Kronbackan esittely

Kronbacka sijaitsee Ruotsin saaristossa, josta Antonia hankki huutokaupasta metsänreunalta tilan, joka oli omaperäisesti nimetty Kronaksi. Nimi jäi hieman muuteltuna, mutta vanhan ladon tilalle nousi hienot punaiset tallirakennukset, tarhat ja kentät. Entiset peltoalueet muutettiin laitumiksi, ja lupa kinut- pyydettiin naapureilta käyttää yleisiä metsäteitä maastoiluun. Maneesia ei tarvittu - saatika olisi saatu - rakentaa, sillä kilometrin päässä sijaitseva ainoa naapuri on kilpailukeskus, josta maneesia pystyy lainaamaan vaikka jokaisena iltana viikosta.

Vaikka yritystä on, ei Kronbacka ole ehkä aivan niin fiini ja toimiva kokonaisuus kuin esikuvansa eli Ruotsin kuuluisat hevostilat. Tallihenkilökuntaa on vaikea saada ei-minnekään, mutta onneksi hevosalalla lähes pelkästään hevostenhajusta eläviä innokkaita hevostyttöjä on jokunen saatu meillekin houkuteltua. Päivärytmi vähän vaihtelee, sillä kun hevoskanta koostuu niin talvenkestävistä poneista kuin herkkähipiäisistä puoliverisistä, on aikatauluttaminen yhtä kompromissia. Onneksi kaiken ei tarvitse mennä aina kuin Strömsössä, vaikka omistajan puheista niin voisi kuvitellakin.

Hevoset pyritään tarhaamaan yhteistarhoissa, jotta ne pystyvät olemaan mahdollisimman pitkään ulkona. Kaikki tallin hevoset eivät kuitenkaan pysty yhteistarhaukseen, jolloin yksin tarhaavat ovat yleensä vain puolipäivää ulkona. Erikokoiset asukkaat ovat tuottaneet välillä hankaluuksia mitotusten suhteen, mutta lopulta tallissa päädyttiin kahteen siipeen, joista toinen on hevoskokoinen ja toinen taas shetlanninponeille sovitettu. Tilan erikoisuus on keskellä laitumia virtaava joki, jota seuraamalla pääsee merelle asti.

Tallihenkilökuntalaisia

Antonia Nietos

Antonia on Kruunun omistajatar, reilun kolmenkymmennen paikkeilla oleva nainen. Antonia on pienikokoinen, minkä vuoksi hänet voi nähdä niin ponien kuin hevosten selässä. Luonteeltaan Antonia on hermoherkkä, äkkipikainen ja tunteikas.

Linn Sandberg

Antonian oikea käsi, jonka tärkeimmät tehtävät ovat nuorten hevosten ratsuttaminen sekä ajan riittäessä vanhempien hevosten liikuttaminen. Linn on teräshermoinen ratsastaja, jonka hermot saa menettämään vain ja ainoastaan Antonia.

Kaarle Kangas

Tallimestari, jonka tehtäviin kuuluu delegointi, suunnittelu ja elävänä tietokirjana toimiminen. Kaarle muistuttaa entisajan hovimestareita, jotka itse eivät tee juurikaan puhelimeen vastaamisen ja oven avaamisen lisäksi, mutta saavat muut tekemään senkin edestä.

Jesse Åkerman

Tallin yleiskäsi, joka niin siivoaa karsinoita, tarhaa kuin liikuttaa hevosia. Jostain syystä Jesselle on annettu vastuu tallin shetlanninponipuolesta ja joka aamu alkaa hupaisalla näyllä, kun Jesse taluttaa kasan poneja kuin koiralauman tarhoihin.

Agata Carlson

Kruunun valmentaja, joka ei päästä ketään helpolla ja kehuu, kun tähdet sattuvat olemaan oikeassa paikassa taivaalla. Agata on entinen esteratsastaja, joka viimeisinä vuosinaan saavutti myös kouluratsastuksessa Ruotsin mestaruuksissa hopeaa.

Moona Kauppinen

Moona on lukionsa suorittanut välivuosilainen, joka suuntasi hevosentuoksusta pienipalkkaiseen hoitajan pestiin Kruunuun. Moona tekee tallilla kaikkea, mitä muut eivät tee ja reissaa Antonian kanssa kilpailuissa.