orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Poniniemen Maud Pie

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:punaruunikko 145cm
syntynyt:18.08.2015, ikääntyminen, 4-vuotias 22.09.2015
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:esteratsastus: 110cm
rekisterinumero:VH15-027-0311

Luonnekuvaus
Poniniemen Maud Pie on ärhäkkään emänsä ensivarsa, joka ei perinyt äitinsä väriä eikä luonnetta. Ensimmäisen tamma olisi saanut periä, mutta jälkimmäisestä moni tallilainen kiittää. Maud Pie eli Mansikka on yksi tallin ihanaluontoisimmista poneista, jossa ei ole häivääkään emänsä mielensäpahoittaja piirteitä. Mansikan mielestä ihmisten kanssa touhuaminen on mukavaa ja tamma nauttii silminnähden harjauksesta. Tamma on myös erittäin perso ruoalle, minkä vuoksi Mansikkaa kutsutaan myös joskus omistajan selän takana mansikiksi, mutta täydellä rakkaudella. Ei meidän Mansikasta voi pahaa sanaa sanoa edes leikillä. Neiti on se poni, jota voi mennä halaamaan milloin tahansa, ja tamma vain on iloinen saamastaan huomiosta. Ei ole päivää, jolloin ruunikon neidin näkeminen ei saisi edes pientä hymynvirettä paatuneimmankin huulille.

Mansikka kulkee aina taluttaessa korvat höröllä, kuin maailmalla olisi vain hyvää annettavaa. Toisaalta, neiti on aivan yhtä innoissaan päästessään laitumelle, syömään tai treenaamaan, joten ehkä näin on tamman näkökulmasta. Ratsuna Mansikka on ihanan energinen mutta kiltti, sellainen, jonka kanssa kaikki tuntuu helpolta ja kaikki onnistuu. Tamman kanssa tarvitsee ottaa vain ohjat käteen ja päättää, mikä ratsastuksen osa-alue tänään valloitetaan. Noh, ei ehkä ihan, mutta vaikkei neiti olekaan koulusuvusta, onnistuvat väistöt, sulut ja laukanvaihdotkin kuin kouluponilta konsanaan. Välillä tallista kuuluukin urputusta, kun kouluvalmennukseen ei saanutkaan ottaa Mansikkaa vaan piti ottaa jokin tyh- tylsistä koulutaitajista.

Esteillä Mansikan selkään on tungosta, sillä tamma on lähes poikkeuksetta se tunnin ratsu, joka saa melkein vain positiivista palautetta. Kun Mansikan kanssa lähtee hyppäämään niin tamman into ja energia tuntuvat oikein kulkeutuvan ratsastajaan, joka ratsastaakin paremmin kuin ennen. Todellisuudessa neiti on ihan tavallinen hyvä hyppääjä, jolla on vain asenne kohdillaan. Mansikka osaa pelastaa ratsastajansa virheitä eikä ota niistä nokkiinsa. Tammalta löytyy myös se astetta energisempi puoli, jolla on mahdollista myös voittaa aikaluokkia. Kilpailuissa yleisesti Mansikka on äärettömän hyvinkäyttäytyvä poni, josta usea vierustraileri on kateellinen.

"Poniniemen Maud Pie on ihana ponineiti, jota tekisi mieli vain halailla ja rapsuttaa. Oikea mallioppilas luonteeltaan."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Bretherside Ledger
nf rn 140cm
ii. Bretherside Leroy
nf trn 135cm
iii. Lawson Boy
nf trn 134cm
iie. Rebelevm
nf m 141cm
ie. Bretherside Madison
nf rtpäis 135cm
iei. Bretherside Montgomery
nf mpäis 135cm
iee. Samlestone Sorrel
nf rt 139cm
e. Nashbrad Mischief
nf vkk 144cm
ei. Nashbrad Prince Carl
nf rn 146cm
eii. Maydale Lion King
nf m 144cm
eie. Nashbrad Haniah
nf rn 143cm
ee. Nashbrad Vintage
nf vkk 139cm
eei. Kerthglen Starless
nf vrt 142cm
eee. Nashbrad Golden Waltz
nf vkk 135cm

Jälkeläiset
Emälinja e. Nashbrad Mischief
nf t. Poniniemen Maud Dash (i. Vincent NLJ)
nf o. Poniniemen Marble Pie (i. Marvin Honey)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1147.78
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1268.43
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 2416.21 op. (vaikeustaso 6)


ERJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: 110cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.


Päiväkirjamerkinnät
04.06.2016 - Estevalmennus, valmentajana Víva
Maneesiin askelsi reippaan oloinen punaruunikko newforestinponi tamma, jonka selässä istui varman oloinen ratsastaja. Tervehdin Assia ja kerroin, mitä suunnitelmia minulla oli tulevalle tunnille. Hetken höpöteltyämme siitä, pyysin Assia verryttelemään Mansikan. Poni vaikutti oikein reippaalta tapaukselta, eikä oikein malttanut kuunnella Assia. Meni hetki, ennen kuin poni nöyrtyi Assin tahtoon, jolloin sitten ratsukko pääsi hyppäämään verryttelyestettä. Mansikka hyppäsi verkkaestettä vauhdikkaasti ja epäröimättä. Välillä ponitamma heitti pukkia esteen jälkeen, mutta pian lopetti sen ja alkoi kulkea kiltisti. Lopulta ratsukko sai ottaa välikäynnit, minun rakentaessa maneesiin pienen radan. Hetken päästä kerroin Assille, että miten rata mennään, jonka jälkeen ratsukko lähti matkaan. Mansikka hyppäsi kevyesti kahden ensimmäisen pystyesteen ohi, jonka jälkeen tehtiin laaja voltti ja siirryttiin okserille ja siitä sitten vielä kahdelle pystyesteelle. Mansikka pärski innoissaan ja pidensi okserin jälkeen laukkaansa, jonka vuoksi pystyesteelle tultiin aivan liian lähelle ja puomit kolisivat alas. Assi ja Mansikka jatkoivat radan loppuun, jonka jälkeen kaksikko sai hypätä rataa uudelleen ja tällä kertaa onnistuneesti. Lopuksi olikin aika ottaa loppukäynnit.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.