virtuaalihevonen Tero-Tapani

(KTK-II, VIR MVA Ch)
vaaleanpunarautias suomenpienhevosori, 143cm
s. 04.10.2018, ikääntyy satunnaisesti, nyt 14v.
yleispainotus, helppo A, 100cm

om. Antonia N., VRL-01285, kasv. Janette ja Oskari Petäjä, tuoja Decne
VH19-018-0060

Tero-Tapani eli Tapani tai Tapsa, on ihastuttavan pirteä ja touhukas ori. Käsitellessä Tapania saa ajoittain muistuttaa, ettei tammoille tarvitse laulaa serenadeja joka kerta niiden lähestyessä, mutta huomion herpaantumisen lisäksi ei orilla ole juurikaan pahoja tapoja. Ajoittain paikallaan pysyminen on vähän hankalaa, varsinkin kun Tapani tajuaa, että ollaan menossa työskentelemään. Ratsuna Tapani jaksaa työskennellä tehtävän kuin tehtävän parissa hienon työmoraalinsa ansiosta, mutta joskus orilla menee vähän hösäämiseksi tekeminen, jos Tapani oikein innostuu. Esteitä herra rakastaa ja orin koko ilme kirkastuu, jos kentällä on esteitä paikoillaan. Tapanin pitkä mutta helposti koottava askel on myös omiaan esteradalle ja pienestä koostaan huolimatta ori hyppää hienosti metrinkin luokkia. Lähestymisissä ratsastajan pitää olla tarkkana, sillä Tapani on erittäin rohkea, joskus jopa vähän uhkarohkea hyppypaikkojen suhteen.

Sukutiedot

i. Lentäjäpoika
sph prt 144cm
ii. Hovikuskin Karmapoika
sph vprt 143cm
iii. Kalma Karma
iie. Hovikuskin Hemmiina
ie. Aino Lentävä
sph prt 142cm
iei. Tuuleva
iee. Niiskuneidin Unineiti
e. Shankirna Saara
sph vprt 144cm
ei. Uulevi Kullervo
sph vprt 147cm
eii. Ullervon Toivokas
eie. Liisa Ihmemaa
ee. Vilppi-Liina
sph vprt 145cm
eei. Yllevän Ukkosmyrsky
eee. Allerviina
01. sph t. Routapirtin Ainukka (e. Virran Ainokki)
02. sph t. Enkelitanssi (e. Enkelitaika)

Kilpailut ja ominaisuudet

Ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 673.86
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1309.03
Tahti ja irtonaisuus: 702.36
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2011.39 op. (taso 5/4)
Esteratsastuksessa 1982.89 op. (taso 5/4)

Ajankohtainen tilanne.

☆ ☆

Rate My Pony


+ Temperamentti
+ Voima
+ Ratsastettavuus

- Nopeus
- Pää, kaula ja etuosa
- Kuuliaisuus

Näyttelytulokset:
18.02.2019 Hornanhovi, irtoSert (Päätuomari: Lissu T.)
10.03.2019 Susiraja, BIS4, MVA-SERT (Päätuomari: Sorel)
20.06.2019 Susiraja, irtoSert (Päätuomari: Lissu T.)
15.06.2019 Huvitus, irtoSert (Päätuomari: Sorel)
30.06.2020 Safiiritiikerin Kilpailukeskus, BIS33, MVA-SERT (Päätuomari: Terhi)

Helmikuun kantakirjaustilaisuus 20.02.2019
19 + 19 + 19 + 19 = 76p. KTK-II

Champion myönnetty 12.09.2019
VIR MVA myönnetty 01.10.2020


Päiväkirjamerkinnät


24.01.19
päiväkirja, kirjoittajana Antonia N.
Meidän nelivuotias Tapani on sopeutunut niin hyvin kotiin, että oli aika lähteä ulkopuolelle treenaamaan ja Stall Sjöholmassa järjestettävät esterataharjoitukset sopivat tähän mainiosti. Mukaan matkaan lähti Minttu. Nuoret haistelivat toisiaan hetken, mutta alkoivat sitten rouskuttamaan tyytyväisinä heiniään. Tapsa pörhisteli ensin kisapaikalla, mutta varsin nopeasti asettui ja tyytyi hörähtelemään vain ajoittain. Tapanille valitsimme 40-50cm luokan, sillä tarkoituksena oli saada vain kisarutiinia eikä korkeudella ollut mitään väliä. Tapsa lähti radalle kuin tykinkuula ja selässä olikin ensin vähän toppuuttelemista, mutta ensimmäisten hyppyjen jälkeen ori alkoi kuunnella minua. Erityisen iloinen olin Tapsan keskittymisestä, tässä vaiheessa ori ei edes korvaansa liikauttanut muita hevosia kohti. Suoritimme radan hienosti puhtaasti ja vaikka kokemus olikin se, mitä lähdimme hakemaan, oli Murkussa kiva kertoa nollaradasta ja jaetusta ensimmäisestä sijasta.

29.12.18
päiväkirja, kirjoittajana Antonia N.
Joulukuussa kävin Decnen virtuaalisten jouluhuutokaupassa, josta lähdin kotiin Kesähelinän kanssa. Huutokaupassa huusin myös ihastuttavasta suomenpienhevosorista, joka kuitenkin meni toiselle huutajalle. Nielin tällöin tappioni ja ajattelin, että ehkä näkisin oria sitten astutusten merkeissä. Eräänä tammikuisena lauantaina sain kuitenkin yllättävän soiton Decneltä, missä hän kertoi, että kaupat olivat peruuntuneet ja voisin halutessani ostaa orin itselleni tarjoamallani hinnalla. En innostukseltani ollut saada sanaa suustani, mutta lopulta sain kakaistua "Ehdottomasti!" ja lähes juoksin siirtämään kaupparahoja tietokoneelleni. Vielä saman päivän aikana ajelin Decnen luokse, jossa Tero-Tapani jo odotteli pihalla valmiina. Ori haistoi ojennettua kättäni uteliaana, ja talutin uuden pienorini traileriin. Sitä en edes ajatellut, mitä henkilökuntani sanoisivat, kun toisin talliin kolmannen nuoren suomenhevosen heidän riesaks- siis ilokseen. Jos Tapani osoittautuu yhtäkään sellaiseksi, kun se huutokaupassa esiteltiin - Upea ori höystettenä vahvalla orimaisuudella. Rakastaa työntekoa. Sopii erinomaisesti mihin tahansa lajiin, myös valjakkoajoon ja kenttäratsastukseen. Rohkea ja kapasiteetikas. Valmis valloittamaan kilpakentät heti! -, luulisin kuitenkin, ettei henkilökunnalla ole orista pahaa sanottavaa.