orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Untuvapilven Léod

rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:tummanpunarautias 135cm
syntynyt:24.08.2014, ikääntyminen, 3-vuotias 14.09.2014
kasvattaja:Emmu, Untuvapilvi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: helppo A (KRJ I)
rekisterinumero:VH14-027-0214

Luonnekuvaus
Untuvapilven Léod on pienenpieni - ainakin omistajansa mielestä - hätähousu, jolla on aina kiire tekemään kepposia ja kiire minne vain. Koskaan ei voi olla rauhallisesti, ainakaan Léodin mielestä. Hoidokkina ori venyttääkin aika ajoin hoitajansa hermoja, sillä paikallaan seisominen on aina tuottanut pikkuherralle suuria ongelmia. Milloin ori yrittää porautua tallinlattian läpi, milloin hoitajan lepattava takki on oiva kohde herran hampaille. Kyse ei ole siitä, etteikö Léod osaisi olla kiltisti, sillä oi kyllä ori osaa. Ne parit kerrat kun ori sai nuorena tallin teräspappa Kalevilta muistutuksen käyttäytymisestä herra käyttytyi kuin paraskin enkeli, mutta harmi vain, että Léod käyttäytyy vain Kalevin ollessa näköpiirissä.

Ratsuna Léod on niin kauan varsin rasittava, kunnes orille antaa jotakin älyllistä toimintaa. Alkuraveissa ori senkus pureskelee kuolaintaan ja heittelee päätään turhautuneena, saattaapi jopa heittää pari mukavaa ilopukkiakin muka pelästyessään maneesiin kävellyttä toista ratsukkoa. Heti kun ori saa kuitenkin tehtävän, jonka suorittamiseen tarvitaan aivoja, on Léod aivan eri poni. Pään viskominen loppuu ja takapääkin asettuu, kun ori lähtee lisäämään ravia aina keskiraviin saakka, tai miettii, mitenkä ne jalat menikään sulkutaivutuksessa. Léod on aina oppinut todella nopeasti uudet liikkeet, ja orin kanssa onkin aina ollut kaikista mukavinta työskennellä, kun tehtävät ovat vaikeampia kuin edelliskerroilla.

Esteillä Léod on aivan turbo, nimittäin turbolentokone. Pikkuherra ei ole koskaan aivan käsittänyt omia rajojaan mitä tulee hyppäämiseen, ja edelleen ajoittain ori kuvittelee pystyvänsä hyppäämään esteen edessä olevan puomin samaan hyppyyn kuin itse esteenkin. Selässä saakin olla kieli keskellä suuta, tai muuten itse ratsukko saattaa löytyä keskeltä puomikasaa, kun Léod on taas hieman yliarvionut kykyjään. Pienillä esteillä - joiden edessä ei ole apupuomeja - Léod on kuitenkin ihan näppärä ja hauska hyppääjä, joka tartuttaa iloisuutensa kaikkiin muihinkin.

"Untuvapilven Léod on konnankoukkuja rakastava miniponi, jonka luonne sopii kuin nakutettu herran pieneen runkoon."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Legados SWE
nf prt 143cm
ii. Särnens Legolas
nf rn 145cm
iii. Goldenhill Hot Spot
nf rt 141cm
iie. Piony Dust Minx
nf trn 140cm
ie. Krenryds Brianna
nf rn 138cm
iei. Quickstep
nf rn 138cm
iee. Krenryds Abbie
nf rnvkk 139cm
e. Spring Meadow's Audbury KTK III
nf tprn 136cm
ei. Applewoods Gambler
nf prn 146cm
eii. Applewoods Demon
nf m 147cm
eie. Applewoods Violet
nf prt 142cm
ee. Spring Meadow's April
nf trt 134cm
eei. Mister Charm
nf prt 140cm
eee. Spring Meadow's Golden Sun
nf vkk 137cm

Jälkeläiset
Isälinja i. Legados SWE
nf o. Poniniemen Léon KRJ I, KTK II (e. Clovercutt Locket Love)
nf t. Poniniemen Lemon Hearts (e. Poniniemen Mayheart)
nf t. Poniniemen June Withers (e. Poniniemen Winter Withers)
nf t. Poniniemen Lemon Line (e. Nerian Auburn)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 961.21
Tahti ja irtonaisuus: 1060.93
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2022.14 op. (vaikeustaso 5)


KRJ maksimitaso: 4
Koulutustaso: ko helppo A

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.


KRJ laatuarvostelu, Marraskuun laatuarvostelutilaisuus 15.11.2016
7 + 40 + 20 + 22 + 15 = 104 p. KRJ-I

Päiväkirjamerkinnät
25.05.2016 - Kesäisiä tunnelmia
Poniniemeen on saapunut kesä, ainakin kelien puolesta vaikka vasta toukokuuta eletään. Hellerajat paukkuvat, jonka myötä tallihenkilökunta ja ponit veltostuvat, ainakin Assin mielestä. Niinpä kuumimpana päivänä päätettiin lähteä läheiseen niemeen ponikasan kanssa, jonne myös Léod valikoitiin. Pikkuori on vietellyt viimeisen vuoden rauhallisissa tunnelmissa, sillä herran hienoa sukua on hieman säästelty ja varsoja syntynyt vain kaksi kappaletta. Léod olikin aivan töpinöissään lähdössä mukaan retkelle, jopa niin, että Assi oli heittää keinuhevosta leikkivää oria omenalla, kun ei homma meinannut toimia. Omena onneksi päätyi yksivuotiaiden ruoaksi ja reissuunkin päästin iloisin mielin. Kuuma keli ei enää painanut jalkaa kun saavuttiin rannalle, jota jokakesäiset lomailijat eivät olleet vielä vallanneet. Rantaviivaa pystyttiin laukkaamaan monen monta kertaa, ja vaikka pari pulahdusta nähtiin, selvittiin taas kerran tallille ehjin nahoin. Léod käyttäytyi tapansa mukaan kuin kujeileva pikkupoika, vaikka ori taisi olla porukan vanhin.

02.09.2015 - Syysmaasto
Lyhyen kesän jälkeen myös Poniniemessä on alkanut syksy, joka on kuitenkin erittäin toivottu! Lehtien vielä ollessa puissa ja maisemien kauniita, päätettiin tallilla järjestää suurmaasto. Kaikki eivät tietenkään päässeet mukaan, mutta valikoidut ponit pääsivät pitkästä aikaan nauttimaan muiden ponien kanssa railakkaasta retkestä. Railakas tuntuu olevan sana, jolla kaikki Poniniemen poppoon retket ja tapahtumat kuvaillaan. Mukaan lähti tällä kertaa eläkeläisistä Léod, joka on nyt kesän ollut varsin vähässä käytössä kisaeläkkeen myötä. Pikkuinen ori olikin aivan elämää täynnä päästessään suurella joukolla maastoon, ja taantuipa ori aivan junioreiden tasolle. Ratsastajalla oli herrassa pitelemistä, sillä pikkuori halusi varsinkin laukkasuoralla päästellä kavioistaan eikä isompien takana oleminen tuntunut olevan yhtään herralle mieleen. Kaikki selvisivät kuitenkin talliin kunnialla, vaikka pari läheltäpiti tilannetta olikin!

10.02.2015 - Kisaeläke ja viimeisiä hankitreenejä
Vain vähän aikaahan siinä kierähti, kun Léod meni ja nappasi ne viimeisetkin kisansa ennen tasolle 5 siirtymistä. Säkäkorkeusrajoitusten mukaisesti ei orilla enää ole asiaa kansallisille kilpakentille, joten statistiikka jäi 45:teen kisaan, joista voittoja komeat viisi ja muita sijoituksia neljä. Sijoitusprosentti jäi kahteenkymmeneen, mikä on kyllä varsin komea suoritus meidän Léodilta! Nyt orin elämässä alkaa siitosura, jonka Léod aloitti viime vuoden loppupuolella. Tänä vuonna Léodin astuttama Locket Love varsoi pienenpienen ruunikon orin, joka sai nimekseen isänsä mukaan Léon. Toivottavasti poika on isänsä kaltainen rusettihai! Muuten Léodin kanssa ollaan treenimäärää nyt ahkeran kisaamisen jälkeen vähän vähennetty, sillä orilta tuntuu energiaa riittävän aivan liikaa kaikkeen kepposteluun, kun kisamatkat eivät ole enää energiaa syömässä. Nyt kun hankea on vielä riittänyt, lähdettiin eilen isommalla porukalla vähän treenailemaan lumiselle niitylle. Léod pääsi mukaan, ja voi että pikkuori oli englantilaisen vilttinsä alla kuin mikäkin korskuva puoliverinen. Yllättävän hyvin ponit käyttäytyivät, yksikään ratsastaja ei keikahtanut alas lumiseen hankeen! Léodin kanssa lähinnä fiilisteltiin kisauran loppua ja haettiin vähän orin niin hienosti taitamaa keskiravia, joka lumessa vielä kohosi poikkeuksellisen korkealle. Léod tuntui nauttivan elämästään, ja aurinkokin pilkahti hetken harmaan pilvimassan välistä. Tulevaisuuden suunnitelmia Léodin kanssa on siitosuran ohella käväistä ehkä jopa koululaatuarvostelussa, sillä orilla tuntuu kaikki rahkeet sinne riittävän. Jälkeläisnäytön kanssa toki pitää vielä hetki odotella, mutta pikkuhiljaa pikkuhiljaa!

08.02.2015 - Rusettihai
Poniniemen ponit ovat nyt kisanneet sen aikaa porrastetuissa kilpailuissa, että parhaiten sijoittuneet ovat alkaneet tulla esille. Untuvapilven Léod on poni, joka ei säkäkorkeutensa vuoksi pysty osallistumaan kuin helppoihin luokkiin, mutta miten ori onkaan niissä pärjännyt! Orin sijoitusprosentti huitelee 24 prosentissa, ja voittoja meidän tallin pienimpiä oreja nyffeissä on kerännyt upeat 5 kappaletta! Léod onkin osoittautunut olevan todella hyvä kisaponi, sillä orin eloisa luonne sopii kuin nakutettu kisaelämän hulinaan. Tottakai ajoittain tammat osoittautuvat liian ihaniksi, jolloin huomio saattaa herralla vähän herpaantua, mutta yleensä tämäkin korjautuu, kun orille antaa jotain purtavaa aivoille. Kauaa ei ori valitettavasti enää pääse kilpailuita kiertämään, sillä nyt jo herra kilpailee maksimitasollaan.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.