Poniniemi

newforestinponikasvatusta

Nashbrad Mischief

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:voikko 144cm
syntynyt:20.07.2014, VARL, 4-vuotias 27.01.2015
kasvattaja:Nashbrad NF Farm, Iso-Britannia
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285


painotus ja koulutus:esteratsastus: 120cm
rekisterinumero:VH15-027-0045

Luonnekuvaus

Nashbrad Mischiefin ostin ponibongausreissulla Briteistä, kun vihdoin ja viimein löysin tieni kuuluisaan newforestponisiittolaan Nashbradiin. Tuolloin jo kasvattajallaan Missyksi nimetty neiti oli juuri kääntynyt neljään, ja oli varsin osaava ikäisekseen. Siittolan omistaja kuitenkin pohjusti neidin näkemistä enemmän kuin muiden ponien: "She is very talented young mare who has a little bit temper. But just a litte bit". Noh, voihan sen noinkin ilmaista. Missy on sellainen mielensäpahoittaja, jonka mielestä mikään ei ole koskaan tarpeeksi hyvin. Poniniemeen neiti kyllä lähti ja nopeasti, sillä harvalla ponilla olin pitkään aikaan nähnyt niin hyvän estesilmän näin nuorena, ja skouppiakin löytyi. Karsinakäyttäytymiseltään neiti on vähän ikiäreä, mutta tyytyy useimmiten kalisuttelemaan hampaillaan vain kaltereita tai mitä nyt hampaiden väliin sattuukaan.

Ratsuna Missy on hyvin ponimainen tapaus, mikä on ajoittain hyvin virkistävää kaikkien "ah-niin-hevosmaisten" ponien keskellä. Huonoina päivinä neiti jumittuu jo kaarrosta keskelle kenttää, kun työnteko ei kiinnostaisi. Päättäväisyyttä ja niitä kuuluisia ponipohkeita kannattaa kaivaa esille muististaan heti alkutunnista, sillä muuten neiti on edelleen siellä kentän keskellä, jos niitä ei ole löytänyt. Kun Missyn saa kuitenkin työskentelemään, on tamma itseasiassa varsin nasta peli. Selässä ei tarvitse osata GP tason istuntaa jottei ratsu vain lähtisi alta pois, sillä Missy ei juurikaan välitä, mitä selässä tekee, kunhan neidille ei vain anna muita vaihtoehtoja kuin totella. Koulukentille jos tamman kanssa eksyisi, saisi pisteenvähennyksiä varmaan yleishappamasta ilmeestä.

Esteilläkin Missy jaksaa nyrpistää turpaansa, vaikka onkin oikeasti suhteellisen innoissaan päästessään hyppäämään. Kuten jo aiemmin sanottiin, on Missyllä erinomainen silmä katsoa oikeat ponnistuspaikat ja ratkoa mahdollisia ongelmia ilman ratsastajankin apua. Tamma onkin paljon helpompi ratsastettava esteillä, sillä neiti unohtaa sen, ettei pidäkään siitä, että ratsastaja käskee. Tokihan tamma osaa myös tehdä äkkitenän, jos ratsastaja on aivan muissa maailmoissa.

Suku ja jälkeläiset

i. Nashbrad Prince Carl
nf rn 146cm
ii. Maydale Lion King
nf m 144cm
iii. Leo the Lion
nf mkm 142cm
iie. Maydale Sparkling Owl
nf rn 145cm
ie. Nashbrad Haniah
nf rn 143cm
iei. Cerlton Hallow
nf trn 145cm
iee. Nashbrad Hannah
nf rn 139cm
e. Nashbrad Vintage
nf vkk 139cm
ei. Kerthglen Starless
nf vrt 142cm
eii. Slightlea Starlight
nf rt 143cm
eie. Kerthglen Roses
nf vrt 140cm
ee. Nashbrad Golden Waltz
nf vkk 135cm
eei. Perric Arthur
nf rt 139cm
eee. Nashbrad Golden Mist
nf rnvkk 138cm

  Jälkeläiset
nf t. Poniniemen Maud Pie (i. Bretherside Ledger)
nf t. Poniniemen Merrylegs (i. Blekegårds Eros)
nf o. Poniniemen Moon Magic (i. Palehurst Magician)

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1307.94
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1731.32
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 3039.26 op. (vaikeustaso 7)


ERJ maksimitaso: 6
Koulutustaso: re 120cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.