orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Poniniemen Merrick

rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:tummanruunikko 143cm
syntynyt:01.08.2014, VARL, 3-vuotias 22.12.2014
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: helppo A
rekisterinumero:VH14-027-0215

Luonnekuvaus
Poniniemen Merrick on liisingtammasta ja tallin Masterpiecistä teetetty poniori, joka on luonteeltaan varsin piristävä tapaus. Merrick on eloisa ponipoika, joka rakastaa kaikkea uutta ja ihmeellistä. Tallissa ori tylsistyy varsin nopeasti, jos mitään kiinnostavaa ei tapahdu. Tylsistyessään herra voi hieman alkaa metelöimään ja pitämään omaa kivaa, minkä vuoksi orin karsina on keskellä tapahtumia ja seinät täynnä aktivointileluja. Merrick on ehdottomasti yksi tallin pahimmista naistenmiehistä, sillä orin nyt vain täytyy höristä jokaiselle neidolle, joka talliin saapuu: oli se sitten kaksi- tai nelijalkainen olento. Hoitaessa ori on ihan mukava hoidettava, ei mikään kauhukakara, muttei mikään rapsutuskonekaan. Merrickissä on ehkä hieman miehen vikaa?

Ratsuna ori on hyvin koulutettu, minkä huomaa apuihin vastaamisesta sekä kokoamisasteesta. Merrickin sisältä löytyy kuitenkin rapsutuksia kaikkoavan miehen lisäksi myös rasavilli pikkupoika, joka rakastaa aiheuttaa hieman hämminkiä. Oli kyseessä sitten tuulinen sinkoilupäivä, reipas maastolenkki tai laukannosto, jos jotakin tapahtuu, voi syyttävän sormen todella usein kohdistaa meidän virnuilevaan Merrickiin. Selässä onkin syytä olla hereillä ja ohjastuntuma kunnossa, jottei ori pääse yllättämään ja aiheuttamaan sitä rakastamaansa häslinkiä. Keskittyessään ponipoika jaksaa ja osaa kuitenkin myös kouluratsastuksen salat, ja orin eloisuudesta on paljon hyötyä, kun halutaan elastisuutta sekä kokoamisvoimaa liikkeisiin.

Hypätessä Merrick on selvästi perinyt kykyjä emänpuoleisesta suvustaan, sillä kuten nyffit yleensä, myös tämä poni on varsin näpsäkkä ylittämään tikkuja. Merrickin luonteen mukaan aina esteiden ylitys ei kuitenkaan ole niin rauhallista ja hallittua, kun ratsastaja haluaisi. Selässä saakin olla esteiden välissä valppaana, sillä ei olisi ensimmäinen kerta, kun herra päättäisi vähän heittää takapuoltaan. Kisapaikoilla Merrick ei stressaa hyvän kisaponin tavoin, mutta tapahtumia kilpailuissa kyllä riittää. Varsinkin alkuveryttelyssä pahimman innostuksen laantumiseen saakka ori on varsin pinkeä kaveri, mutta tasaantuu useimmiten, kunhan aikaa veryttelyihin on jätetty riittävästi. Radalla keskittymistä auttaa myös se, että iki-ihanat tammat eivät ravailekaan enää vieressä.

"Poniniemen Merrick on elämäniloinen vekkuliponi, jolla on isänsä karismaa."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Ch Masterpiece Pond
nf rn 144cm
KTK I
ii. Baloubet Champaz
nf rn 146cm
iii. Baloubet Star III
nf m 145cm
iie. Chesterfield Donna
nf rn 140cm
ie. Ch Sweet Mayday
nf rn 143cm
KTK III
iei. Sol Oi Yorobird
nf trn 142cm
iee. Sweet Daylight
nf vrt 139cm
e. Wister Marlee
nf tprn 141m
ei. Gibb Gerumpel
nf rn 147cm
eii. Garret
nf m 145cm
eie. Bevis
nf km 139cm
ee. Merengue
nf rt 141cm
eei. Mentos
nf trt 140cm
eee. Samira
nf vrt 139cm

Jälkeläiset
Isälinja ii. Baloubet Champaz
nf t. Poniniemen Cherries Jubilee KTK II (e. Poniniemen Cherry Crush)
nf o. Poniniemen Melvin (e. Poniniemen Fluffies)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 120.57
Nopeus ja kestävyys: 61.22
Kuuliaisuus ja luonne: 899.10
Tahti ja irtonaisuus: 966.24
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 1865.34 op. (vaikeustaso 5)


KRJ maksimitaso: 4
Koulutustaso: ko helppo A

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.


Päiväkirjamerkinnät
02.07.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Chiara (VRL-13485)
Jo alkuverryttelyissä Assi sai pysyä itse hereillä, sillä tänään ruunikolla Merrick-ponilla oli meno päällä. Ori hörisi äänekkäästi ja sen häntä viuhtoi hullun lailla, mutta Assi teki parhaansa pitääkseen ponin kurissa. Verryttelyjen jälkeen otimme alkuun pohkeenväistöä, ja vaikka Merrick kokosi itsensä pienillä avuilla suhteellisen nopeasti, ei sen takapää tullut ollenkaan mukana. Assi yritti saada ponia alleen hien noustessa otsalle, eikä siihen kulunut kuin pari tehtävän toistoa, kunnes Merrick alkoi näyttämään jo ihan oikealta ponilta. Kun pohkeenväistöt sujuivat käynnissä, päätimme kokeilla niitä myös ravissa. Assi istui satulassa kiinni ilman ongelmia ja avut hän sai annettua loistavasti, eikä Merrick yrittänyt mitään sen tuhmempaa – mitä nyt innostuessaan kiihdytteli aivan itsenäisesti. Pientä kiroilua sain kyllä kuulla, mutta onneksi suurin osa valmennuksesta sujui paremmin kuin hyvin. Otimme välikäyntien ja pienen keskustelun jälkeen vastalaukkatehtävän, johon ratsukolla kului hetki aikaa. Merrick ei ensin ymmärtänyt, miksi täytyi nostaa väärä laukka ja sitten poni asettui aivan väärin päin, mutta ohjeistettuna ratsukko ymmärsi, miten virheet tulisi korjata. Loppujen lopuksi valmennus meni hyvin, mitä nyt pari ilopukkia ponipojalta pääsi.

20.06.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Rinaz
Sade rummutti maneesin kattoa, kun tumma ori ravasi reippaasti ympyröitä ja voltteja alkuverryttelyksi. Merrick ja Assi ratsukkona oli minulle jo tuttu edelliseltä kerralta, kun olin heitä valmentamassa. Suunnittelin alkuverryttelyn aikana tämän päivän tehtävien kulkua, jotka koostuivat tällä kertaa perusasioiden hiomisesta ja pohkeenväistöstä. Vaaleanvihertävästä takistani valui samalla viileitä sadepisaroita, jotka muistuttivat entisestään ulkona riehuvasta koiranilmasta. Valmennus aloitettiin tekemällä ravissa täyskaartoja, ympyröitä ja siirtymisiä. Merrick oli heti hyvin mukana ratsastajaansa kuuntelemassa, joten Assin oli helppo vetreyttää ja saada poni taipumaan rehellisesti. Vaikka ori olikin hyvin kuulolla, haittasi kattoa rummuttava sade sen keskittymistä. Ori oli aluksi vähän varpaillaan ja kireyttä oli havaittavissa askelluksessa, mutta pikku hiljaa se rentoutui, eikä enää reagoinut sateen ropinaan. Seuraavaksi päästiin siirtymään pohkeenväistöihin ja laukannostoihin, joita tehtiin sekä ympyrällä että suoralla uralla. Laukannostot sujuivat hyvin ja Merrick liikkui hyvässä muodossa. Kehotin Assia muuttelemaan kokoamista ja tempoa laukassa silloin tällöin, koska siirtymiset laukan sisällä ovat todella hyvää harjoitusta takaosan työskentelylle. Lisäsin pian tehtävään myös pohkeenväistön, jota oli tarkoitus tehdä pitkältä sivulta pituushalkaisijalle ja siitä takaisin. Aluksi käskin Assia tulemaan väistölle käynnissä, jolla Merrick astui hyvin ristiin, mutta suoruutta olisi saanut olla enemmän. Niinpä käskin tulla toiseen kertaan, ja Assi sai suoruuden säilymään paremmin. Ravissa pohkeenväistö oli ratsukolle helpompaa ja Merrick väisti hyvin pohjetta sekä pysyi suorana. Valmennus lopeteltiin rentoon ravailuun ja laukkailuun matalammassa muodossa, jolla haettiin Merrickille ilmavuutta ja hyvää tempoa askeleisiin. Sateesta huolimatta valmennus sujui hyvin, eikä kylmäkään päässyt pujottelemaan maneesin ovista sisätiloihin.

19.06.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Rinaz
Saavuttuani Poniniemen koulukentälle, olivat Merrick ja Assi jo itsenäisesti verryttelemässä. Tummanruunikko poniori kipitti energisen oloista ravia, vaikka sää oli lämmin ja aurinkokin uhkaili tulla esiin muutaman hassun pilven takaa. Tervehdin ratsukkoa ja totesin, että voinemme pian aloittaa. Pyysin ratsukkoa siirtymään raviin ja tekemään kumpaankin kentän päätyyn isot ympyrät. Tämän lisäksi toiselta pitkältä sivulta lähdettäisiin tekemään kolmikaarista kiemurauraa, jossa pitäisi olla täsmällinen teiden kanssa. Merrick puhkui tänään energiaa ja ravasi jo hieman turhankin hyvällä tempolla. Assi joutui rauhoittelemaan oria puolipidätteillä, mitkä tosin menivät hyvin läpi. Merrick kuunteli apuja ympyröillä hyvin ja asettui nätisti sisälle. Halusin Assin antavan ponille tässä vaiheessa vielä pidempää ohjaa niin, että se saisi kulkea matalammassa muodossa. Kiemuraurilla Merrick kuunteli jälleen apuja hyvin, sekä taipui rehellisesti. Vaihdoimme tehtävää keskiympyrälle, koska tämän päivän aiheena olivat siirtymiset. Näitä siirtymiä tehtiin niin, että puolikas ympyrästä ravissa ja toinen puolikas käynnissä. Tätä tehtävää varten Assi sai ottaa ohjat hyvälle tuntumalle ja alkaa vaatia orilta kokoamista ja takaosan kunnollista työskentelyä. Siirtymisissä olisi saanut olla enemmän sulavuutta, mutta siirtymien taso kasvoi koko ajan sitä mukaa, kun Merrick alkoi kulkea ponnekkaammin. Kun tämä tehtävä sujui hyvin, lisäsin enemmän haastetta, jolloin ravia ja laukkaa vaihdeltiin joka ympyrän neljänneksellä. Aluksi Merrick oli innoissaan ja olisi mielellään vain laukannut, mutta rauhoittui puolipidätteillä ja siirtymistä saatiin ripeitä ja joustavia. Poniori ja ratsastajansakin saivat hengähtää pienen hetken välikäyntien merkeissä, ennen kuin aloitettiin uutta tehtävää. Viimeinen tehtävä koostui vastalaukasta, keskiravista ja takaosakäännöksistä. Vastalaukkaa tehtiin ympyrällä, mikä sujui hienosti Merrickin nostaessa vastalaukan helposti. Keskiravi oli erittäin hieno näky, kun poni nosti päätään ja lähti venyttämään jalkojaan pidemmälle eteen. Tästä askellajista Merrick ilmiselvästi piti, koska keskiravi ei siirtynytkään Assin pyynnöstä takaisin normaaliin harjoitusraviin, vaan ponnahti laukkaan. Siinä se poni sitten heitti pari pientä pukkia ja laski sen jälkeen takaisin raviin hyvin viattoman näköisenä. Naurahdin ponin ilmeelle ja pyysin Assia tulemaan keskiravipätkän uudestaan saman tien. Tällä kertaa ori pysyi pelihousuissaan ja Assi sai sen ratsastettua kulman läpi ilman laukkapyrähdyksiä. Valmennus lopeteltiin verkkaraviin pitemmällä ohjalla, jolloin poni venytti kaulaansa ja katseli kiinnostuneena kentän laidalla kasvaviin ruohotupsuihin.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.