M.B. Desert Finch
(VIR MVA Ch, KTK I)

rotu, sukupuoli:shetlanninponi, ori
väri, säkäkorkeus:mustankimo 103cm
syntynyt:14.07.2018, ikääntyy satunnaisesti, nyt 7v.
kasvattaja:Mandelbacke, Suomi
omistaja:Antonia N., VRL-01285


painotus ja koulutus:valjakkopainotus: noviisi
rekisterinumero:VH18-017-0292

Kyseessä on virtuaalihevonen

Luonnekuvaus

M.B. Desert Finch on älykäs ponipoika, joka ei ainakaan vielä ole näyttänyt merkkejä raihoittumisesta vaikka ikä lisääntyy. Des on aina tekemässä jotain, on se sitten pahanteko, kuten karkaaminen tai jokin muu orin mielestä mielekäs ajanviettotapa. Ihmisille kimo herra aiheuttaa varhaista harmaantumista, täytyyhän omistajan ja ponin mätsätä. Fiksuna poikana Des kuitenkin tajuaa, milloin on mennyt liian pitkälle ja rauhoittuu ehkä tunniksi. Kaikessa ajattelua vaativassa Des on taitava ja kiva kaveri, ja usein valjakkotreenit sujuvat hyvin. Ratsunakin ori toimii, mutta aloittelijat päätyvät turhan usein maahan, kun herra keksii omia liikkeitä ratsastajan puolesta.

Suku ja jälkeläiset

i. Throntown Deep Junkie KTK III
she km 97cm
ii. Kiss Me Quick she km 100cm iii. Rowston Iron
iie. Rowston Liana
ie. Throntown Jennie she km 98cm iei. Throntown Wennie
iee. Nutrilet
e. Gabriëlle v.d. Rooshoeve
she m 104cm
ei. Willem v.d. Rooshoeve she m 105cm eii. Wiebe v. Grijshoeve
eie. Fleur v.d. Parelhoeve
ee. Zoë v. Grijshoeve she m 99cm eei. Bastiaan v.d. Rooshoeve
eee. Mirte v. Grijshoeve

  

Jälkeläiset


she t. Burbacka Puffin (e. Fellbury Snow Flurry)
she t. Kruunun Wenna (e. Kruunun Winona)
she t. M.B. Desert Lime (e. M.B. Athena)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 711.23
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 716.10

Valjakkoajossa 1427.33 op. (vaikeustaso 4)


VVJ maksimitaso: 3
Koulutustaso: noviisi valjakko
Show Pony Circuit kilpailut.

Kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
23.09.2018 Maybeck Stud, irtoSert (Päätuomari: Catia)
17.09.2018 Wyat Shetlands, irtoSert (Päätuomari: Dimma)
20.01.2019 Decnen Virtuaaliset, irtoSert (Päätuomari: birdie)
14.10.2020 Haltiasalo, BIS3, MVA-SERT (Päätuomari: alaera)
25.10.2020 Haltiasalo, BIS8, MVA-SERT (Päätuomari: alaera)

Champion myönnetty 03.03.2019

VIR MVA myönnetty 14.04.2021

Kantakirjattu I palkinnolla, Lokakuun kantakirjaustilaisuus 20.10.2018
20 + 20 + 20 + 20 = 80p. KTK-I

Päiväkirja

15.12.2018 // Match show
Des kävi pyörähtämässä hetken tauon jälkeen näyttelyissä, tällä kertaa match shown merkeissä Prime Sporthorsen tiloissa. Tuomarina oli vanha tuttuni Decne, joka oli saanut aikaiseksi hienot puitteet jouluisille mätsäreille. Des oli kylmentyneestä ilmasta ja pienestä kisatauosta johtuen niin energinen, ettei käyttäytymisestä meinannut tulla tänään oikein mitään. Lopputulemaksi Desille tuli kuitenkin PUN4 sijoitus, ja tuomarin kommentit Desistä parinsa kanssa:
"Viimeisenä tässä luokassa meillä oli orit Des ja Floppi. Ensimmäisenä kehään arvosteltavaksi kirjaimellisesti syöksyi vauhdikas ja samalla hirveän valloittava mustankimo ori Des. Des halusi selkästi ilmoittaa kaikille, että hän on nyt saapunut paikalle ja vähintäänkin kaikkien on nyt syytä laittaa silmäparinsa häneen. Rakenteeltaan ori on erittäin komea ja sopusuhtainen ja vaikka tänään suoritettiinkin erittäin vauhdikasta liikkumista lähinnä laukan merkeissä, ne pienet pätkät mitä se väläytteli ravia oli kerrassaan upeaa. Parinaan tällä orilla oli tumma Floppi - nimestä tuomari haluaa antaa erikoismaininnan, upea nimi - joka on erinomaisessa lihavuuskunnossa ja omaa myös erittäin komeat jouhet. Liikkeiltään tämä herra oli pariaan hieman vaatimattomampi, selkeästi häntä ei kuitenkaan ihan tälläinen näyttelytoihu tänään sytyttänyt. Koska molemmat orit edustivat todella komeaa shetlanninponin rotutyyppiä, tänään vaikuttava tekijä oli narun päässä liikkuminen ja näin ollen punainen rusetti meni Des-orille."

03.11.2018 // Kantakirjaus ja ponikoulua
Desistä on nyt kasvanut syksyn aikana komea ponipoika, joka on aiheuttanut yhdessä kaveriensa kanssa tallin ihmisille päänvaivaa. Desi on shetlanninponityylisesti erittäin älykäs tapaus, joka tylsistyessään onjatkanut karkailua ja koulutuksessa on vaadittu paljon motivointia, jotta Des on suostunut tekemään ihmisen haluamalla tavoilla asioita. Kun pahimmasta uhmaiästä selvittiin, on orista kuoriutunut kuitenkin erittäin hieno poika, joka ohjasajossa jo väläyttelee kykyjään. Ratsuksi Desiä aletaan laittamaan vasta myöhemmin, sillä orin kasvukausi on vielä täysin kesken ja tulevaisuuden ura taitaa muutenkin olla valjakkoajossa, joten ratsutuksen kanssa ei pidetä kiirettä. Lokakuussa Des pääsi näyttämään komeuttaan ponikantakirjassa, jossa ori käyttäytyi ihmeellisen hienosti, minkä seurauksena kotiin palattiin ensimmäisen palkinnon kanssa päät hieman pyörällä asiasta.

30.07.2018 // Terapiashoppailun tulos
Odottavan aika on todella pitkä, totesin kesällä odottaessani Desin saapumista Kronbackaan. Lopulta en enää kestänyt, vaan sorruin ostoterapiaan ja ajoin läheisen ravitallin avoimiin päiviin ajatuksena kuitenkin vain ikkunashoppailla. Kehään talutettiin kolmantena "ratsu- ja valjakkokäyttöön sopiva" kaksivuotias Calder, jolloin ikkunashoppailu muuttui kirjaimelliseksi shoppailuksi. Musta pörröinen ponipoika Calder tulee maineikkaasta raviponi-isälinjasta, mutta herra itse on ehta ratsuponi, ainakin näin ajattelen. Kun Des sitten saapuu syksymmällä kotiin, on vastassa reilu vuoden vanhempi Calder, joten ostos oli selkeästi täysin järjellinen ja poikien tapakoulutusta ajatellen kannattava päätös. Niin. Ei millään tavalla heräteostos. Calder on sitäpaitsi pysynyt tähän asti aidoissa eikä ole edes yrittänyt karata, joten hyötysuhde orin ostamisesta tulee täyteen varmasti siinä vaiheessa, kun Des oppii isommaltaan, ettei karkaaminen ole coolia. Niin.

22.07.2018 // Kauppapäivä
Olin jo pidemmän aikaa ihastellut Mandelbacken shetlanninponeja ja pieni toivonkipinä heräsi, kun näin tallin astutuskalenterissa useita suunniteltuja varsoja. Kun sitten eräänä kuumana heinäkuisena lauantai-iltana selailin uusia myynti-ilmoituksia olin hypätä tuoliltani, kun näin myynti-ilmoituksen M.B. Desert Finchistä. Kuvassa vasta parin päivän ikäinen poniori näytti linssin läpi hurmaavalta rämäpäältä ja kun selailin vanhempien tiedot kertaalleen vielä, en voinut olla laittamatta Miljalle ja Katille tarjousta. Seuraavana päivänä sain soiton, että Des muuttaisi meille vieroituksen jälkeen! Ennen vieroitusta olisi tarkoitus käydä ponipoikaa rapsuttelemassa Mandelbackessa ja syyskuussa sitten ori haetaan Kruunuun. Odottavan aika on pitkä.

Tässä mukana vielä kasvattajien ajatuksia orin tulevaisuudesta: "Jos Des tulee isäänsä, sillä voi hyvinkin olla rahkeita pärjätä niin ratsuna kuin vaunuponina. Tällä hetkellä kuitekin vaikuttaa siltä, että pikkuoria kiinnostaa ihan kaikki muu kuin oppiminen. Se on melkoinen rämäpää, joten saa nähdä miten se tuosta rauhoittuu, vai rauhoittuuko. Mutta vielä oripoika saa vain nauttia ja olla lapsi. Se vieroitetaan emästään elokuun puolenvälin jälkeen, jonka jälkeen se on valmis muuttamaan uuteen kotiin. Des on nyt siis varattavissa ja sitä saa käydä moikkaamassa Mantsussa niin usein kuin tahtoo, jos kaupat uuden omistajan kanssa tehdään jo ennen vieroitusta. "

20.07.2018 // Karkulaiset (kasvattajien kirjoittama)
Ponit aiheuttivat meille tänään pieniä sydämentykytyksiä. Olin juuri tekemässä tarkastuskierrosta laitumilla ja jo kaukaa katselin, ettei ponien laitumella näkynyt ketään. Kun lopulta pääsin aidan viereen, ammotti aitaus aivan tyhjyyttään. Kaivoin puhelimen taskusta ja soitin Katille, joka oli tekemässä omia hommiaan tallissa. "Ei poneja sattuis näkymään sielläpäin?" "Eeei, kai", kuului vastaus. "No, jossain niiden täytyy nyt olla, koska täällä laitumella ei ole yhden yhtä ponia."

Koska karkulaisia ei näkynyt laidunten läheisyydessä, lähdin kävelemään takaisin tallille päin Katin jo aloittaessa etsinnät siellä. Jo noin kymmenen minuutin kuluttua aloin vaipua epätoivoon, mutta sitten tajusin kurkata maneesin takana olevaan metsään. Puiden takaa pilkotti ensimmäisenä Athenan pää. Sen vieressä seisoskeli takapuoli minuun päin Maia. Hieman kauaempana kaksikosta häntiään huiskivat Esmé, Gabriëlle ja Scilla varsoineen. "Huh, täällä ne on kaikki, maneesin takana", huusin Katille, joka riensi oitis paikalle. "Mutta miks ihmeessä ne on tänne tulleet, kun niillä on laitumellakin oma metsä", Kati ihmetteli. Sanoin miettineeni samaa ja kipaisin hakemaan tallista riimunnaruja. Palattuani ehdotin: "Jos sä otat ton kolmikon, niin mä tuun näiden kahden kanssa perässä. Pikkuvarsat varmaan seuraa ihan hyvin emiään, mutta varmistetaan näin, että kaikki pysyy varmasti matkassa."

Kävellessämme takaisin laitumien luo, aloimme pohdiskella uusille varsoille nimiä. "Mitäs jos tällä kertaa nimettäisiin ne lintujen mukaan nyt kun kahden isällä on lintuaiheinen nimi", ehdotin hetken pohdiskelun jälkeen. Katin mielestä idea oli hyvä, joten saatuamme ponit aitojen sisään suuntasimme talliin tietokoneelle selailemaan erilaisia listoja linnuista. Loppujen lopuksi kaikille löytyi nimet laululintujen kategoriasta. Esmen ja Gabriëllen pojista tuli M.B. Rusty Sparrow ja M.B. Desert Finch, sekä Scillan tammavarsasta M.B. Blackbird. Kun nimet oli kirjoitettu muistiin, lähdimme vielä yhdessä tarkistamaan, että ponit olivat varmasti pysyneet aidoissa. Ja niin pienet kiltit ponit saivat osakseen runsaasti rapsutuksia.