orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Poniniemen Blossomforth

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:vaaleanpunaruunikko 138cm
syntynyt:05.02.2015, ikääntyminen, 4-vuotias 12.03.2015
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:esteratsastus: 110cm (VIR MVA Ch, KTK II)
rekisterinumero:VH15-027-0121

Luonnekuvaus
Poniniemen Blossomforth eli Blossom eli omistajansa suussa Bombom on jotain ihastuttavaa, ihanaa ja iloista. Bombom on monen vuoden tauon jälkeen ensimmäinen monen polven estesukuinen tamma Poniniemessä, mikä jo itsessään on juhlimisen aihe. Kun tamma nyt sattuu olemaan ulkomuodoltaan kasvattajansa ja omistajansa lähes ihannenewforestinponi ja luonnekin on yhdistelmä temperamenttia ja ystävällisyyttä, on kyseessä laatuponi. Bombom ei missään nimessä ole mikään helppo, mistä vähän enteili jo tamman emälinja, jossa on kaksi todella luonteikasta tammaa periyttäjinä. Bombom on kuitenkin varsin ystävällinen neiti, joka ei vain suostu aivan kaikkeen ja osaa myös ilmaista itsensä reippaasti. Harjaustoimissa tamma toimii ihan asiallisesti, kunhan hoitaja ei tee mitään tyhmää - kuten jätä ovea neidin turvan edestä auki tai harjapakkia houkuttelevasti esille. Blossom ei ole ilkeä, muttei myöskään tyhmä: jos tilaisuuksia tammalle avautuu tehdä jotain ei ehkä niin ihmisten mielestä kivaa mutta neidin mielestä hauskaa, ei neiti jätä sitä käyttämättä.

Ratsuna Bombomin voisi odottaa olevan ehkä ponimaisen itsepäinen, mitä neiti ei kylläkään ole. Tamman temperamentti esiintyy lähinnä menemisen ilossa, mikä joskus saattaa purkautua pukkeina tai pienimuotoisina loikkimisina. Neiti on kuin estehevonen, joka kaikessa energisyydessään nyt vain ei voi aina estää itseään hieman ilakoimasta. Ratsastettavuudeltaan Bombom on aivan huippuluokkaa, sillä tamma on reaktiivinen ja tottelee salamannopeasti apuja. Tamma ei jää miettimään, vaan toimii, mikä näkyy Bombomin tyylissä liikkua ja suorittaa erilaisia tehtäviä. Sileällä työskennellessään tamman lempiliikkeet ovat ehdottomasti erilaiset nostot ja tempomuutokset, ja niissä neiti usein hieman innostuukin ja takapää saattaa lennellä. Turvallisilla vesillä mennään perustyöskentelyssä, jonka Bombom suorittaa kiltisti, joskin vähän innottomasti.

Esteillä Bombomia ei näe tylsistyneenä, sillä tamma on aivan koulutusvaiheen ensimmäisistä hypyistä lähtien ollut aivan intoa hyppäämiseen. Neiti oikein steppailee ja puhisee, jos tamman kanssa on odottelemassa omaa vuoroaan lähteä radalle. Radalla Bombom on nopea, helposti erilaisiin tilanteisiin sopeutuva sekä räjähtävä. Tamma hyppää voimakkaasti ja selässä on osattava pitää oma kroppansa hallinnassa, ettei meno lähde käsistä. Kaikessa innokkuudessaan Bombom voi nimittäin joskus unohtaa, että ratsastaja on se, joka tekee lopulliset päätökset. Kun perus luottamus ja arvostus on kuitenkin ratsukon välillä kunnossa, ei ole väliä hypätäänkö kotitreeneissä vai kilpailuissa, sillä Bombom on lyömätön.

"Poniniemen Blossomforth on selkeästi Beralinjan estetamma, joka kantanee emälinjansa nimeä kunniakkaasti."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Clovercutt Raydon
nf trn 141cm
ii. Ganri Rachwan
nf trn 129cm
iii. Xerber Yon
nf
iie. Unarath Nemea
nf
ie. Bellecote Ametheia
nf rt 140cm
iei. Barwich Lothario
nf
iee. Cleaswyn Amarie
nf
e. Poniniemen Birna
nf trn 143cm
ei. Ch Whitelake Daniel KTK I
nf rn 143cm
eii. Extra Revellion
nf sysrt 143cm
eie. Whitelake Babyline
nf trn 145cm
ee. Lynshamn Bera ERJ I
nf trpn 140cm
eei. Perthil Comet's Master
nf m 143cm
eee. Lynshamn Beatrice
nf prn 137cm

Jälkeläiset
Emälinja ee. Lynshamn Bera
nf o. Poniniemen Florian (i. Roanoake Fenix)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1084.38
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1374.95
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 2459.33 op. (vaikeustaso 6)


ERJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: re 110cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
14.11.2015 Istoriya Asylum, BIS1, MVA-SERT (Päätuomari: Vibaja)
13.12.2015 Satulinna, irtoSERT (Päätuomari: Welby)
23.04.2016 Oberwald, BIS5, MVA-SERT (Päätuomari: Kati)
01.09.2016 Loitsulähde, irtoSert (Päätuomari: Kati)

Kantakirjattu II palkinnolla, Marraskuun kantakirjaustilaisuus 20.11.2015
18 + 19 + 18 + 18 = 73p., KTK-II

VIR MVA Ch myönnetty 05.09.2016

Päiväkirjamerkinnät
13.07.2016 - Estevalmennus, valmentajana Janella
Aloitimme alkuverryyttelemällä maapuomeilla sekä pienillä kavaleteilla niin ravissa kuin laukassakin. Bombom likkui innoissan pientenkin esteiden ylitse korvat hörössä. Välillä tamma tuntui puhkuvan innostusta vähän liikaakin ja jos se ei päässyt laukkaamaan silloin kun tahtoi, alkoi tamma pomppimaan paikoillaan innoissaan. Teimme puomityöskentelyä molempiin suuntiin hetken aikaa, kunnes oli aika siirtyä jo isompien esteiden pariin. Olin rakentanut kentälle radan, joka sisälsi muutamia tiukkoja kurveja, pari sarjaa, yhden linjan, muutamia pidempiä lähestymisiä sekä pari erikoisestettä. Pidin esteet ensin matalana, jotta ratsukko pääisisi ensiksi tutustumaan niihin, jonka jälkeen oli sitten tarkoitus lähteä nostamaan hieman korkeutta. Riippuen tietenikin valmennuksen kulusta. Aloitimme rakentamaan radan ratsastusta palanen palaselta, aina lisäten osan radasta mukaan. Bombomia ei haitannut erikoisesteet ollenkaan, vaan se hyppäsi niiden yli ongelmitta. Tiukat kurvitkaan eivät tuottaneet sen suurempia ongelmia. Pitkissä lähestymisissä Bombom pääsi hieman kiihtymään, jolloin paikat sattuivat vähän sinne tänne, joten teimme työskentelyä pitkien kanssa hetken aikaa. Kun lähestymisetkin alkoivat sujua, pyysin ratsukkoa tulemaan radan vielä kokonaisuudessaan ennen esteiden nostamista. Rata sujui hyvin, joten nostin esteet noin metriin. Työskentelimme metrin korkeuden kanssa hetken aikaa, kunnes pyysin ratsukkoa taas hyppäämään radan kokonaan. Mitään ongelmia ei ilmennyt, tosin pari kolhadusta taisi tulla, mutta ne korjattiin paremmalla ohjastuella, jonka jälkeen eivät puomitkaan kolisseet. Nostin viimeisen kerran esteet vielä 110 cm korkeiksi ja ratsukko sai tulla radan kokonaan. Rata sujui puhtaasti, joten päästin ratsukon loppuverkkailemaan kevyessä ravissa.

05.07.2016 - Estevalmennus, valmentajana Eepos
Kentällä esteiden seassa viiletti ruunikko pikkuponi Bombom. Aloittelimme puomeilla, ja ensin teimme siirtymisen laukasta käyntiin suhteutetun linjan esteiden väliin. Poniparka ei millään meinannut ymmärtää, että nyt ei saa laukata täyttä vauhtia kohti esteitä vaan pitää odottaa ja kuunnella ratsastajaa. Tehtävä oli melko haasteellinen ratsukolle, mutta he suoriutuivat lopulta siitä. Nostin esteet kannattimille ja aloimme tulla niitä yksitellen. Pitkällä sivulla oli suhteutettu linja, diagonaalilla portti ja toisella pitkällä sivulla yhden askeleen sarja. Toisella pääty-ympyrällä oli kaksi estettä. Bombom meni ysittäiset tehtävät hyvin, ainoa parannettava asia oli laukan vaihto esteen päällä, vaikkakin poni itse vaihtoikin oikeaan laukkaan esteen jälkeen. Myös rata sujui hyvin, ja heittelipä tamma muutamat ilopukitkin. Sarjalle se tuli hieman huonosti, ja ratsastaja antoi turhan suuret avut jolloin reaktiivinen poni lähti esteen jälkeen kuin ohjus. Toisella kerralla rata meni todella hienosti ja siihen oli hyvä lopettaa.

03.07.2016 - Estevalmennus, valmentajana Chiara (VRL-13485)
Bombom näytti erityisen innokkaalta jo alkuverryttelyissä, kun tamma huomasi minun rakentavan esterataa. Radan ideana ja valmennuksen tarkoituksena oli saada tamma rauhoittumaan, sillä esteiden välissä oli tiukkoja käännöksiä ja Assi halusi tammaansa lisää rentoutta, vaikkei innostus ollutkaan pahasta. Ensimmäiset lämmittelyhypyt sujuivat loistavasti, joten uskalsimme aloittaa tehtävän. Alkuun tuli pari kieltoa ja ohiloikkaa, kun Assi ei saanut tammaansa kääntymään tarpeeksi jyrkästi. Kun Assi ymmärsi oikeat avut ja milloin niitä käyttää, sai ratsukko ylitettyä ensimmäisenkin esteen. Z:tan muotoiselle radalle pystytetyt esteet pitivät puominsa, sillä Bombomin hyppytekniikka oli hyvin upea. Jo toisella toistolla tamman laukka oli niin rauhallista, että vaikka sitä ärsytti laukan hitaus ja radan suorittaminen pienellä nopeudella, se ei haitannut. Lopetimme valmennuksen ravipuomeihin, joilla Assin tuli vain saada tammaa venytettyä eteen ja alas.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.