Poniniemi

newforestinponikasvatusta

Poniniemen Maud Dash

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:rautiaankimo 142cm
syntynyt:01.04.2016, ikääntyminen, 4-vuotias 06.05.2016
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285


painotus ja koulutus:esteratsastus: 110cm
rekisterinumero:VH16-027-0056

Luonnekuvaus

Poniniemen Maud Dash on pitkään odotettu poni, sillä tamman emä Mansikka on aivan yksi ehdottomista esteponilemppareistani ja Ruen Vincentiin kohdatessani tiesin, että tästä yhdistelmästä on saatava varsa. Varsin pitkään Dash antoi itseään odottaa, mutta vihdoin kun karsinaan putkahti pieni vaalea olento, oli odotus sen mukainen. Valitettavasti neiti ei ole emänsä kaltainen ihana otus, vaan luonteensa valkoinen on perinyt emänemältään tai isältään. Pippuria ja takajalkaa tuntuu olevan Dashin motto, ja tamman kanssa saa olla napakkana, ettei neiti pääse niskan päälle. Kaikessa temperamenttisuudessaan Dash on onnistunut kuitenkin valloittamaan itselleen fanilauman, mikä saattaa johtua tamman värityksestä ja hyppyominaisuuksista enemmän kuin neidin tallikäyttäytymisestä.

Ratsuna Dash on äkkipikainen ja nopealiikkeinen, mutta todella osaava. Dashin kanssa kaiken täytyy mennä nappiin, jotta tamman saa kulkemaan niin hienosti kuin neiti osaa, mutta mikään rakettitieteilijä ei selässä täydy olla. Kunhan ratsastaja osaa pitää ohjat käsissä ja pohkeet kiinni vaikka tamma vähän sinkoilisikin, kuorituu Dashista hieno ratsu. Kouluratsastus on toisaalta neidin mielestä hyvin tylsää ja pukkeja sekä muita yllätyksiä saattaa tulla harva se tunti, mutta selässä kun muistaa antaa tammalle tekemistä jäävät yliaikaviihteet vähemmälle. Dashin pidennykset ovat aivan omaa luokkaansa, jos tamma sattuu olemaan sillä päällä, että niitä jaksaa esitellä.

Esteillä Dash on varsin kuuma tapaus, mitä yllättävän harvasta poniniemeläisestä voi sanoa. Tämä tamma kuitenkin kiitää kuin raketti päästessään esteille ja tanner vain tömisee neidin laukatessa ohitse. Ratsastajan täytyykin osata hallita ratsunsa ilman suusta vetämistä, sillä siitä Dashin vauhti vain kovenee. Hyppyvoimakkuutta ja -kapasiteettia neidillä on ihan älyttömästi, joten itse hyppyihin ei tarvitse juurikaan käyttää aivovarojaan. Tiet kun saa optimaalisiksi ja vauhdin hallintaan on Dash rusettihai omalla tasollaan. Kilpailupaikoilla tamman mielestä olisi kiva pistää hieman ranttaliksi, mutta pari kertaa kun neidin kanssa on keskusteltu kisakäyttäytymisestä, on se parantunut kummasti.

Suku ja jälkeläiset

i. Vincent NLJ
nf rnkm 139cm
ii. Primwen NT
nf trt 147cm
iii. Wiintus Trek
nf rt 145cm
iie. Theresca
nf trt 140cm
ie. Vintens Slipt NT
nf km 147cm
iei. Chantal EV
nf km 140cm
iee. Split Fen
nf rnkm 147cm
e. Poniniemen Maud Pie
nf prn 145cm
ei. Bretherside Ledger
nf rn 140cm
eii. Bretherside Leroy
nf trn 135cm
eie. Bretherside Madison
nf rtpäis 135cm
ee. Nashbrad Mischief
nf vkk 144cm
eei. Nashbrad Prince Carl
nf rn 146cm
eee. Nashbrad Vintage
nf vkk 139cm

  Jälkeläiset
Emälinja ee. Nashbrad Mischief
- ei vielä jälkeläisiä

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1358.44
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1641.28
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 2999.72 op. (vaikeustaso 6)


ERJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: re 110cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.