La Feuilleraie (KTK II, Ch)

rotu, sukupuoli:hannoverinhevonen, tamma
väri, säkäkorkeus:punarautias 164cm
syntynyt:10.06.2014, ikääntyy satunnaisesti, nyt 15v.
kasvattaja:Gestüt Ferle, Saksa
omistaja:Antonia N., VRL-01285


painotus ja koulutus:kouluratsastus: ko vaA re 110cm
rekisterinumero:VH15-011-0167

Kyseessä on virtuaalihevonen

Luonnekuvaus

La Feuilleraie on aivan ihastuttavan luonteinen hannoverintamma, joka sopii pienikokoiselle ratsastajalleen kuin nakutettu. Käsitellessä todella kiltti Lilli on ihana, eikä tamman kanssa juuri kohtaa ongelmia. Ratsuna Lillistä löytyy säpsäkkyyttä jopa ponimaisella tapaa, mutta selässä saa tehdä virheitäkin, ilman että tamma niistä ottaa nokkiinsa. Neiti ei myöskään ole mikään yliherkkä eli selässä saa ihan ratsastaakin eikä ratsu katoa alta, vaikka puolipidäte olisikin vähän reippaampi tai pohje kiinni pidempää. Lillillä on kuitenkin toisinaan ärripurripäiviä, jolloin tuntuu, että ratsuna olisi pieni poni puoliverisen sijaan.

Suku ja jälkeläiset

i. Le Fantome
hann rn 167cm
ii. Les Trésor hann trn 168cm iii. London After
iie. Beatbeach
ie. Chimera hann rnkm 164cm iei. Chrestomanci
iee. Gera II
e. Havenport
hann prt 162cm
ei. Hackberry hann prn 164cm eii. Hallton
eie. Maniac Love
ee. Gerina hann rt 166cm eei. Generally Down
eee. Jally

  

Jälkeläiset


hann t. Kruunun Elyntris (i. Extro)
hann o. Kruunun Redouter (i. Rossetti)
hann o. Kruunun Lachrymose (i. Lioncell)
hann o. Kruunun Nosferatu (i. Nashrullah)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1610.22
Tahti ja irtonaisuus: 1564.95
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 3175.17 op. (vaikeustaso 7)


KRJ maksimitaso: 6
Koulutustaso: vaativa A

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
06.02.2017 Micram Raceponies, irtoSert (Päätuomari: Welby)
09.05.2017 Haavelaakso, irtoSert (Päätuomari: vaapu.)
20.06.2019 Susiraja, irtoSert (Päätuomari: Lissu T.)
15.06.2019 Huvitus, irtoSert (Päätuomari: Sorel)

Champion myönnetty 08.09.2019

Kantakirjattu II palkinnolla, Tammikuun kantakirjaustilaisuus 20.01.2019
18 + 18 + 18 + 18 = 72p., KTK-II

Päiväkirja

20.01.2019 // Kantakirjatamma
Lilli on osoittanut jälkeläisillään, että neidistä on hienoksi siitostammaksi. Ilmoitin tamman kuitenkin hieman pelonsekaisin tunnelmin tammikuun kantakirjatilaisuuteen, sillä näyttelyissä käydessämme tuomarien mielipiteet olivat vaihdelleet varsin paljonkin Lillin rakenteesta. Lilli sai myös viimeisimmän varsansa vasta vuoden alussa, joten tamma luonnollisesti näyttää tällä hetkellä siltä, miltä siitostamman pitääkin, mutta kuitenkin hieman kuivalta ja lihasköyhältä. Kantakirjatilaisuudessa Lilli esiintyi edukseen ja vaikka vierellä loikkiva varsa yrittikin vaikeuttaa emänsä keskittymistä, esitti neiti askellajinsa erittäin elastisesti. En pystynyt olemaan paikoillani, kun odotimme tuomariston kommentteja Lillistä, mutta vihdoin ne tulivat ja tamma julistettiin II-kantakirjaluokkaan! Ilo repesi ylimmilleen ja onneksi tuomarit näkivät sen, minkä mekin näämme ihastuttavassa pienessä rautiaassamme. Neidin pisterivi oli tasainen 18, mikä myös ilahdutti kaikkia.

05.01.2019 // Taas uusi rautias talliin
Pitkän etsinnän jälkeen löysin Atorinasta aivan ihastuttavan rautiaan orin Lioncellin, josta onneksi saimme astutuksen Lillille. Tamman kaksi edellistä varsaa ovat molemmat upeita ja toinen asustelee edelleen Kruunussa, mutta tästä varsasta toivoimme kouluradoille orivarsaa, joka saisi myös jäädä Kruunuun. Alunperin tarkoituksena oli löytää vähän kookkaampi ori kokoa tuomaan, mutta kun Lioncellissä yhdistyi suuren hevosen liikkeet upeaan läsnäoloon, luotimme, että ehkä myös varsa perisi isältään emäänsä elastisemmat liikkeet. Kruunuun oli syntynyt viime aikoina vain tammavarsoja, joten kun hetki koitti ja Lilli näytti varsomisen alkavan, oli koko henkilökunta sormet ristissä. Lilli hoiti varsomisen aivan upeasti konkarin elkein ja pienen alkusekaannuksen jälkeen totesimme, että kyllähän se toivottu orivarsa tuli. Pieni varsa oli vielä täydellisen rautias väritykseltään, mikä tarkoittaa sitä, että tallista löytyy nyt viisi rautiasta hannoveria valkoisella päämerkillä varustettuna. Nimekseen varsa sai Lachrymose, mikä vaikutti ainakin ensimmäisen päivän perusteella sopivalta, sillä ensin ori sai tallihenkilökunnan onnenkyyneliin ja heti sen jälkeen hoitajamme kivunkyyneliin puraistessaan tätä vahingossa suoraan kyynärhermoon maitoa hamutessaan.

30.12.2018 // Teräsleidi
Kruunussa on pitkästä aikaa elämää, kun tallin käytävillä viilettää välillä jopa kolme varsaa samaan aikaan. Lilli on onneksi ottanut aseman tiukkana kurinpitäjänä, ja jos varsoihinsa väsyneet emät eivät ole tarhassa saaneet pienokaisiaan kuriin, on Lilli tiukasti mutta lempeästi palauttanut varsat takaisin ruotuihinsa. Se kerta unohdettakoon, kun lämpölukemat taas pitkästä aikaa putosivat reippaasti pakkasen puolelle ja koko tallin hevosväki tuntuivat tästä hulluuntuvan. Tällöin Lilli juoksi täysin sieluin ympäri tarhaa oikein varsoja yllyttäen. Tämä kerta oli kuitenkin ainoa ja nyt tamma on palannut takaisin paimennusmoodiinsa. Lillille on nyt etsinnässä kouluori, josta toivottavasti saisimme orivarsan, joka jäisi Kruunuun Diablen seuraksi, toinen puoliveriorimme Grimdark kun lähti asumaan Decnelle talvihuutokauppaa varten.

20.07.2015 // Huippu siitostamma
Vaikka kahdesta varsasta voi tuskin tehdä vielä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, voi Lillistä kuitenkin jo ennustaa huippu siitostammaa. Tamma nimittäin varsoi upeasta kouluorista Rossetti kauniin rautiaan orivarsan heinäkuussa, ja jo aivan pienenä varsasta näkyi, että liikettä löytyy ja rakenne on todella korrekti. Selkeästi pieni orivarsa kuitenkin erosi puolisisarestaan, joka on jo jatkanut yleispainotteisen isänsä jalanjäljillä. Lilli jättää varsoihinsa itseään, mutta isävalinnat tuntuvat olevan suuressa merkityksessä, mikä on hieno asia: koulupainotteisena tamman jälkeläiset voivat menestyä myös isästä riippuen varmasti lajissa kuin lajissa. Toinen varsominen sujui tammalta kuin jo vanhalta tekijältä, ja Lilli on kaiken kaikkiaan todella huolehtiva, muttei ylisuojeleva emä. Orivarsa muutti heti vieroituksen jälkeen Hukkapuroon, jossa Kruunun Retouderiksi kutsuttu herra varmasti pääsee jatkamaan isänsä viitoittamalla tiellä kouluradoilla!

12.06.2015 // Varsauutisia
Lilli eli La Feuilleraie astutettiin estepainotteisella Allim's kisatallin Extrolla, joka tosin on saavuttanut sijoituksia myös kouluradoilta. Säkäkorkeutta isältä löytyy huikeat 176cm, joten punaruunikolta varsalta, joka nimettiin Kruunun Elyntrisiksi, odotetaan hieman korkeampaa säkää kuin emältään. Jo nyt vaikuttaa, että tammavarsa seuraa isänsä jalanjäljissä myös estekentille! Lilli olisi tarkoitus astuttaa mahdollisimman pian uudestaan, sillä jo ensimmäisestä varsasta näkee, että tammassa on potentiaalia hienoksi siitostammaksi. Tällä kertaa etsinnässä on kouluori, jotta nähtäisiin, miten pitkälle Lillin varsat pääsevät pelkästään kyseisessä lajissa. Lillin heikkouksia ovat pieni koko ja hieman matalat askeleet, joten isäorin tulisi kompensoida näitä. Nyt Lilli kuitenkin keskittyy ihanan varsansa kanssa laiduntamiseen sekä kesästä nauttimiseen!

21.04.2015 // Kevään kilpailukuulumisia
Lilli, meidän pieni ponitamman hevosen rungossa. Kun tamman kanssa aloitettiin kilpaileminen, oli odotukset aika realistisen matalalla: eihän Lilli nyt pärjäisi kaikkien hienojen liitokavioiden seassa. Selkeästi kisapaikka tuo kuitenkin tästä hevosesta parhaan irti, sillä tamma on osallistunut nyt pariinkymmeneen kilpailuun, joista sijoituksia on tullut kymmenen ja voittoja vielä näiden päälle kaksi. Rusettihai, sanoisinko? Kotona tamma edelleen saa välillä russejakin pahempia ponikohtauksia, kun joskus ei vain huvita liikkua kentän keskeltä pois. Toki yleisesti Lilli on ihana ratsastaa, ja selkeästi tammassa nyt vain on enemmän potentiaalia, kuin kukaan olisi aavistellut! Lillin kanssa edetään nyt kaikessa rauhassa kisauralla, ennen kuin lähdetään edes miettimään varsa-asioita. Nyt tamma on jo kansallisella helppo A ja vaativa B luokkien tasolla, joten kauaa ei kuitenkaan kisaurakaan enää kestä. Lillin voima ja askeleet nyt eivät vain riitä vaativan A:n jälkeen luokkiin.