Vadelmahurman Dolly Parts KTK III

rotu, sukupuoli:shetlanninponi, tamma
väri, säkäkorkeus:ruunikonkirjava 92cm
syntynyt:12.12.2016, ikääntyminen
kasvattaja:Vadelmahurman tila, Suomi
omistaja:Antonia N., VRL-01285


painotus ja koulutus:valjakkoajo: noviisi valjakko
rekisterinumero:VH17-017-0066

Kyseessä on virtuaalihevonen

Luonnekuvaus

Vadelmahurman Dolly Parts on poni, josta on pakko pitää. Harvoin kohtaa niin suloista, pientä tuhisijaa, joka pitää tilanteessa kuin tilanteessa kummallisia ääniä, niin innostuessaan kuin hermostuessaan. Dollyltä puuttuu kaikki shettismäinen itsepäisyys, ja tamman mielestä kaikki on vain niin kivaa ja hauskaa. Ainoastaan neiti hermostuu, jos ei ymmärrä jotain. Pienen kokonsa vuoksi tamma toimii enimmäkseen valjakkoponina, ja oi kuinka ketterä ja hieno valjakkoponi neiti onkaan. Ratsunakaan tammasta ei ole pahaa sanottavaa, ainoastaan tarpeeksi pieniä ratsastajia on hankala löytää.

Suku ja jälkeläiset

i. Davenshill Meadow Magic
she m 100cm
ii. Maydale Moon Sacrifice she m 101cm iii. Moon Master
iie. Maydale Illusion
ie. Nefarious Yvonne she mrn 95cm iei. Nefarious Blue Champ
iee. Yvanka
e. Vadelmahurman Daisy Dee
she rnkrj 90cm
ei. Domino Dee she rnkrj 102cm eii. Victor v.h. Marebroekweg
eie. Island Delight
ee. Vadelmahurman Divine she prt 89cm eei. Vadelmahurman Max
eee. Vadelmahurman Dolores

  

Jälkeläiset


she o. Kruunun Kitsch (i. Argar Wrenhof)
she o. Kruunun Wingspan (i. Drayton Waldemar)
she o. Kruunun Cuba Libre (i. Fuego Manzana)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 868.90
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 1010.37

Valjakkoajossa 1879.27 op. (vaikeustaso 5)


VVJ maksimitaso: 3
Koulutustaso: noviisi valjakko
Show Pony Circuit kilpailut.

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.


Näyttelytulokset:
17.09.2018 Wyat Shetlands, irtoSert (Päätuomari: Dimma)

Kantakirjattu III palkinnolla, Lokakuun kantakirjaustilaisuus 20.10.2018
17 + 17 + 17 + 16 = 67p. KTK-III

Päiväkirja

10.08.2018 // Ensimmäinen syksyn varsa
Vedonlyönnit kävivät kuumana siitä, kuka tallin kolmesta kantavasta tammasta varsoisi ensimmäisenä. Jostain syystä meidän pieni Dollymme ei herättänyt vedonlyöjissä suuria odotuksia, vaikka pikkuneidin vatsa alkoi muistuttaa jättisuurta vesimelonia jo viimekuussa. Ne pari, jotka olivat Dollyä kuitenkin veikanneet hyppivät riemusta, kun eräänä tyynenä kesäaamuna Dolly varsoi täysin omatoimisesti maailman suloisimman orivarsan, joka kuin suoraan oppikirjasta kaatui pari ensimmäistä yritystään seistä mutta löysi sitten pienet tanakat jalkansa. Nimiehdotus keksittiin siitä, että niin emä kuin varsa tuntuivat nielaisseen oppaan siitä, "kuinka olla oikeaoppinen shetlanninponiemä ja -poika". Miniherra oli jopa kliseisen tyypillinen shetlanninponivarsa kaikessa täydellisyydessään. Tästä innostuneina Kruunun väki odottaa seuraavia varsoja syntyväksi, sillä ajatuksena olisi nimetä varsat taidenimillä, kun koko porukan aloitti taiteen klisee.

02.08.2018 // Sydämensykettä
Kesän lopussa koittaa Kruunussa jännittävä aika, sillä shetlanninponitammoistamme kolme on astutettu ja tänään tiineyskontrollissa kaikilta tammoilta löytyi vahvat sydämensykkeet eli kolme varsaa olisi tulossa, jos lopputiineys sujuu hyvin! Orit löytyivät kaikki eri talleilta, mutta jokainen kolahti täysiä heti, kun ne näimme. Dollylle löytyi Vibajan komea I-palkinnolla kantakirjattu voikonkirjava Argar Wrenhof, Wilonalle taas ensiksi Dollylle ajateltu mutta sitten Wilonalle vaihdettu Paldingham Dylan, joka varmasti tuo mukavaa twistiä varsaan sekä Peachylle löytyi upea voikko-ori Mooncloud's Key Lime. Tällä hetkellä ajatuksena olisi pitää ainakin Dollyn varsa kotona, mutta aika näyttää, raaskimmeko luopua ainoastakaan pienestä pallerosta. Isävalinnat ainakin menivät nappiin, sillä mieli tekisi käydä niitä ihailemassa harva se päivä. Odottavat tammat saavat tietenkin erikoiskohtelua ja pääsevät päivän kuumimpana aikana talliin lepäämään, ötökät kun ovat olleet tämän kesän riesa ja ulkona eivät ponit oikein pysty nukkumaan päivisin. Muuten odottavat neidit nauttivat huolettomasta elämästä, Wilonan kanssa ollaan vähän treenailtu ohjasajoa, ettei juuri opitut taidot häviä.

27.07.2018 // Varsasuunnitelmia
Dolly on kesälaitumella sen kuin pyöristynyt pyöristymistään ja tamma ei alkujaankaan ole ollut se hoikin neiti. Kyläläiset ehtivät jo kyselemään, milloin tamman laskettu aika on. Kysymys iski Antoniaa kuin salama taivaalta, sillä herranjestas Dollyllähän olisi aika teettää ensimmäinen varsa! Tamma on valjakkokisansa kisannut - ja varsin komeasti kisasikin 27% sijoitusprosentilla - joten pienokainen ei tulisi urankaan edelle. Nyt alkaakin siis orin etsintä, sillä meidän Dollylle ei kelpaa kuin paras.