Poniniemi

newforestinponikasvatusta

Poniniemen Blossomforth (VIR MVA Ch, KTK II)

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:vaaleanpunaruunikko 138cm
syntynyt:05.02.2015, ikääntyminen, 4-vuotias 12.03.2015
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285


painotus ja koulutus:esteratsastus: 110cm
rekisterinumero:VH15-027-0121

Luonnekuvaus

Poniniemen Blossomforth eli Blossom eli omistajansa suussa Bombom on jotain ihastuttavaa, ihanaa ja iloista. Bombom on monen vuoden tauon jälkeen ensimmäinen monen polven estesukuinen tamma Poniniemessä, mikä jo itsessään on juhlimisen aihe. Kun tamma nyt sattuu olemaan ulkomuodoltaan kasvattajansa ja omistajansa lähes ihannenewforestinponi ja luonnekin on yhdistelmä temperamenttia ja ystävällisyyttä, on kyseessä laatuponi. Bombom ei missään nimessä ole mikään helppo, mistä vähän enteili jo tamman emälinja, jossa on kaksi todella luonteikasta tammaa periyttäjinä. Bombom on kuitenkin varsin ystävällinen neiti, joka ei vain suostu aivan kaikkeen ja osaa myös ilmaista itsensä reippaasti. Harjaustoimissa tamma toimii ihan asiallisesti, kunhan hoitaja ei tee mitään tyhmää - kuten jätä ovea neidin turvan edestä auki tai harjapakkia houkuttelevasti esille. Blossom ei ole ilkeä, muttei myöskään tyhmä: jos tilaisuuksia tammalle avautuu tehdä jotain ei ehkä niin ihmisten mielestä kivaa mutta neidin mielestä hauskaa, ei neiti jätä sitä käyttämättä.

Ratsuna Bombomin voisi odottaa olevan ehkä ponimaisen itsepäinen, mitä neiti ei kylläkään ole. Tamman temperamentti esiintyy lähinnä menemisen ilossa, mikä joskus saattaa purkautua pukkeina tai pienimuotoisina loikkimisina. Neiti on kuin estehevonen, joka kaikessa energisyydessään nyt vain ei voi aina estää itseään hieman ilakoimasta. Ratsastettavuudeltaan Bombom on aivan huippuluokkaa, sillä tamma on reaktiivinen ja tottelee salamannopeasti apuja. Tamma ei jää miettimään, vaan toimii, mikä näkyy Bombomin tyylissä liikkua ja suorittaa erilaisia tehtäviä. Sileällä työskennellessään tamman lempiliikkeet ovat ehdottomasti erilaiset nostot ja tempomuutokset, ja niissä neiti usein hieman innostuukin ja takapää saattaa lennellä. Turvallisilla vesillä mennään perustyöskentelyssä, jonka Bombom suorittaa kiltisti, joskin vähän innottomasti.

Esteillä Bombomia ei näe tylsistyneenä, sillä tamma on aivan koulutusvaiheen ensimmäisistä hypyistä lähtien ollut aivan intoa hyppäämiseen. Neiti oikein steppailee ja puhisee, jos tamman kanssa on odottelemassa omaa vuoroaan lähteä radalle. Radalla Bombom on nopea, helposti erilaisiin tilanteisiin sopeutuva sekä räjähtävä. Tamma hyppää voimakkaasti ja selässä on osattava pitää oma kroppansa hallinnassa, ettei meno lähde käsistä. Kaikessa innokkuudessaan Bombom voi nimittäin joskus unohtaa, että ratsastaja on se, joka tekee lopulliset päätökset. Kun perus luottamus ja arvostus on kuitenkin ratsukon välillä kunnossa, ei ole väliä hypätäänkö kotitreeneissä vai kilpailuissa, sillä Bombom on lyömätön.

Suku ja jälkeläiset

i. Clovercutt Raydon
nf trn 141cm
ii. Ganri Rachwan
nf trn 129cm
iii. Xerber Yon
nf
iie. Unarath Nemea
nf
ie. Bellecote Ametheia
nf rt 140cm
iei. Barwich Lothario
nf
iee. Cleaswyn Amarie
nf
e. Poniniemen Birna
nf trn 143cm
ei. Ch Whitelake Daniel KTK I
nf rn 143cm
eii. Extra Revellion
nf sysrt 143cm
eie. Whitelake Babyline
nf trn 145cm
ee. Lynshamn Bera ERJ I
nf trpn 140cm
eei. Perthil Comet's Master
nf m 143cm
eee. Lynshamn Beatrice
nf prn 137cm

  Jälkeläiset
Emälinja ee. Lynshamn Bera
nf o. Poniniemen Florian (i. Roanoake Fenix)

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1084.38
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1374.95
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 2459.33 op. (vaikeustaso 6)


ERJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: re 110cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
14.11.2015 Istoriya Asylum, BIS1, MVA-SERT (Päätuomari: Vibaja)
13.12.2015 Satulinna, irtoSERT (Päätuomari: Welby)
23.04.2016 Oberwald, BIS5, MVA-SERT (Päätuomari: Kati)
01.09.2016 Loitsulähde, irtoSert (Päätuomari: Kati)

Kantakirjattu II palkinnolla, Marraskuun kantakirjaustilaisuus 20.11.2015
18 + 19 + 18 + 18 = 73p., KTK-II

VIR MVA Ch myönnetty 05.09.2016