< Diable Noir | virtuaalihevonen


Diable Noir (VIR MVA Ch, KTK II)

rotu, sukupuoli:trakehner, ori
väri, säkäkorkeus:musta 165cm
syntynyt:20.06.2014, VARL
kasvattaja:Gestüt Samson, Saksa
omistaja:Antonia N., VRL-01285


painotus ja koulutus:kouluratsastus: ko GP re 100cm
rekisterinumero:VH15-021-0260

Kyseessä on virtuaalihevonen

Luonnekuvaus

Suhteeni puoliverisiin on pitkään ollut ristiriitainen, mutta ratkaisuksi olen löytänyt itselleni sopivankokoisten - eli pienien - ja jollain tapaa erityisten puoliveristen ostamisen. Diable Noir on näitä kaikkia: pienikokoinen mutta voimakas, luonteeltaan mukavan rento ja rempseä. Orilta löytyy pilkettä silmäkulmasta, minkä vuoksi Diablen kanssa on hauska työskennellä. Käsitellessä herra on yleisesti ihan kiltti, mutta vilkkaina päivinä ori on kuin mikäkin ADHD tapaus, joka ei jaksa keskittyä hoitajaansa sitten yhtään. Onneksi kuten lapset yleensä, tasaantuu Diablekin, jos hoitaja oikeasti tälle joutuu ärähtämään.

Ratsuna Diable on eloisa ja herkkä, muttei mitenkään ylenpalttisesti. Orin kanssa työskenteleminen on miellyttävää, sillä herra nauttii työskentelemisestä ja liikkuu mielellään eteen. Diable ei kuitenkaan ole mikään tätiratsu, sillä ajoittain ori omaksi ilokseen järjestää oman shown, johon saattaa kuulua takapään heittäminen, jos ratsastaja on ollut unessa. Diable ei olekaan ehkä se tyypillisin kouluratsu, vaan usein oria luullaan ensinäkemykseltä temperamenttinsa vuoksi estehevoseksi. Koulu kuitenkin on ehdottomasti herran vahvuus, sillä pienestä koostaan huolimatta orilta löytyy voimaa kantaa itsensä ja näyttävyyttä suorittaa liikkeet.

Suku ja jälkeläiset

i. Fetzen
trak m 166cm
ii. Balder trak m 165cm iii. Gabriel
iie. Barbara
ie. Fantastique trak rt 168cm iei. Mystic Magician
iee. Fionella
e. Diable Beauté
trak trn 163cm
ei. Sommermagie trak rn 169cm eii. Nadje
eie. Sommerliebe
ee. Délicatesse trak m 165cm eei. Freudig
eee. Dora V

  

Jälkeläiset


wpb t. Kruunun Berry Dreams (e. Flower Wishes)
trak t. Kruunun Allure Noir (e. Andrea)
trak t. Everholt Diamanda (e. Demoiselle)
trak o. Krunebys Pawl (e. Prawda de Callas)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2867.61
Tahti ja irtonaisuus: 3822.54
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 6690.15 op. (vaikeustaso 11)


KRJ maksimitaso: 10
Koulutustaso: Grand Prix

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
14.05.2015 Millan Kilpatalli, BIS5, MVA-SERT (Päätuomari: vaapu.)
29.09.2015 Élan, irtoSert (Päätuomari: Jannica)
09.05.2017 Haavelaakso, irtoSert (Päätuomari: vaapu.)
13.06.2020 Susiraja, BIS9, MVA-SERT (Päätuomari: Lissu T.)

Kantakirjattu III-palkinnolla 07/15 tilaisuudessa.
Kantakirjattu II palkinnolla, Helmikuun kantakirjaustilaisuus 20.02.2019
18 + 18 + 19 + 17 = 72p. KTK-II

Champion myönnetty 30.07.2018
VIR MVA myönnetty 01.07.2020

Päiväkirja

02.01.2019 // Liisinkitammasta unelmien varsa
Olin jo luovuttamassa sen suhteen, että löytäisinkö ikinä puhdasta trakehnertammaa liising-sopimuksella Kronbackaan Diable Noirin morsiameksi. Seuraava vaihtoehto olisi ollut matka Saksaan ja siitostamman osto, mutta tallipaikat jo paukkuivat ja budjetissakin pitäisi pysyä. Kuin ihmeen kautta neon vastasi hätähuutooni ja löysimme samalta omistajalta niin orin Ceriselle kuin tamman Diablellekin. Eräänä päivänä tallin pihaan kurvasikin hevosauto, josta asteli reippaasti ruunikko pienikokoinen Andrea, joka oli siemennetty aiemmin Diablella ja viettäisi nyt viimeiset kuukautensa varsomiseen saakka Kronbackassa. Nämä kuukaudet vierähtivät nopeasti ja Andrea sai oman fanijoukon talliinsa, sillä pieni tamma jaksoi hauskuuttaa henkilökuntaa pirteydellään ja keksinnöillään. Lasketun ajan koittaessa Andrea hoiti kaiken kuin käsikirjasta, ja kerrankin varsa syntyi aivan lasketun ajan tuntumassa. Täysin musta Kruunun Allure Noiriksi nimetty tammavarsa kirmaili jo päivän ikäisenä karkuteillä Kronbackan käytävillä, joten tulevaisuus näyttää valoisalta. Andrean seurasta saamme nauttia vielä vierotusikään asti, jonka jälkeen haikein mielin palautamme tamman takaisin Armont Studiin.

30.12.2018 // Kouluvalmennus (valmentajana noomi)
Maneesissa Diable Noir askelsi voimakkaasti eteenpäin samalla kun ratsastaja kertoi minulle hiukan oriin kilpailu-urasta ja saavutuksista. Alkuverryttelyssä Diable Noir oli kovin eteenpäinpyrkivä ja lennokas. Vauhtia tuntui olevan siis reilusti. Alkuverryttelyn aikana keskityimmekin siihen, että Diable Noir keskittäisi energiansa ja voimansa kokoamiseen ja askelten tarkkuuteen vauhdin sijasta. Alkuverryttely sisälsi paljon siirtymisiä ja erilaisia kaarevia uria, jotta ratsastaja sai orin hyvin avuilleen.

Välikäyntien jälkeen jatkoimme työskentelyä laukassa. Tehtävänä oli kolmi- ja nelikaarisia kiemurauria, joissa suunnan vaihtuessa tehtiin tarkka ja suora laukanvaihto. Yksittäiset laukanvaihdot ovat Diable Noirille varmasti helppoja perustehtäviä, mutta tällä kertaa keskityimme erityisesti laukanvaihdon suoruuteen kaarevien urien vaihtuessa ja samalla koko ratsukon tasapainoon. Ratsastajalta tämä vaati tarkkaa istunnan hallintaa. Kaarevalla uralla Diable Noir laukkasi hyvässä tahdissa ja taipui ratsastajan sisäpohkeen ympärille hyvin. Laukanvaihdot ratsastaja valmisteli hyvin ja vaihdot sujui pääsääntöisesti oikein mallikkaasti. Laukkatyöskentelyn jälkeen pidimme kävelytauon, jonka jälkeen jatkoimme ravitehtävän parissa. Ratsukon tehtävänä oli pitkällä sivulla sulkutaivutus, lyhyellä sivulla koottu ravi, lävistäjällä lisätty ravi ja toiseen suuntaan sama. Sulkutaivutuksissa Diable Noir ei alkuun kuunnellut ratsastajan ulkoapuja riittävästi ja taivutukset jäivät vaisuiksi. Kootussa ravissa tuli hienosti esiin Diable Noirin valtava kokoamiskyky ja kaunis, tahdikas askellus. Lisättyyn raviin siirtyessä kehotin ratsastajaa keskittymään erityisesti siirtymisen tasapainoon ja siihen, ettei ratsu kiirehdi ja tahti rikkoudu. Ratsastaja sai pikkuhiljaa avut huomattavasti paremmin läpi ja sulkutaivutuksetkin sujuivat jo paremmin.

Loppuverryttelyssä Diable Noir vaikutti tyytyväiseltä. Ratsukon suoritus oli tasaisen hyvää. Alkuverryttelyn vauhdikkuus selkesti väistyi keskittymisen tieltä hyvin ratsastajan vaatiessa orilta riittävästi.

24.02.2016 // Kantakirjaori ja siitossuunnitelmia
Diable Noir lopetteli viime vuoden loppupuolella kisauransa, jossa päästiin tavoitteeseen saakka eli grand prix radoille. Mikään huippumenestys ei Diable ollut, mutta mukavan tasaisesti ori suoritti ja keräsi sijoituksia matkan varrella reilut kymmenen kappaletta. Loistelias kisaura ei kylläkään ollut Diablen kanssa edes tähtäimenä, vaan enemmänkin oli tarkoitus katsoa, mitä annettavaa orilla olisi jalostukseen. Yhden aivan upean ponijälkeläisen Diable on jo jättänyt, ja ehkä nyt kantakirjauksen jälkeen oria olisi aika tarjota ulkopuolisillekin tammoille. Kantakirjapalkinto jäi harmittavasti kaksi pistettä II-palkinnosta, mutta herra ei ollut aivan parhaimmillaan kantakirjapäivänä. Omistajansa silmiin pieni musta paholainen on aivan täydellinen edelleen! Nyt herran kanssa nautitaan pitkistä maastolenkeistä, ennen kuin täyspäiväinen kesäsesonki alkaa ja tammoja toivottavasti saapuu.