Wilona v.d. Dronhalm (KTK III)

rotu, sukupuoli:shetlanninponi, tamma
väri, säkäkorkeus:musta 106cm
syntynyt:01.06.2018, ikääntyy satunnaisesti, nyt 15v.
kasvattaja:Dronhalm, Alankomaat
omistaja:Antonia N., VRL-01285


painotus ja koulutus:valjakkoajo: noviisi valjakko
rekisterinumero:VH18-017-0310

Kyseessä on virtuaalihevonen

Luonnekuvaus

Wilona v.d. Dronhalm on yleensä erittäin hyväkäytöksinen ja kiltti neiti, jonka pinnan alla kuitenkin kytee pippurisuutta ja temperamenttia. Tamma jaksaa seistä hienosti tallissa, mutta tietyn ajan jälkeen neidin hermot pettävät ja loppuaika sujuu luimivan ja tanssahtelevan Ween kanssa. Sama toistuu niin ratsastaessa kuin kärryillä, ja Wilonan kanssa täytyy oppia tuntemaan neidin merkit siitä, että nyt on hyvä vaihtaa tehtävää. Kaikenlaiset erikoistilanteet ja vieraat paikat ovat hyviä ja sopivat Wilonan helposti tylsistyvälle mielelle, sillä silloin jo uuden tilanteen luoma jännitys auttavat tamman jaksamaan vaikka koko tunnin siirtymisiä.

Suku ja jälkeläiset

i. Ollie v.d. Veldhoeve
she m 105cm
ii. Ambitious v.d. Veldhoeve she m 107cm
ie. Octavia v.d. Heerjeland she rtkm 103cm
e. Verena v.d. Dronhalm
she trn 100cm
ei. Adrianus v. Gerthoeve she m 102cm
ee. Maryse v.d. Dronhalm she rn 95cm

  

Jälkeläiset


she t. Kruunun Danae (i. Paldingham Dylan)
she t. Kruunun Winona (i. Charly v.d. Bergdijk)
she t. Kruunun Winnie (i. Grunnelunds Calder)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 787.02
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 1104.18

Valjakkoajossa 1891.2 op. (vaikeustaso 5)


VVJ maksimitaso: 3
Koulutustaso: noviisi valjakko

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Kantakirjattu III palkinnolla, Joulukuun kantakirjaustilaisuus 20.12.2019
15 + 15 + 15 + 15 = 60p. KTK-III

Päiväkirja

29.12.2018 // Joulunajan varsa
Syksyllä vihdoin löysin Wilonalle seuraavan orin, jota olin pitkään jo etsinyt. Tamman ensimmäinen varsa antoi vähän osviittaa, minkälaista oria kannattaisi etsiä, kun tarkoituksena oli jättää suht suurikokoinen tammavarsa Kronbackaan. Tutusta Valyrian Shetlandsista sitten löytyi ihana Charly v.d. Bergdijk, josta onneksemme saimme astutuksen Wilonalle. Molemmat vanhemmat olisivatkin siis hollantilaisia, mitä pidän vain hyvänä asiana. Laskettu aika oli ennen joulua, mutta varsaa ei kuulunut ja Wilona ei näyttänyt lainkaan merkkejä tulevasta varsomisesta. Loppujen lopuksi saimme odottaa aina 29. päivään saakka, jolloin Wilona varsoi varsin rauhallisissa merkeissä upean mustan tammavarsan. Winona näyttää jo nyt aivan emältään, joten kaikki toiveet tuntuvat toteutuvan! Luonnetta pienellä neidillä tuntuisi myös olevan, sillä ensimmäiset rapsuttajat saivat jo pienen näykkäisyn, kun uskalsivat rapsuttaa tammaa väärästä kohtaa.

02.08.2018 // Sydämensykettä
Kesän lopussa koittaa Kruunussa jännittävä aika, sillä shetlanninponitammoistamme kolme on astutettu ja tänään tiineyskontrollissa kaikilta tammoilta löytyi vahvat sydämensykkeet eli kolme varsaa olisi tulossa, jos lopputiineys sujuu hyvin! Orit löytyivät kaikki eri talleilta, mutta jokainen kolahti täysiä heti, kun ne näimme. Dollylle löytyi Vibajan komea I-palkinnolla kantakirjattu voikonkirjava Argar Wrenhof, Wilonalle taas ensiksi Dollylle ajateltu mutta sitten Wilonalle vaihdettu Paldingham Dylan, joka varmasti tuo mukavaa twistiä varsaan sekä Peachylle löytyi upea voikko-ori Mooncloud's Key Lime. Tällä hetkellä ajatuksena olisi pitää ainakin Dollyn varsa kotona, mutta aika näyttää, raaskimmeko luopua ainoastakaan pienestä pallerosta. Isävalinnat ainakin menivät nappiin, sillä mieli tekisi käydä niitä ihailemassa harva se päivä. Odottavat tammat saavat tietenkin erikoiskohtelua ja pääsevät päivän kuumimpana aikana talliin lepäämään, ötökät kun ovat olleet tämän kesän riesa ja ulkona eivät ponit oikein pysty nukkumaan päivisin. Muuten odottavat neidit nauttivat huolettomasta elämästä, Wilonan kanssa ollaan vähän treenailtu ohjasajoa, ettei juuri opitut taidot häviä.

30.07.2018 // Stereotyyppinen hollantilainen
Olen aina ihaillut hollantilaisia poneja, ja varsin usein tunnistan ne kehästä osallistujalistaa katsomatta. Tiedä sitten onko mielikuvani vain stereotypiaa, mutta miellän hollantilaiset ponit hyväravisiksi, pitkälinjaisiksi ja kauniiksi mustiksi. Wilonassa yhdistyy kaikki edelliset, joten kun tuttuni soitti hänen hevosautossaan Alankomaista olevan vielä tilaa, ei mennyt kauaa, kun Wilona oli omistuksessani. Pelkkien videoiden ja näyttelytulosten perusteella ponin ostaminen voisi jonkun mielestä olla riskaabelia, muttei minun. Komeiden puoliveristen jalkojen välistä tepsutteli vajaa 3-vuotias Wilona, joka oli suhteellisen väsynyt kuuman reissun jäljiltä Ruotsiin. Loppukesän tamma saa viettää laiduntaessa muiden ponien kanssa ja syksyllä neidin kanssa olisi tarkoitus aloittaa valjakkoponin harjoituksilla. Ajatuksissa on myös, että tammalla teetettäisiin varsa ennen kisauran alkamista, jolloin Wilona saisi kasvaa rauhassa mittoihinsa ennen treenin alkua.