Mishal ox ★

rotu, sukupuoli:arabialainen täysiverinen (SEA), ori
väri, säkäkorkeus:punaruunikonkärpäskimo 150cm
syntynyt:01.02.2013, CAS, 3-vuotias 27.03.2014
kasvattaja:al Hebr Stud, Egypti
omistaja:Goldenbrim Sport Ponies, VRL-01285


painotus ja koulutus:yleispainotus: vaativa B, 110cm
rekisterinumero:VH13-003-0241

Luonnekuvaus


Eräänä kauniina päivänä päätin, että tarvitsen uuden arabiorin, niitä kun voi käyttää niin hevos- kuin ponijalostukseen. Mielessäni viuhui komeita kuvia häntä korkealla liitelevästä, ylpeästä orista, joka saisi monet ponini näyttämään aivan nuhjuisilta. Millaisen arabialaisen sitten hankin tallin täytteeksi? Mishalin. Joka ei eroa poneistani kuin sillä kahdella sentillä, jotka herra on ponirajan ylitse. Luonteeltaan Mishal on vähän höppänä, äärettömän suloinen ja ahkera, todella kiltti pikkuori. Pieneltä herra nimittäin näyttää, varsinkin ollessaan jykevämpien ponieni seurassa. Näin siis kävi unelmalleni tallin riikinkukosta, sain pörröisen ankanpojan.

Syy, miksi Mishalin kuitenkin ostin, löytyy juuri herran suuresta sydämestä ja yritteliäisyydestä. Mishal ei ehkä voita edes ponejani kilparadoilla, mutta innosta tai rohkeudesta se ei ainakaan jää kiinni. Ori on ratsastaessa aivan ihastuttavan yhteistyöhaluinen, reipas ja innokas, Mishal innostuu niin tuttuakin tutummasta pohkeenväistöstä kuin vaativasta esteradasta. Hyppykykyä orilla on sinne metrin päälle: vaikka ponnistusvoimaa ei herralta löydy päätähuimaavasti, on tyyli puhdas ja usein arabeilla nähtävä hissityyli uupuu onneksi kokonaan. Laukka ei myöskään lopu Mishalilta kesken, ja koota saa vaikka kävelyvauhtiin saakka laukan rikkoutumatta.

Mishal on yksi suosikkipon- hevoseni, mitä tulee kilpailukäyttäytymiseen. Ori on aina tiennyt eron lomailusta ja töistä, ja kilpailuissa ollaan töissä. Mishal ei turhia stressaile eikä varsinkaan ihmettele paikkamuutosta, ori tuntuu olevan kotonaan paikassa kuin paikassa. Huutelut ja pörhistelyt herra myös on jättänyt teinivuosiinsa, korkeintaan palkintojenjaossa ori vähän pörhistää häntäänsä (jolloin omistaja on innoissaan saatuaan kuitenkin sen ylpeän arabiorinsa). Mahti ori, eikö totta?

Suku ja jälkeläiset

i. Masree al Hayat ox
SEA rnkm 153cm
ii. Kamar al Hayat ox SEA rnkm 154cm iii. Ibn Mohit ox
iie. Farah al Shifa ox
ie. Nadja ox SEA rtkm 150cm iei. Armand ox
iee. Al Nahdiyah ox
e. Durriyah ox
SEA rnkkm 149cm
ei. Al Bakhtakan ox SEA rnkm 150cm eii. Dhanab al-Asad ox
eie. Bint Rasheeka al Zara ox
ee. Banat Na'sh ox SEA kkm 151cm eei. Abd al Hakim ox
eee. Zebeebah ox

  Jälkeläiset
Suvusta löytyvät rodut: ox
ox o. Mis'id (e. Pyrrha al Zahry)
drp t. Pocahontas CBR (e. Solgårds Amaryllis)
brp t. Goldenbrim Posh Spice (e. Honeyworth Precious)
wpb o. Goldenbrim Ambrose (e. Flower Wishes)
brp t. Rushock Lavender Mist (e. Goldenoak's Lavendar)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 668.82
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1802.11
Tahti ja irtonaisuus: 1105.52
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Koulutustaso: ko vaativa B, re 110cm


Kouluratsastuksessa 2907.63 op. (vaikeustaso 6/5)
Esteratsastuksessa 2470.93 op. (vaikeustaso 6/5)

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Päiväkirja

20.06.2016 // Uusi alku
Olen aina jostain syystä siirrellyt arabialaisiani paikasta toiseen. Minulla ei ole niitä paljoa, joten omaa tallia ei näille löydy, muttei oikein sopivaa seurarotuaan. Mishal istui kuin tikku tukkien sekaan Murrokseen, joten kun ostin vihdoin uuden ratsuponeihin keskittyvän tallin, oli luonnollista, että uljas arabialainen orini lähti mukaan. Mishal on juuri sopivasti saanut suoritettua kouluratsastuksessa kisauransa loppuun, esteillä vielä hieman etsitään, josko päästäisiin 6 tasolle saakka. Hyppykykyä orilta ei kyllä löydy piiruakaan yli nykyisen 110cm, mutta tällä mennään niin kauan kuin pystytään. Goldenbrimissä Mishal pääsee astutuspuuhiin, sillä pidän arabialaisesta yhdistettynä poneihin. Varsinkin ulkonäkö näillä varsoilla tuppaa olemaan upea, vaikka Mishal ei nyt ehkä itse ole se kuvankaunein arabialainen päällä maan.


10.07.2013 // Kotiintulo
Mishal saapui sateisena aamuna - omistajan mielestä aivan liian aikaisin kello kuudelta - Murroksen ratsutilalle, kolinan saattelemana. Ori se siellä trailerissaan ei ollut pysyä pystyssä, kun hölmö oli unohtunut kurkkimaan pienestä etuikkunasta maisemia. Hölmö mikä hölmö, naureskelin pudistellen päätäni. Traikusta astelikin ulos vähän pöllämistynyt ja strustinpoikasta muistuttava otus, joka pudisteli etujalkansa suojat pois korkeilla askelilla. Mishal oli saapunut talliin. Herra pääsisi toisena asukkaana hevostalliin, jossa suomenhevostamma Heljätär näytti massiiviselta pienen Mishalin vieressä. Kokoero ei tosin oria haitannut, vaan herra hieman kummajaista katseltuaan hörähti matalasti. Edelleen, hölmö poika. Karsinakseen ori sai päätypaikan, josta herra voi seurailla tallin menoja ja ilahduttaa sisääntulijat hörähdyksissä. Nyt on siis tallissa suomenhevostamma ja arabiori kaikkien welshponien lisäksi, kunnon sekasoppa tulossa! Pitäisi varmaan shetlanninponikin hankkia maskotiksi, vaikkakin toisaalta Mishal sopisi luonteeltaan siihen tehtävään.