orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Poniniemen Mikado

rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:tummanpunaruunikko 143cm
syntynyt:20.01.2015, ikääntyminen, 3-vuotias 10.02.2015
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: vaativa B (Ch, KTK II)
rekisterinumero:VH15-027-0070

Luonnekuvaus
Poniniemen Mikado, tuo Bounded Mythin isälinjasta tuleva punainen salama. Mikadossa yhdistyy ominaisuudet, joista pidän kisa- ja siitosoreissa: ryhdikkyys, jämäkkyys ja rehdin reipas luonne. Mikado on sukutaulullisesti varsin komeaa katsottavaa, mutta orin hienous tulee luonnossa parhaiten esille. Herra on iloinen ja kiltti luonteeltaan, joskin varsin orimainen. Mikado ei ole mikään halinkeräysponi, vaan ori pikemminkin pysyy hieman etäällä, ennen kuin alkaa kaveerata. Jos herra sitten joskus hörähtääkin hiljaa jonkun saapuessa paikalle, voi henkilö olla todella iloinen, sillä Mikado kiintyy vain harvoihin. Herra on kiltti käsiteltävä, mutta reippaan luonteensa vuoksi ei ori kuitenkaan ole kaikkien käsiteltävissä - vauhtia saattaa tulla jo tarhaan mentäessä, jolloin narun toisessa päässä saa olla hereillä. Pahaa Mikado ei ajoittaisella riekkumisella tarkoita, herra nyt vain on terve ja eloisa kilpaori.

Ratsuna Mikado on erittäin eloisa ja nopealiikkeinen, ja orin selässä saattaa joskus tuntua, että tämä ponihan voi lähteä mihin suuntaan tahansa. Ja periaatteessa tunne pitää paikkansa, varsinkin, jos ratsastajalla ei ole tarpeeksi kokemusta kilpatason vaativilla poneilla ratsastamisesta. Mikado tykkää kyllä kuunnella ja miellyttää ratsastajaansa, mutta yhtään epävarmalla ohjaajalla ori on aivan helisemässä. Herra on poni, jolle täytyy sanoa selkeästi, mitä tehdään, tai muuten ori ottaa sataprosenttisesti hieman raisumman puolensa esille. Mitään poppakonsteja ei tarvitse osata, mutta tietty itsevarmuus apujen annossa ja olemuksessa tarvitaan, jotta Mikado uskaltaa luottaa ihmiseen. Parhaimmillaan ori on aivan upea punainen salama, josta näkee monen polven jalostuksen urheilulliseksi ja lennokkaaksi ratsuksi. Toki Mikadonkin kanssa on päiviä, jolloin oria kiinnostaisi kaikki muu kuin työntekeminen, mutta onneksi näitä päiviä ei ole viikottainkaan.

Vaikka Mikadon suku on selkeästi koulupainotteinen, näkyy orissa edelleen selkeästi newforestinponien moniosaaminen. Orin kun laittaa hyppäämään, ei herra näytä lainkaan kalalta kuivalla maalla, vaan ori on lähes yhtä kotonaan kuin kouluradoilla. Mikado suorittaa varsin tasaisesti noin metrin tuntumassa olevilla radoilla, ja se onkin, mihin orin kanssa ollaan tyytyväisiä. Kilpailupaikoilla esteitä ei kuitenkaan hypätä, vaan jos radalle lähdetään, on se kouluaitojen sisällä. Mikado on kovahermoinen poni, jota kisapaikan tapahtumat eivät ole koskaan häirinneet sen pahemmin.

"Poniniemen Mikado on punainen, lihaksikas ja komea. Mitä muuta tyttö voisi kaivata?"

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Poniniemen Mikel KRJ I
nf trt 139cm
ii. Nerian Mad Hatter KTK II, KRJ I
nf trt 143cm
iii. Bounded Myth KRJ II
nf sysrt 142cm
iie. Seakiln Sugary Lips KRJ II KTK II
nf rnvkkkm 139cm
ie. Breezy Zoet
nf tprn 139cm
iei. Luke Skytalker
nf km 144cm
iee. Starletto's Quinzy
nf tprt 133cm
e. Poniniemen Pink Pearl
nf rnkm 141cm
ei. Riihen Nicodemus
nf rt 135cm
eii. Novacaine KRJ II
nf rn 140cm
eie. Annabella
nf rt 133cm
ee. Ch Jefton's Perrin KTK II, KRJ I
nf rnkm 143cm
eei. Parkways Ikaros KTK II, KRJ II
nf trn 144cm
eee. VIR MVA Ch Peppermint
KTK III, KRJ II
nf rnkm 141cm

Jälkeläiset
Isälinja iii. Bounded Myth
nf o. Poniniemen Maximilian (e. Poniniemen Junebug)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1271.33
Tahti ja irtonaisuus: 1250.48
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2521.81 op. (vaikeustaso 6)


KRJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: ko vaativa B

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
30.04.2015 Cresendo, 4+4+4+3,5+3,5+3,5+3,5+4+3,5+3,5 = 37p., RCH

22.03.2017 Susiraja, irtoSert (Päätuomari: Jannica)
30.05.2017 Cadogan Ponies, irtoSert (Päätuomari: Kati)
03.08.2017 Cadogan Ponies, irtoSert (Päätuomari: Vibaja)

Champion arvonimi myönnetty 27.03.2018

Kantakirjattu II palkinnolla, Kesäkuun kantakirjaustilaisuus 30.06.2015
18 + 18 + 19 + 19 = 74 p., KTK-II

Päiväkirjamerkinnät
28.02.2015 - Kisauran aloitusta ja menestystä
Nopeasti on aika vierähtänyt siitä, kun meidän upea punainen salama Mikado syntyi alkuvuodesta. Sittemmin orista on kasvanut komea nuorukainen, jonka kanssa ponikoulu aloitettiin odotusten mukaisesti 3-vuotiaana keväällä. Mitään kummempia ongelmia ei ollut, ori oppi nopeasti ja heti alkuun kävi selväksi, että tässähän on tulevaisuuden kilpuri ja mahdollisesti jalostusori. Niin nuorena ori oppi kantamaan itsensä hyvässä ryhdissä ja komeassa muodossa, että kaikille isoisän Mythin tunteneille oli selvää, keneltä ori on kapasiteettinsa perinyt. Kisauralle lähdettiin varsin nopeasti, sillä Mikadon haluttiin tottuvan kisapaikkojen hälinään heti pienestä pitäen. Eihän ne ensimmäiset kisat ihan putkeen menneet, mutta kunhan nyt vain käytiin vetämässä ohjelmat kunnialla läpi ja totuttelemassa 3-vuotiaan poniorin kanssa, miltä maailman meno näyttää Poniniemen ulkopuolella. 3-vuotisura menikin siis keskittymisen etsimiseen ja siihen, että annettiin pojan kasvaa rauhassa. Kasvurauha olikin tarpeen, sillä Mikadosta kasvoikin suht suurikokoinen ja massakas ori. 4-vuotiskausi alkoikin aivan eri merkeissä, sillä poissa oli kömpelö kasvuvaiheessa oleva nuori. Ensimmäiset sijoitukset kerättiinkin, vaikkei aivan vielä ylimmälle pallille päästy. Vaativien luokkien debyyttiin onkin nyt aikaa harjoitella rauhassa, sillä seuraavan kerran Mikado nähdään kisakentillä vasta kun vuosia on tullut yksi lisää. Kisatauon aikana olisi tarkoitus harjoitella vielä enemmän kokoamista vaativia liikkeitä, eteenpäinmenossa kun ei tunnu olevan mitään vaikeuksia. Hieman vielä pitäisi orille myös saada massaa takapäähän, jotta herralla olisi tarpeeksi voimaa työntää takaa eteen ja näin saada liikkeisiin niiden tarvitsemaa energiaa.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.