orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Poniniemen Merryheart

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:tummanpunaruunikko 136cm
syntynyt:05.03.2015, ikääntyminen, 4-vuotias 23.04.2015
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: helppo A (KTK I, VIR MVA Ch)
rekisterinumero:VH15-027-0164

Luonnekuvaus
Poniniemen Merryheart on neljäs tamma Heartbeat linjassa, ja vaikka kaikkia kasvattejaan täytyisi rakastaa yhtä lailla, niin hiljaa voin myöntää, että emälinjan kaikki tammat ovat itselleni erityisen rakkaita. Merryheart ei ole poikkeus, sillä onhan tammassa vielä isänsä Léonin ja isänisänsä Léodin pientä pippurisuutta ja suloista ulkomuotoa, jotka tekevät tammasta viihdyttävän ja hienon ponin. Käsitellessä Merryn käyttäytyminen on kuin suoraan pomppivan ponin käsikirjasta, eli niin ponimainen kuin olla ja voi. Pikkulasten silmissä tamma on aivan kamala ja hurja kääntyvinen takapuolineen ja nyrpeine turpineen, mutta kas kummaa, aikuisten kanssa Merry on kiltti ja seurallinen ponineiti. Pomon asema täytyy siis osata ottaa Merryn kanssa työskennellessä, ellei halua ponimaista kenkkuilijaa vierelleen hyvinkäyttäytyvän neidin sijaan.

Ratsuna laadukas koulutus ja hyvät ratsastajat ovat luoneet osaavan kouluponin, mutta edelleen jos neidin selkään laittaa aloittelijan, tulee tamman ponimaisuus esille pysähtelynä ja työstä laistamisena. Kun selässä oleva ratsastaja ei kuitenkaan siedä hölmöilyä, on Merry todella taipuisa, toimelias ja kiva ratsu. Merryn mielestä kaikki taivuttavat liikkeet ovat aina olleet parhaimpia, ja selässä saakin olla valppaana, että tamma todella välillä suoristuukin. Muuten neidin kanssa ei ole pahempia kompastuskiviä, sillä moottoria ja liikettä löytyy koulutustason helppo A:n luokkiin. Toki ponimaisena olentona Merry rakastaa provosoitua muista poneista, ja selässä ei saa nukahtaa varsinkaan tuulisina päivinä, jolloin ponit oikein odottavat, kuka kimmahtaa ensimmäisenä räsähtävän oksan vuoksi karkuun. Perus ihana poni siis!

Koulukilpailuissa Merry on niitä poneja, jotka antavat vielä sen yhden asteen verran enemmän itsestään kuin kotona. Johtuuko asia kisapaikan aiheuttamasta adrenaliinista vaiko Merryssä asuvasta showponista, mutta kilpailuissa tamma tuntuu kasvavan 10cm ja saavan lisänivelet joustoihin. Palkintojenjaossa tamma ei kyllä häviäisi itse Matadorille, mitä egossa mitattaisiin. Esteitä Merryn kanssa hypätään lähinnä kotona, sillä neidin pukkinappula on varsin herkässä, kun mukaan tulee puomeja. Tekniikkaa löytyy pienille esteille, mutta isoilla tamma keskittyy liikaa hölmöilyyn, jolloin jalat vähän unohtuvat. Neljäs ehta koulutamma siis Heartbeat linjassa.

"Poniniemen Merryheart on kaunista kauniimpi ja ponimaista ponimaisempi Heartbeat-linjan koulutamma."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Ch Poniniemen Léon KRJ I, KTK II
nf rn 133cm
ii. Untuvapilven Léod KRJ I
nf tprt 135cm
iii. Legados SWE
nf prt 143cm
iie. Spring Meadow's Audbury KTK II
nf tprn 136cm
ie. Clovercutt Locket Love
nf trn 131m
iei. Bewcastle Londoner KTK II
nf rn 140cm
iee. Coleyard's Fiona
nf tprn 123cm
e. Poniniemen Flitterheart KTK II
nf prt 141cm
ei. Funfair's Lysander KTK I, ERJ I, KRJ II
nf trn 144cm
eii. Bradfords Lewis KTK II
nf trn 145cm
eie. Lilywood's Kiss Dream ERJ II
nf km 139cm
ee. VIR MVA Ch Poniniemen Mayheart KTK II
nf tprt 140cm
eei. Blackburns Nashaal
nf rn 141cm
eee. Silverstrands Heartbeat KTK II
nf trt 140cm

Jälkeläiset
Emälinja eee. Silverstrands Heartbeat
nf o. Poniniemen Monet (i. Poniniemen Moscan)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 813.52
Tahti ja irtonaisuus: 1006.04
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 1819.56 op. (vaikeustaso 5)


KRJ maksimitaso: 4
Koulutustaso: ko helppo A

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
30.04.2015 Cresendo, 5+5+5+4+4,5+5+4,5+4,5+4+4,5 = 46 p., SW1

14.05.2015 Millan Kilpatalli, irtoSERT, vaapu
04.07.2015 Adina, MVA-SERT (BIS1), Kerppa
29.07.2015 Elfengård, MVA-SERT, Kerppa
21.11.2015 Istoriya Asylum, MVA-SERT (BIS1), Welby

Champion myönnetty 27.08.2015
VIR MVA myönnetty 26.11.2015

Kantakirjattu I palkinnolla, Kesäkuun kantakirjaustilaisuus 30.06.2015
22 + 22 + 22 + 22 = 88 p., KTK-I

Päiväkirjamerkinnät
13.06.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Janella
Assi ja Merry kävelivät kaikessa rauhassa alkukäyntejään, kun saavuin Poniniemeen valmentamaan kyseistä ratsukkoa. Juttelimme Assin kanssa hetken aikaa Merrystä, jonka jälkeen annoin parivaljakolle luvan alkaa verkkailemaan itsenäisesti. Samalla hieman suunnittelin erilaisia tehtäviä, vaikka olinkin niitä jo miettinyt etukäteen. Sivusilmällä seurailin ratsukon työskentelyä, joka näytti erittäin vaivattomalta. Merry liikkui hyvin eteen, vaikka mentiinkin vasta alkuverkan puolella Verryyttelyn jälkeen saatoimme aloitella valmennuksen varsinaiset tehtävät. Ensimmäisenä halusin hieman lisättyä käyntiä, joka sujui ratsukolta moitteettomasti. Kävimme lävitse myös keskiravin ja -laukan, jotka kumpikaan eivät tuottaneet sen enempää päänvaivaa. Pieni newforestinponi ravasi ja laukkasi pitkin kenttää minkä jaloistaan pääsi. Seuraavaksi jatkoimme laukkatyöskentelyllä. Tarkoitus oli tulla kolmikaarista kiemurauraa, kertaakaan vaihtamatta laukkaa. Yksi kaari tultiin siis vastalaukassa. Ensimmäisellä kerralla Merry hieman ennakoi ja alkoi itsestään vaihtelemaan laukkaa ravin kautta keskimmäisellä kaarella, joka olisi pitänyt tulla vastalaukassa. Passitin ratsukon siis tulemaan uudestaan ja tällä kertaa Assin olemaan hereillä. Seuraava kerta meni jo paremmin, mutta pientä hiomista eteenpäinpyrkimisessä kyllä oli. Tulimme tehtävää muutamia kertoja, kunnes aloin olemaan jo melko tyytyväinen ratsukon suorituksiin. Valmennuksen loppuun kokeilimme vielä takaosakäännöksiä, jotka alkuun olivat hieman nihkeitä, mutta niistäkin tuli muutaman kerran hiomisen jälkeen melko hyvänkin näköisiä. Näiden takaosakäännösten jälkeen päästin ratsukon loppuverkkailemaan ympyröillä ja muilla kaarevilla urilla vapaaseen suuntaan ja omaan tahtiin. Valmentajan näkökulmasta valmennus meni hyvin nappiin, vaikka pari kertaa piti Assia huomauttaa hieman liian pitkistä ohjista. Muuten Merry kulki oikein nätisti ratsastajan alla.

30.06.2015 - Merry teki sen!
Poniniemen Merryheart, meidän Heartbeat-linjan neljäs tamma, meni ja teki sen, mitä yksikään Poniniemen tammoista ei ole koskaan tehnyt: kantakirjasi itsensä ykköspalkinnon tammaksi! Pisteriviksikin tuli komeat 22-22-22-22, eli Merry pääsi kantakirjaan komealla 88 pisteellä. Aivan mahtavaa! Hieman neiti on jo aiemmin antanut olettaa, että hänestä voisi näyttelyhai tulla: tamma on jo ollut kaksissa näyttelyissä näyttelyiden paras, mitä ei jokaponille tapahdukaan. Nyt Merryheart on suorittanut niin kisauransa kuin kantakirjan, joten seuraavaksi vuorossa on siitosura. Orivalinnoissa keskitymme suorituskykyyn, sillä rakennetta tammalta löytyy jo niin paljon, että orin ei tarvitse olla täydellinen. Tarkoitus olisi etsiä ehkä hieman suurikokoisempi ori, jolloin varsalla olisi mahdollisuudet vaativan B:n luokkaan, johon Merryllä itse ei säkäkorkeus tai liikkeet riittäneet. Aika näyttää, millaisia pikkumerryjä maailmaan saadaankaan.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.