Luonnekuvaus
Ruskamäen Beorn on poni, jonka vanhemmat kuultuaan ihmiset hämmästyvät. Tottahan toki on, ettei Beorn muistuta sitten tippaakaan katujyrä isäänsä tai arkaa emäänsä. Beorn on varmaan viisain, hyvähermoisin ja herrasmiesmäisin poni, joka Poniniemeen on kavionsa moneen vuoteen laittanut. Jo pienestä pitäen herra on käyttäytynyt ihmisten seurassa kohteliaasti ja heitä kunnioittaen, mitä ei edes teinivuodet vienyt pois. Se orille on kuitenkin tullut vanhetessa, että Beorn on valinnut itselleen ne lempi-ihmiset, joiden kanssa ori on kuin koiranpentu. Muiden kanssa Beorn käyttäytyy hienosti, mutta omien ihmistensä edestä herra tekisi mitä tahansa.

Ratsuna Beorn on paljon ylistettu ja aivan syystäkin. Ori muistuttaa ratsastettavuudeltaan puoliveristä, sillä herrasta puuttuu kaikenlainen ponimaisuus ja apujen kyseenalaistaminen. Nurkkaan jämähtäneenä et tätä ponia näe. Beorn liikkuu omalla moottorilla eteenpäin olematta häslä, ori tottelee pidätteitä heti olematta yliherkkä ja istuntaa ori kuuntelee, muttei ala arvaamaan ratsastajansa aikeita. Ainoa asia, jossa orin kanssa saa oikeasti ja joutuu todella tekemään töitä, on liikkeet. Herran askeleet ovat sellaiset mukavat istua tyyliset, joten jos näyttävyyttä haluaa, pitää sitä jonkin aikaa etsiä. Mikä siinä on kuitenkin etsiessä, kun alla on poni, jollaista ei joka päivä löydä.

Esteillä Beorn on vielä sileäntyöskentelyäkin helpompi, sillä sen kus näyttää missä on este, ja ori hyppää sen. Kaikki hyppykohdat ja hyvä kun ettei askeleetkin ori katsoo itse, ja vaikka ratsastaja kuinka mokailisi, korjaa Beorn asian. Mietinkin pitkään, lähtisikö ori myös esteratoja kisaamaan. Karu totuus on kuitenkin se, että vaikka herra on kuinka kiltti esteillä, ei itse hyppy kanna niin pitkälle, että suurempiin poniluokkiin voitaisiin lähteä. Niinpä Beorn viihdyttää tallin henkilökuntaa ja virkistää omaa mieltään tallin omina hyppypäivinä.

"Ruskamäen Beorn on virkistävän viisas ja oppivainen poniori, joka saattaa muut ponit huonoon valoon käytöstavoillaan."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Silverstrands Sebastian
nf rnkm 139cm
ii. Silverstrands Salvador
nf rnkm 142cm
iii. Napoleon II
nf rtkm 144cm
iie. Silverstrands Karoline
nf rn 138cm
ie. Silverstrands Whiteone
nf km 133cm
iei. Silverstrands Silverone
nf km 140cm
iee. Silverstrands Vanilja
nf vkk 132cm
e. Beren Palan-Dirith KTK II
nf rn 140cm
ei. Launceston Galway
nf rn 139cm
eii. Prince Gadeon
nf trn 142cm
eie. Bourne's Evening Lily
nf m 135cm
ee. Beren Nen Girith
nf rn 144cm
eei. Grinwald
nf rn 140cm
eee. Celon-en-Brethel
nf m 140cm

Jälkeläiset
Isälinja i. Silverstrands Sebastian
nf t. Poniniemen Bella Brella (e. Jefton's Zaheera)
nf o. Marvel Wolverine (e. Dragonet)
nf o. Poniniemen Boysenberry (e. Poniniemen Doseydotes)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 863.39
Tahti ja irtonaisuus: 1140.53
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2003.92 op. (vaikeustaso 5)


KRJ maksimitaso: 4
Koulutustaso: ko helppo A

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.


KRJ laatuarvostelu, Marraskuun laatuarvostelutilaisuus 15.11.2016
7 + 40 + 20 + 20 + 15 = 102 p. KRJ-I

Päiväkirjamerkinnät
16.06.2016 - Lempiponin kuulumisia
Joistain poneista vain syntyy lemppareita, ilman että osaa edes sanoa, miksi. Näin on käynyt tälle ihastuttavalle Ruskamäen kasvatille, joka tosin on oman tallin Sebastianin varsa. Beornissa yhdistyy ponimainen ulkonäkö, luonne ja kiltteys. Talliin jäänyt orivasa Boysenberry jatkaa myös isänsä linjaa ja hurmaa naisia kuin naisia. Tänään Beornin kanssa lähdimme vain rennosti kentälle fiilistelemään viime viikkoisten valmennusten tuloksia, ja oi miltä ori tuntuikaan alkuraveista lähtien. Beorn on saanut mukavasti massaa muuten niin hoikkaan varteensa laidunkauden alettua, ja tänään tuntui, että orilla oli energiaa lähteä vaikka laukkapiruettiin. Tyydyimme kuitenkin vain siirtymisiin ja loiviin taivutuksiin, niin, että molemmille jäi hyvä mieli. Beornilla on edessään elämänsä koetus kouluratsastuksen laatuarvostelussa, joten vielä ei hellitetä treenaamisesta ja siirrytä kesälomalle.

13.06.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Janella
Päivän toisena ratsuna Assilla oli Beorn. Ori oli jo valmiiksi kävelytetty, joten saatoimme aloittaa suoraan verkkailemaan kevyessä ravissa. Ohjeistin ratsukkoa tekemään paljon kaarevia uria ja taivuttamaan sisälle sekä ulos. Beorn näytti oikein kivalta poniorilta liikkuessaan ravissa ja laukassa pitkin kenttää. Aurinko paistoi sopivasti puiden lomasta, jolloin se ei paahtanut suoraan kohti, mutta lämmitti kuitenkin. Alkuverkan jälkeen aloitimme tekemään toisella pitkällä sivulla väistöä ja toisella avoa. Beorn kulki ihan hyvin, vaikka oli ehkä hiukan kankean oloinen. Siinä sitä saatiin kuitenkin väänneltyä ja käänneltyä joka suuntaan, jolloin alkoi ratsukin taipumaan hyvin joka suuntaan ilman ongelmia. Teimme väistöjä ja avoja molempiin suuntiin myös ravissa, jotka sujuivat jo heti alkuun. Kun homma alkoi rullaamaan, otimme mukaan vielä hieman sulkutaivutuksia, joiden kanssa oltiin taas aluksi hieman hakoteillä, mutta pian parivaljakko löysi sen "kultaisen keskitien" ja sulkutaivuksetkin menivät oikein mallikkaasti. Annoin hetken aikaa ratsukon hengähtää kuumassa kesäsäässä, kunnes jatkoimme pienen tauon jälkeen tehtäviä. Seuraavana vuorossa oli laukanvaihdot käynnin kautta. Jo alusta alkaen Beorn kuunteli hyvin Assin apuja siirtyessään laukasta käyntiin ja siitä melkein suoraan jo laukkaan. Teimme vaihtoja vain muutaman kerran lävistäjällä, koska ne sujuivat sen verran hyvin, joten pääsimme jatkamaan viimeisien tehtävien pariin. Lopuksi teimme lävistäjällä lisättyä ravia, joka ei aluksi meinannut oikein irrota Beornilta. Se lähti vain kipittelemään pientä ravia pitkin lävistäjää ja Assi pomppi kyydissä. Jouduimme siis työstämään ravi melko pitkän aikaa, kunnes me olimme molemmat Assin kanssa tyytyväisiä Beorniin. Se alkoi liikkumaan oikein hyvin eteenpäin ja liikettäkin irtosi loppujen lopuksi melko hyvin. Ratsukko alkoi kuitenkin olemaan jo sen verran väsyneitä, joten päästin heidät loppuverkkailemaan kevyessä ravissa.

06.06.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Oonaroosa
Beorn ja sen ratsastaja olivat jo alkuverryttelemässä käynnin parissa minun saapuessa paikalle. Ensimmäiseksi tehtäväksi määräsin tehdä kulmiin voltit ja pitkille sivuille askeleen pidennystä. Beorn vaikutti olevan heti alusta alkaen kuulolla, ja asettui kivasti volteilla. Askeleen pidennykset olivat melko vajaavaisia, ja niihin kaipasinkin suurempaa näkyvyyttä. Kun ratsukko sai pari kivaa pidennystä, käskin siirtyä raviin. Ravissa annoin tehtäväksi ratsastaa keskihalkaisijalle ja tehdä temmonlisäyksiä. Tämä sujui oikein hyvin, joten seuravaaksi tahdoin taas askeleen pidennyksiä. Ravissa homma näytti heti paljon paremmalta, ja ratsukon yhteistyö alkoi selvästi toimimaan. Kun askeliin oli saatu liikettä, käskin ratsastajan istua alas satulaan ja ratsastaa ravia hetken aikaa kootummaksi. Ori olikin tosi vastaanottavainen, pian Beorn alkoi myödätä niskasta ja käyttää takasiaan jo aikaisempaa paremmin. Sen jälkeen aloimme tekemään kiemurauria: ensimmäinen kaari käynnissä, kaksi viimeistä ravissa ja siitä jatkettiin halkaisijalle. Siinä samalla vaihdetaan suunta ja tehdään kiemuraura myös toiseen suuntaan. Muistutin ratsastajaa käyttämään paremmin ulkoapuja, jottei kaaret venyisi liian pitkiksi. Kun ratsukko oli tullut kiemurauria jonkin aikaa tällä tavoin, pyysin ratsastajaa nostamaan viimeiselle kaarteelle laukan ja siirtymään takaisin käyntiin keskihalkaisijan loppupuolella. Beorn teki aina hyvän ja tasaisen noston, eikä turhia hötkyillyt. Toistojen jälkeen en enää edes oikeastaan moitteita ratsukon menosta keksinyt, joten loppuun teimme vain parit laukanvaihdot ja laukkaa kiemuroilla. Sen jälkeen Beorn ja sen ratsastaja saivat loppuverkkailla itsenäisesti.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.