orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Poniniemen Mikel

rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:tummanrautias 139cm
syntynyt:01.10.2013, VARL, 3-vuotias 21.02.2014
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: helppo A (KRJ I)
rekisterinumero:VH14-027-0098

Luonnekuvaus
Poniniemen Mikel ei aikoinaan jäänyt suoraan Poniniemeen, sillä tallissa oli tuolloin täyttä, ja varsinkin oreja alkoi olla turhankin paljon. Herran myymistä olen katunut monta kertaa vaikka ori pääsikin hyvään kotiin, mutta kun sähköpostiin putosi kysely mahdollisesta Mikelin palautuksesta, en montaa hetkeä miettinyt. Mikel polveutuu suoraan omasta kouluoristani Myytistä, ja orilta löytyykin selvästi samoja piirteitä kuin isoisällään. Mikelillä on se sama pirteä ja ikinuori katse, ja samat kolttoset mielessään. Toisaalta Mikel on kyllä monta astetta herttaisempi kuin vaarinsa, sillä tämä ori rakastaa rapsutuksia ja huomiota nyt yleisesti. Herran kanssa ei montaa tylsää hetkeä ole, sillä jos tunnelma alkaa olla unessa, herättää Mikel kohta koko tallin jollain tekemisellään.

Ratsuna Mikel on vähän herkkis: ori turhautuu helposti, jos ei ymmärrä, mitä ratsastaja haluaa. Turhautuessaan Mikel alkaa hermoilemaan, jolloin tilanteen nollaus on ainoa asia, millä orin saa takaisin rentoon olotilaan. Herra toimii pienillä avuilla - voimakkaammista ori ottaa helposti itseensä - ja on todella yhteistyöhaluinen. Miellyttämishalu menee toisinaan hieman yli, mikä tekee Mikelistä omalla tavallaan hieman vaativamman ratsun. Tutuilla ratsastajilla, jotka tietävät, kuinka paljon ja millä tavalla orilta voi asioita pyytää, on Mikel kuitenkin todella hieno ja kevyt. Ei tee mitään ilmaiseksi eikä helpostikaan, mutta täydellä sydämellä ainakin. Rentona kulkiessaan Mikelistä näkyy, että ori nauttii osatessaan tehdä, mitä ratsastaja pyytää.

Esteillä Mikel on valitettavasti tullut hyppytyylissä täysin isosisäänsä, nimittäin ori on kyllä niin kouluponi henkeen ja vereen. Esteiden ylittäminen sujuu valitettavan usein tyylillä, että Mikel lähes kompastuu etupuomiin, kun on keskittynyt niin täydellisesti lähestymiseen. Ori myös turhautuu, kun esteet eivät sitten sujukaan niin leppoisasti kuin pitäisi, jolloin vauhti lähtee lähes kokonaan ja liike jumiutuu pomppivaksi. Pienillä mielennollaus-esteillä Mikel vielä on iloinen, kuten myös ratsastaja, mutta suuremmille esteradoille ei herrasta ole.

"Poniniemen Mikel on kotiin palannut tuhlaajapoika, joka luonteeltaan on tullut hienoon isoisäänsä Bounded Mythiin."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Nerian Mad Hatter KTK II, KRJ I
nf trt 143cm
ii. Bounded Myth KRJ II
nf sysrt 142cm
iii. Mythic Fantasy
nf rn 143cm
iie. Primevére
nf rt 140cm
ie. Seakiln Sugary Lips KRJ II KTK II
nf rnvkkkm 139cm
iei. Crisler's Sailorman
nf mkm 142cm
iee. Seakiln Little Audrey
nf rnvkk 135cm
e. Breezy Zoet
nf tprn 139m
ei. Luke Skytalker
nf km 144cm
eii. Bridleway Crusader
nf trn 146cm
eie. Samantha
nf km 142cm
ee. Starletto's Quinzy
nf tprt 133cm
eei. Wyeth Way Ralphie
nf trn 132cm
eee. Starletto's Quanna
nf vprn 131cm

Jälkeläiset
Isälinja ii. Bounded Myth
nf o. Poniniemen Moscan (e. Dimmans Flirty Fable)
nf o. Poniniemen Mikado KTK II (e. Poniniemen Pink Pearl)
nf t. Pikkupellon Britney (e. Pikkupellon Aviva)
nf t. Poniniemen Swanshine (e. Poniniemen Twinkleshine)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 947.03
Tahti ja irtonaisuus: 987.34
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 1934.37 op. (vaikeustaso 5)


KRJ maksimitaso: 4
Koulutustaso: ko helppo A

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

KRJ laatuarvostelu, heinäkuun laatuarvostelutilaisuus 15.07.2016
7,5 + 40 + 22,5 + 20 + 15 = 105 p. KRJ-I

Päiväkirjamerkinnät
27.05.2016 - Keväisiä treejenä
Kevät on saapunut Poniniemeen, ja niin myös Mikel tuntuu olevan sekaisin kaikesta auringosta ja tammoista. Jo pidemmän aikaa kisaeläkkeellä ollut ori on yksi Poniniemen ehdottomasti suosituimpia siitosoreja suvullisesti, sillä herraa on pyydetty enemmän jalostukseen kuin muita oreja yhteensä viimeisen vuoden sisällä. Mikel on kuitenkin pidetty vain omien tammojen käytössä, sillä orin suku on sellainen, jota haluaa vaalia ja varjella. Mikel on jo jättänyt jälkeensä kolme upeaa varsaa, jotka ovat jokainen aivan upeita kilpaponeja. Erityisesti kotiin jäänyt orivarsa Mikado on jatkanut M-orilinjaa erittäin komeasti. Tänään ori ei suinkaan päässyt siitostoimiin, vaan herran selkään nousi itse tallinomistaja Assi. Vaikka paarmat ja tammat tuntuivat alkutunnista kiinnostavan meidän machomiestä enemmän kuin selässä tuuppaava ratsastaja, alkoi ori vähitellen palata menneiden vuosien loistoonsa. Lisäykset pompottivat Assia enemmän kuin laki sallii ja ehkä se jalka ei enää noussut ratsulla niin korkealle kuin jatkuvan treenin aikana, mutta kyllä Mikel taas väläytti tallihenkilökunnalle, miksi herra on niin haluttu jalostukseen. Lopputunnista ratsukko kokeili, miltä avotaivutukset tuntuvat. Hieman Mikel tuntui kyseenalaistavan työnteon maun pidemmän tauon jälkeen, mutta pienen keskustelun jälkeen alkoi poni kaartua, jalat tanssahdella ja häntä viuhua. Laukkataivutuksissa vanhaherra Mikel aivan innostui ja heitti jopa takapäätään testaten myöskin vuosia saaneen omistajansa tasapainoa. Loppukäynneissä ratsukon kumpainenkin osapuoli olivat yhtä hikeä, mutta äärimmäisen iloisia päästyään yhdessä taas treenaamaan.

25.10.2015 - Kouluvalmennus (valmentaja Nora)
Ajelin innoissani kohti Poniniemeä valmentamaan kouluori Poniniemen Mikeliä. Sateisesta säästä huolimatta olin erittäin hyvällä tuulella, sillä tiesin pääseväni valmentamaan oria, jonka jälkeläisen olin juuri ostanut. Kun saavuin paikalle, Assi ja Mikel olivat jo lämmittelemässä maneesissa. Pyysin Assia ratsastamaan verryttelyn aikana paljon temmonlisäyksiä, jotta saisimme orin heti alusta asti kuuliaiseksi pohkeelle. Mikel vaikutti heti aluksi hyvin toimivalta ja yhteistyökykyiseltä ratsulta. Aloitimme kunnon työskentelyn tekemällä joka sivulle halkaisijaltaan 10 metrin voltin, jonka aikana oli tarkoitus saada aikaan kunnon taivutus. Mikel oli alkutunnista hieman jäykkä kaulastaan, joten lähdimme taivuttelemaan etuosaa volttien avulla. Orin hermot olivat hieman koetuksella, ja ensimmäiset voltit menivätkin päätä heitellessä. Kun Assi käytti hieman kevyempiä apuja, ori rauhoittui ja alkoi pikkuhiljaa taipumaan haluamaamme asentoon. Volttityöskentelyn jälkeen aloimme treenaamaan keskiravia. Pyysin Assia ratsastamaan koko lävistäjän keskiravia. Mikelillä on upea ravi, mutta lävistäjän loppuosassa keskiravi hyytyy, ihan kuin orilta loppuisi ruuti. Neuvoin Assia kokoamaan ravia ennen lävistäjää ja jos vauhti alkaisi hyytyä kesken kaiken, pitäisi käyttää napakkaa pohjetta. Keskiravi parani heti ja ori lähti heti lävistäjän alussa upeaan liitoon. Lävistäjän loppua saimme treenata muutaman kerran kunnes olimme tyytyväisiä. Valmennuksen lopuksi harjoittelimme vastalaukkaa. Tarkoitus oli ratsastaa lävistäjä laukassa ja jatkaa vastalaukassa vielä lyhyenkin sivun yli. Lävistäjällä Mikel innoistui ensin keskilaukkaan ja lopetti laukan kun lävistäjä päättyi. Seuraava lävistäjä sujui maltillisemmin ja kun ori tajusi mistä on kyse, koko harjoitus meni erittäin hyvin. Loppuverryttelyn aikana pyysin Assia ratsastamaan oria eteen alas, jolloin orin upea ravi pääsi vielä kertaalleen oikeuksiinsa. Kun Mikel oli sopivan rento, ratsukko aloitti loppukäynnin. Kehuin ratsukon saumatonta yhteistyötä ja tietenkin ihastelin lähietäisyydeltä tulevan koulutammani isää.

26.05.2014 - Ilon ja surun päivä
Samana toukokuisena päivänä Poniniemessä oli ilon ja surun päivä. Surullista oli se, että tallin vanhin kouluori Bounded Myth löydettiin aamulla laitumelta menehtyneenä. Vanhuuteen menehtynyt ori sai onneksi viimeiset vuotensa vain naurattaa tallin naispuoleisia olentoja, sekä laukkailla ilmojen lämmetessä laitumella yöt ja päivät. Ihmeellistä oli sen sijaan se, että samana päivänä saapui talliin orin pojanpoika Poniniemen Mikel, joten Myytin legenda jatkuu edelleen Poniniemessä. Mikel muistuttaakin niin ulkonäöltään kuin luonteeltaan vaariaan, joten herra on omiaan paikkaamaan hienon isoisänsä kavionjälkiä. Mikel tuntui tunnistavan varsuuden kotinsa, ainakin ori asteli talliin omistajan elkein ja alkoi rouskuttamaan tyytyväisenä heinää karsinaan päästyään. Mikeliltä odotamme paljon, sillä onhan ori kahden upeasti pärjänneen kouluorin varsa eikä emänpuoleinenkaan suku häpeä tarkempaa katselemista.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.