orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Poniniemen Grand Galaxy

rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:tummanpunaruunikko 139cm
syntynyt:15.05.2016, ikääntyminen, 3-vuotias 05.06.2016
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: helppo A (KTK II)
rekisterinumero:VH16-027-0070

Luonnekuvaus
Poniniemen Grand Galaxy on tyyliltään ponityyppiä, josta itse pidän ihan hirmuisesti. Galaxy on nimittäin aivan mielettömän kiltti ja ystävällinen poni, joka kuitenkin rakastaa tekemistä ja onkin työmotivaatioltaan lyömätön. Karsinakäyttäytymisessä Galaxyllä ei ole akilleen kantapäätä, sillä vaikka ori ei ratsuna jaksaisi pysyä paikoillaan, ei tätä ongelmaa ole tallissa. Galaxy näyttää enemmän siltä, että herra kohta nukahtaisi hoitotoimien keskellä. Vesikarsina, käytävä tai karsina, paikalla ei ole väliä, kun Galaxyä hoitaa. Orin lempihoitotoimenpide on ehdottomasti vesisuihkulla hampaiden pesu, ja herra avaakin suunsa valmiiksi suihkun lähestyessä päätä.

Ratsastaessa Galaxyn ratsastajat aina hämmästyvät, kuinka tallissa niin rauhallinen poni muuttuu heti selkään nousussa ikiliikkujaksi. Alkukäynneissä herra tuntuu siltä, että raviin voisi jo siirtyä. Alkutunnista orin kanssa saa tehdä paljon pidätteitä ja voltteja, jotta turha energia alkaa hävitä. Välillä orin kanssa pitää myös keskustella, kuka päättää, milloin pysähdyksestä saakaan lähteä. Kovasuista ei orista saa tekemälläkään, ja herra toimii lähes istunnalla pelkästään. Liikaenergian hävittyä Galaxy rauhoittuu ja rentoutuu, jolloin ori on äärimmäisen kiva ratsastaa. Työmotivaatio riittää vaikka puolentoista tunnin väistöharjoitteluun, ja usein orista vitsaillaan, ettei herran akku lopu koskaan. Parhaimmillaan herra tuntuu olevan aina toisen tunnin alussa, joten ratsastus lopetetaan lähes aina ratsastajan väsyessä, ei ponin mukaan.

Esteillä Galaxyn kouluratsastuksessa lyömätön energisyys vähän monistuu, sillä ori kiitää kun pieni maantiekiitäjä esteillä. Hyppykykyä orilta löytyy myös, kiitos varmasti isänisän. Kaikkein varovaisin hyppääjä herra ei kuitenkaan ole ja vauhti tuntuu olevan enemmän orin mieleen. Kilpailuissa ollaankin pitäydytty kouluratojen sisällä, kuten herran vanhemmat. Kilpapaikalla orin ystävällisyys on ehdottomasti herran parhaita puolia, sillä ori ei haasta muita poneja vaan katsoo ympärilleen sopivasti kiinnostuneena. Hieno ja mutkaton poni, kaiken kaikkiaan.

"Poniniemen Grand Galaxy on ystävällinen ikiliikkuja ja maantiekiitäjä."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Poniniemen Le Brun KRJ I, KTK II
nf prn 144cm
ii. VIR MVA Ch Aberbow Golddigger KRJ I, KTK II
nf rvnkk 146cm
iii. Rushfield Goldsmith
nf rnvk 147cm
iie. Aberbow Derisee
nf trn 138cm
ie. Ch Wayland Millie KTK II
nf rn 143cm
iei. Fairstow Arthur
nf tprt 138cm
iee. Wayland My May
nf trn 143cm
e. Jefton's Zaheera
nf m 141m
ei. Willard's Apollo
nf rt 143cm
eii. Dancelot
nf rt 140cm
eie. Willard's Sabrielle
nf rn 145cm
ee. Channels Ivy KTK II
nf rn 145cm
eei. Mozartzor
nf
eee. Channels Peylees
nf

Jälkeläiset
Isälinja ii. Aberbow Golddigger
- ei vielä jälkeläisiä


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 803.73
Tahti ja irtonaisuus: 1068.39
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 1872.12 op. (vaikeustaso 5)


KRJ maksimitaso: 4
Koulutustaso: ko helppo A

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
31.07.2016 Adina, 4-4-4-4½-4-4-4-3½-3½-3½=39p, RCH

Kantakirjattu II palkinnolla, Joulukuun kantakirjaustilaisuus 20.12.2016
16 + 19 + 19 + 18 = 72p. KTK-II

Päiväkirjamerkinnät
13.07.2016 - Huippuponin elämää
On poneja, jotka suorittavat kisauransa hienosti, ja on poneja, jotka suorittavat kisauransa aivan uskomattoman hyvin. Meidän hieman pieneksi jäänyt Grand Galaxy meni ja osallistui 20:een kilpailuun, jonka jälkeen orille sanottiinkin, että kiitos ja näkemiin, maksimitaso saavutettu. Sijoitusprosentiksi Galaxylle jäi 35%, josta voittoja kolme kappaletta ja muita sijoituksia neljä. Nyt pitääkin sitten vain keksiä, mitä tämän ikiliikkujan kanssa tehdään seuraavat viitisentoista vuotta! Kisaeläke aloitettiin pitkällä maastolenkillä, jonne lähti vain parisen ponia. Galaxy tuntui nauttivat täysin sieluin rennosti kulkemisesta, vaikka välillä pikkuori olisikin halunnut mennä aina astetta nopeampaa askellajia ratsastajansa pyynnöistä välittämättä. Kävimme jopa paikallisella merenrannalla vähän laukkaamassa auringonottajien iloksi, ja johan Galaxy heitti pari ilopukkia!

15.05.2016 - Tervetuloa!
Poniniemessä elettiin hektistä aikaa, sillä monen tallin tamman oletettu varsomisaika osui juuri toukokuulle ja kesäkuulle. Yksi näistä tammoista oli Jefton's Zaheera, joka oltiin astutettu tallin omalla kultapojulla Le Brunilla. Noin viikkoa aiemmin oli varsonut ensimmäinen tamma, ja nyt Zaheera alkoi näyttää merkkejä ajankohdan lähestymisestä. Varsominen alkoi illansuussa, mutta jo kaksi varsaa allansa ollut pikkumusta tamma Zaheera hoiti homman ammattilaisen elein. Tuloksena oli pieni punaruunikko orivarsa, joka muistutti selkeästi upeaa isäänsä. Ilo tallissa oli ylimmillään, sillä Le Brunin Konnaisälinjan jatkajaksi oltiin toivottu poikaa. Varsa nousi pystyyn heti reippaasti ja orivarsan nimeksi päätettiin antaa Grand Galaxy, sillä olihan poika yhden galaxin verran palvottu. Nyt emä ja varsa saavat viettää kesän rauhassa laitumella muiden tammojen ja varsojen kanssa. Kasvakoon Galaxystä yhtä hieno poni, kuin isälinjan oreista!


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.