Esittely Fältarv Gårdista

Tallista
Fältarv Gård on ruotsinkielisestä nimestään huolimatta Suomessa sijaitseva talli, tosin hyvin ruotsinkielispainotteiselta rannikolta. Fältarv sijaitsee pienen kylän laitamilla, jossa pihalla on tallirakennuksen lisäksi pihatto ja ulkokenttä. Pienenä luksuksena tilalta löytyy myös pieni maneesi, jonka entinen omistaja rakennutti laitumen päälle. Laitumia onkin jouduttu vuokraamaan läheisiltä maanomistajilta, mutta onneksi lyhyt kävely laitumille on pieni hinta maneesista. Tallipihalta löytyy hiekkapohjaisia tarhoja, joissa päätallin asukkaat pääsevät tarhaamaan.

Tallihenkilökunta
Tallin omistaja on Antonia Nietos, päälle kolmekymppinen hevosnainen, joka aina yrittää selittää olevansa myös muutakin kuin hevosnainen, mutta epäonnistuu näissä yrityksissään nyppäistessään hiuksistaan heinänkorren ja tuoksuessaan niin kaupassa kuin illanvietossa hienoisesti tallilta ja hevosilta. Tarinoissa esiintyy Antonian lisäksi hevosenhoitajia, jotka vakiintuessaan kertomuksissa pääsevät tälle sivulle.


Synty ja aikakäsitys
Fältarv Gårdin tarkoitus on olla lyhyisiin tarinoihin keskittyvä talli, sillä olin seurannut virtuaalimaailmassa nousussa olevaa trendiä keskittyä vain pieneen hevosmäärään ja tarinointiin, ja niinpä näistä ihanista talleista inspiroiduin kokeilemaan myös itse tällaista harrastamista. Fältarv Gård saikin sitten alkunsa sairaslomani aikana 19.9.2020. Tarinat löytyvät hevosten päiväkirjoista, joita lukemalla voi saada käsitystä, mitä tallilla tapahtuu. Ideana ei ole kuitenkaan kirjoittaa aikajärjestyksessä etenevää kertomusta, vaan päiväkirjamerkinnät ovat kurkistus tallin arkeen ja pieniin arkipäiväisiin hetkiin. Kaikki hevosemme ikääntyvät satunnaisesti, mutta ajatuksena olisi pitää varsat ja nuoret pidempään nuorina ja hyödyntää myös koulutusaikaa tarinoinnissa. Pieniä yleiskatsauksia tallin arjesta löytyy myös tallikirjasta.