Hallucinate SWA

rotu, sukupuoli:holsteininhevonen, tamma
väri, säkäkorkeus:tummanruunikko 166cm
syntynyt:09.11.2013, satunnainen, nyt 17v.
kasvattaja:Kingsvalley
omistaja:Antonia N., VRL-01285


painotus ja koulutus:rataesteet: 150cm
rekisterinumero:VH14-044-0086

Kyseessä on virtuaalihevonen

Luonnekuvaus

Halle on todella ihmisystävällinen ja hyväsydäminen tamma, joka seisoisi vaikka tuntitolkulla lätäkössä, jos ihminen on tamman siihen käskenyt seisomaan. Kolikon kääntöpuolena on kuitenkin tamman herkkyys, sillä Halle hermoilee kiireessä ja miellyttämishaluisuutensa vuoksi. Halle on kuin alakoululainen, joka alituiseen yrittää miellyttää opettajaansa ja oikein loistaa saadessaan huomiota. Niin tuntemattomien ihmisten kuin hevosten kanssa Halle on aina ollut alkuun hieman varautunut, tamma ei ole mikään sosiaalinen perhonen vaan ennemminkin vähän introvertti tapaus.

Ratsuna Halle ei onneksi ole aivan niin hankala tapaus kuin useimmat muut puoliveristammani, sillä neiti on yhteistyöhaluinen, kuunteleva ja toimelias. Epäsopivan ratsastajan kanssa, johon tamma ei luota voi tunnit olla pelkkää sinkoilua vihreiden miesten pelossa, mutta onneksi kisaratsuna Hallen selässä ei paljoa erilaisia ratsastajia käy. Halle on nimittäin parhaimmillaan todella innokas työskentelemään, reipas muttei mikään altajuoksija ja sopivan herkkä - jopa aivan aavistuksen ponimainen, jos voi näin sirosta puoliverisestä sanoa. Hallelta nimittäin löytyy se puoli, joka innostuessaan vähän laittaa hännän pyörimään tai vaihtoehtoisesti vähän pilke silmäkulmassaan lempiratsastajallaan muistuttaa, että vaikka tamma osaakin, ei ratsastaja voi jäädä selkään vain unelmoimaan.

Hallen esteratsun ura ei ollut ruusuinen, sillä alkuaikoina ristikonkin ylittäminen tuntui olevan työn takana, kun puomit olivat tammasta pelottavia ja jalkoja tuntui olevan neljä vasenta. Harjoituksen ja onnistumisten keräämisen jälkeen Hallesta on kuitenkin kasvanut vanhempiensa tavoin upea esteratsu, joka hyppää kaiken, minkä tielle pistetään. Toki tamma ei ole mikään tavallisen pulliaisen ratsu, sillä esteillä neiti kyllä kuumenee ja rokottaa ratsastajaa virheistä, mutta turhat kyttäämiset on jäänyt lähes aina pois ja tekniikkakin löytyi. Aikaradat ovat tamman spesialiteetti, sillä pieni koko ja nopeus mahdollistavat tiukimmatkin tiet.

Suku ja jälkeläiset

i. Grimaldi KTK II
holst rn 170cm
ii. Griollo holst mrn 171cm iii. Grimarche
iie. Bronze Maiden
ie. Commerce Beth holst prn 165cm iei. Ravenfeather
iee. Commerce Bellamy
e. Hallucination ERJ II
holst rn 167cm
ei. Halogen holst rn 170cm eii. Halogeno
eie. Catakorte II
ee. Paradonna holst mrn 164cm eei. Paraphrase
eee. Donna

  

Jälkeläiset


holst t. Dime Magic CBR (i. Sincore SWA)
holst o. Kruunun Corduroy (i. Bonfire Caspario)
swb o. Kruunun Cabaret (i. Cabasset)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2357.22
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 3358.76
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 5715.98 op. (vaikeustaso 10)


ERJ maksimitaso: 9
Koulutustaso: re 150cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Päiväkirja

01.01.2019 // Kotivalmennus
Uusi vuosi oli vietetty, talliin hankittu uusi hevonen ja keskipäivällä Agata kävi potkimassa minut hereille. "Et ole hypännyt aikoihin, miten ajattelit siis kouluttaa uuden esteorisi kansainvälisille tasoille, jos et edes vanhoilla kisakonkareillasi enää uskalla hypätä?" Agata touhotti kaapiessani ratsastusvaatteita vanhemman naisen tiukan katseen alla päälleni. Edellisillan punaviini kolotti päässä, mutta Agatalle edes minä en uskaltanut sanoa vastaan. Hänellä myös oli pointti puheessaan, sillä tallissa ei ole ollut aikoihin treenissä olevaa estehevosta.
"No kenellä minä sitten hyppään?" kysyin satulahuoneen ovella.
"Hallella, se on jo Jessen kanssa karsinassa odottamassa", Agata sanoi silmät tuikkien. Nielaisin voihkaisuni, sillä vaikka tammalla alkoi jo olla ikää, ei Halle ikinä ole ollut anteeksiantava ratsu.

"Ratsasta sitä! Seuraavan kerran kannattaa ehkä harkita sitä viimeistä viinilasia", Agata karjui kuulokkeeseeni kääntäessäni Hallea pienelle kavalettisarjalle. Puomit olivat hädintuskin maasta irti, mutta Hallemaiseen tapaan tamma yritti hypätä välejä kamikaze tyylillä yhdellä loikalla. Tiivistin vatsalihaksiani ja sain kuin sainkin tamman koottua niin, että selvitimme kavaletit kunnialla.
"Ja sitten sama pystyillä", Agata virnuili nostaessaan kavaletteja pieniksi pystyiksi. Kohensin asentoani ja lähdin urheasti kohti sarjaa, joka tuli kuin yllättäen ja Halle joutui ottamaan pienen askeleen mahtuakseen hyppäämään, mistä seurasi, ettemme mahtuneet väliin ja puomit kolisivat.
"Millä ilveellä saitte ne kaikki sijoitukset aikoinaan? Ota nyt hyvä nainen ohjat käteen ja pohkeet käyttöön", Agata huusi taas aivan turhan lujaa korvaani. Halle pyöräytti kerran häntäänsä kuin alleviivatakseen valmentajani sanat. Lyhensin ohjia hieman ja painoin kantapääni alemmas ja ohjasin Hallen taas sarjaa kohti. Tällä kertaa selvisimme esteistä hienosti ja hymyilin ensimmäistä kertaa sitten heräämiseni, kun korvaani ei kuulunut kuin pieni "hmph".
"Ja sitten otetaan mukaan suhteutetut!" kuului pienen tovin päästä ja hymyni hyytyi.

Monelta tunnilta tuntuvan ajan päästä vihdoin talutin höyryävän ratsuni talliin ja suoraan pesukarsinaan. Halle ehkä selviäisi jalkojen kylmäyksellä, tamma näytti olevan hiestä huolimatta hyvässä vireessä, kun taas minä en pääsisi aivan varmastikaan huomenna ylös sängystä, niin maitohapoilla jalkani olivat.
"Kiitos mummo ettet heittänyt mua alas", mutisin Hallelle antaessani sen hevosenhoitajalle pestäväksi.

18.12.2018 // Siitostamman päivät
Halle saapui tiistaisena aamuna laivalla Ruotsiin, jossa tamman olisi tarkoitus viettää loppupäivänsä siitostamman roolissa Kronbackassa. Halle on juuri sellainen estehevonen, josta itse pidän, joten tamman herkkä luonne ja kaunis rakenne menisivät hukkaan, jos neidillä ei teetettäisi ainakin jonkin verran jälkeläisiä. Orivalinnoissa olisi tarkoitus tuoda hieman suurempaa kokoa varsoihin ja orien jalat olisi hyvä olla hieman vankemmat kuin Hallella, mutta mitään suuria rakennevirheitä ei orien tarvitse kompensoida. Mahtavaa olisi, jos Hallen kanssa saataisiin tarvittava sertti, niin pääsisimme myös kantakirjassa käymään. Varsojen kanssa ei pidetä kiirettä, ja ensin neiti saakin sopeutua Ruotsin kylmyyteen sekä eläkeläishevosen rytmiin. Toki tamman kanssa treenaillaan edelleen kevyesti, ettei neiti menetä aivan lihasmassaansa. Saa nähdä, kuinka hyvin meidän herkkis Halle sopeutuu Kruunuun, kun tallista löytyy pelottavia miniponeja jos toistakin.

26.07.2014 // Alueradat kutsuvat
Hallen kanssa on nyt startattu estekilpailuissa parisenkymmentä kertaa, ja tulosta on näkyvillä. Kaikista estetammoista parhaiten pärjännyt Halle on tuonut kotiin neljä sijoitusta, joista kaksi hienosti voittoa! Alkuun Hallen kanssa suurimmaksi ongelmaksi muodostui kisastressi, sillä tammalta kesti tottua hektiseen kisaelämään. Tämän takia Hallen kanssa on käyty ahkeraan treenaamassa muualla kuin kotona ja hyppäämässä pikkukisoja, jotta tamma tottuisi vaihtuviin paikkoihin eikä keskittyisi stressaamiseen. Kyttääminen on onneksi jäänyt koulutusajoilta lähes kokonaan pois, ainoastaan uudenlaiset erikoisesteet saattavat joskus tamman päätä vähän sekoittaa, mutta tämä ei ole noussut ongelmaksi. Seuraluokat olemme jättäneet jo taakse, ja seuraavaksi kutsuvat alueluokat tasolla 130cm! Näin kesällä tamma olisi myös tarkoitus astuttaa, ja toiveena olisi tammavarsa linjaa jatkamaan.

23.01.2014 // Kotiintulo
Pitkään oli puoliveritilanne pysynyt ennallaan, kunnes menin ja löysin uuden neidin pakkaa sekoittamaan. Vaikkakaan Kingsvalleysta meille saapuva Halle kyllä pakkaa kyllä sekoittanut, tamma sopii nykyisten neitien sekaan niin sopivasti, että oksat pois. Liiankin sopivasti, sillä tulevaisuudessa on luvassa vauhdikkaita maastoreissuja ja tuskaisia ratsastajia. Halle saapui tallille todella kirpeän talvipäivän kunniaksi, pieni ruipelo yksivuotias. Hyvä kun tamman edes erotti loimien ja kuljetussuojien alta. Hieman neitiä tuntui jännittävän uusi paikka ja tilanne, mutta tamman vierustovereiksi laitetut järkevät suomenhevoset vähän tilannetta laukaisivat. Tai järkevät ja järkevät, Halleakin nuorempi Marja sai ensin tamman pasmat sekaisin, mutta kohta kaksikko jo teki kalterien välistä tuttavuutta. Nyt vain odotellaan rauhassa Hallen kasvamista, ja katsotaan, minkälainen tamma sieltä kuoriutuukaan!