Poniniemi

newforestinponikasvatusta

Poniniemen Merrick

rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:tummanruunikko 143cm
syntynyt:01.08.2014, VARL, nyt 20v.
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285


painotus ja koulutus:kouluratsastus: helppo A
rekisterinumero:VH14-027-0215

Luonnekuvaus

Poniniemen Merrick on liisingtammasta ja tallin Masterpiecistä teetetty poniori, joka on luonteeltaan varsin piristävä tapaus. Merrick on eloisa ponipoika, joka rakastaa kaikkea uutta ja ihmeellistä. Tallissa ori tylsistyy varsin nopeasti, jos mitään kiinnostavaa ei tapahdu. Tylsistyessään herra voi hieman alkaa metelöimään ja pitämään omaa kivaa, minkä vuoksi orin karsina on keskellä tapahtumia ja seinät täynnä aktivointileluja. Merrick on ehdottomasti yksi tallin pahimmista naistenmiehistä, sillä orin nyt vain täytyy höristä jokaiselle neidolle, joka talliin saapuu: oli se sitten kaksi- tai nelijalkainen olento. Hoitaessa ori on ihan mukava hoidettava, ei mikään kauhukakara, muttei mikään rapsutuskonekaan. Merrickissä on ehkä hieman miehen vikaa?

Ratsuna ori on hyvin koulutettu, minkä huomaa apuihin vastaamisesta sekä kokoamisasteesta. Merrickin sisältä löytyy kuitenkin rapsutuksia kaikkoavan miehen lisäksi myös rasavilli pikkupoika, joka rakastaa aiheuttaa hieman hämminkiä. Oli kyseessä sitten tuulinen sinkoilupäivä, reipas maastolenkki tai laukannosto, jos jotakin tapahtuu, voi syyttävän sormen todella usein kohdistaa meidän virnuilevaan Merrickiin. Selässä onkin syytä olla hereillä ja ohjastuntuma kunnossa, jottei ori pääse yllättämään ja aiheuttamaan sitä rakastamaansa häslinkiä. Keskittyessään ponipoika jaksaa ja osaa kuitenkin myös kouluratsastuksen salat, ja orin eloisuudesta on paljon hyötyä, kun halutaan elastisuutta sekä kokoamisvoimaa liikkeisiin.

Hypätessä Merrick on selvästi perinyt kykyjä emänpuoleisesta suvustaan, sillä kuten nyffit yleensä, myös tämä poni on varsin näpsäkkä ylittämään tikkuja. Merrickin luonteen mukaan aina esteiden ylitys ei kuitenkaan ole niin rauhallista ja hallittua, kun ratsastaja haluaisi. Selässä saakin olla esteiden välissä valppaana, sillä ei olisi ensimmäinen kerta, kun herra päättäisi vähän heittää takapuoltaan. Kisapaikoilla Merrick ei stressaa hyvän kisaponin tavoin, mutta tapahtumia kilpailuissa kyllä riittää. Varsinkin alkuveryttelyssä pahimman innostuksen laantumiseen saakka ori on varsin pinkeä kaveri, mutta tasaantuu useimmiten, kunhan aikaa veryttelyihin on jätetty riittävästi. Radalla keskittymistä auttaa myös se, että iki-ihanat tammat eivät ravailekaan enää vieressä.

Suku ja jälkeläiset

i. Ch Masterpiece Pond
nf rn 144cm
KTK I, KRJ I
ii. Baloubet Champaz
nf rn 146cm
iii. Baloubet Star III
nf m 145cm
iie. Chesterfield Donna
nf rn 140cm
ie. Ch Sweet Mayday
nf rn 143cm
KTK III
iei. Sol Oi Yorobird
nf trn 142cm
iee. Sweet Daylight
nf vrt 139cm
e. Wister Marlee
nf tprn 141m
ei. Gibb Gerumpel
nf rn 147cm
eii. Garret
nf m 145cm
eie. Bevis
nf km 139cm
ee. Merengue
nf rt 141cm
eei. Mentos
nf trt 140cm

  Jälkeläiset
Isälinja ii. Baloubet Champaz
nf t. Poniniemen Cherries Jubilee KTK II (e. Poniniemen Cherry Crush)
nf o. Poniniemen Melvin (e. Poniniemen Fluffies)
nf t. Poniniemen Mellowly (e. Poniniemen Willow Withers)
nf t. Poniniemen Fury Fable (e. Dimmans Flirty Fable)

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 120.57
Nopeus ja kestävyys: 61.22
Kuuliaisuus ja luonne: 899.10
Tahti ja irtonaisuus: 966.24
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 1865.34 op. (vaikeustaso 5)


KRJ maksimitaso: 4
Koulutustaso: ko helppo A

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.