Poniniemi

newforestinponikasvatusta

Minotauros SWE

rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:ruunivoikko 136cm
syntynyt:13.02.2015, VARL, 3-vuotias 07.07.2015
kasvattaja:Sebastian Ross, Ruotsi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285


painotus ja koulutus:kenttäratsastus: helppo
rekisterinumero:VH15-027-0296

Luonnekuvaus

Aikoinaan kävin yhtenään poninostoreissuilla naapurimaassamme Ruotsissa, mutta nyt matkat ovat vähentyneet moneksi vuodeksi. Kun tänä kesänä kuitenkin eksyin taas aidan vihreämmälle puolelle, olin aivan ponitaivaissa. Sukuja, joista en ollut ikinä kuullut ja poneja myynnissä, jollaisista olen vain osannut kuvitella! Matkaan tarttui aivan erityisen ihastuttava yksilö, nimittäin Minotauros SWE. Pienikokoinen mutta vahvahyppyinen kenttäponiori, jonka erityislaatuisuutta ei ainakaan vähennä ihastuttava ruunivoikkous! Luonteeltaan meidän pieni supermies on varsin energinen, vaikkakin kiltti. Hoitaessa orin kanssa saattaa välillä mennä hermot kireälle, kun pikkujätkä ei jaksaisi odottaa, että pääsisi taas liikkeelle. Ehkä juuri suunnattoman energiavarastonsa vuoksi Tauno on kuin luotu kenttäradoille, joissa ori pääsee menemään lujaa.

Ratsuna Tauno on oikea duraselpupu, jonka kanssa alkukäynnit ja -ravit menevät usein puolipidätteitä ja ympyröitä tehdessä. Orin kanssa puolipidätteet ovatkin kultaa tärkeämpiä, sillä herra on äärettömän herkkä suustaan, ja suusta vetäessä Tauno jäykistyy ja vauhti vain suurenee. Pienen koonsa vuoksi Taunolle on jopa hieman haastavaa löytää tarpeeksi hyviä ratsastajia, sillä selkään jos laittaa aloittelijan, kiitää poni kohta ympäri kenttää kauhuissaan selässä olevasta säkistä. Pienillä avuilla ja rauhallisella ratsastustyylillä Tauno on kuitenkin onnellinen ratsu, joka haluaa miellyttää ratsastajaansa. Kouluosuus on kylläkin herran mielestä ehdottomasti se tylsin osuus, vaikka ori mallikkaasti sen suorittaa.

Esteillä Tauno nauttii päästessään käyttämään voimiaan, joita orilta löytyy aivan liikaa pieneen runkoonsa nähden. Tauno hyppääkin todella voimakkaasti, minkä vuoksi orin hyppyihin tottumattomalla voi olla alkuun vaikeuksia pysyä hypyissä mukana. Apua herra ei itse hypyissä juurikaan ratsastajaltaan tarvitse, mutta teiden kanssa ihminen saa olla tarkkana, sillä Tauno kääntyy jopa liiankin herkästi mistä tahansa pyynnöstä. Kenttäosuudella Tauno on aivan elementissään: Pitkä matka vain laukkaamista täysiä ja hyppäämistä, mitä muuta voi pieni kenttäori pyytää ollakseen onnellinen?

Suku ja jälkeläiset

i. Miniaturetauros
nf rnvkk 135cm
ii. Weasleyped
nf rn 140cm
iii. Nottinghill's Snape
nf trn 141cm
iie. Lady World
nf rt 134cm
ie. Roseknight Goldy
nf vkk 132cm
iei. Golden Sunlight
nf rnvkk 137cm
iee. Roseknight Vivian
nf rt 129cm
e. Bendetorps Alicia
nf vrt 128cm
ei. Dustbrad Fury Road
nf mrn 132cm
eii. Mad Max
nf rn 135cm
eie. Dustbrad Miracle
nf m 140cm
ee. Bendetorps Avalon
nf rt 130cm
eei. Bendetorps Napoleon
nf rnvkk 143cm
eee. Bendetorps Affair Awake
nf rt 127cm

  Jälkeläiset
nf o. Poniniemen Marabou (e. Selvagem Geirunnr)
nf o. Poniniemen Soulspawn (e. Grenboes Amber)

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 554.55
Nopeus ja kestävyys: 559.05
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kenttäratsastuksessa 1113.6 op. (vaikeustaso 3)


KERJ maksimitaso: 2
Koulutustaso: helppo

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.