Dyffryn Alastair (KTK I, VIR MVA Ch)

rotu, sukupuoli:welsh sektio C, ori
väri, säkäkorkeus:musta (sabino) 127cm
syntynyt:29.05.2014, satunnainen, nyt 14v.
kasvattaja:Dyffryn Welsh (ex-omistaja: VRL-06066 Siana)
omistaja:Assi, Murroksen ratsutila, VRL-01285


painotus ja koulutus:koulupainotus: helppo A
rekisterinumero:VH16-025-0024

Luonnekuvaus


Alan on näyttävä, mutta hieman haasteellinen poniori. Toisinaan kuulee joistakin hevosista tai poneista sanottavan "tämä ei ole lasten lelu", noh tuo kuvaa juuri täysin meidän Alania. Ori toimii vain aikuisten käsittelyssä, sillä se ei todella siedä lapsia, eikä pahemmin lyhytkokoisia aikuisiakaan, vaan pitää näitäkin helposti pomotettavina, yleensä onnistuen siinä. Alan tarvitsee jämäkät otteet, mutta myös ymmärrystä. Se on useinkin liian kärsimätön ja voimakastahtoinen, ja huitoo ihan mielellään etujaloillaan kun ärsytyskynnys pääsee ylittymään.

Jotta yhteiselo toimisi orin kanssa, ponin käsittelijältä vaaditaan oveluutta, puhdasta lihasvoimaa ja suostuttelutaitoja. Alan ei tee mitään ilmaiseksi, valitettavasti. Se on myös vuosien saatossa muuttunut vain jääräpäisemmäksi, vaikka töitä temperamentin kitkemiseen onkin tehty varsasta asti. Luultavasti luonteen pehmenemiseen auttaisi kuitenkin vain ruunaus, mutta orina tämä poni tulee pysymään. Onhan se liikkeiltään ja rakenteeltaan täydellinen rotunsa edustaja! Hyvän käytöksen palkitseminen ja orin mielen jekuttaminen ruoan perään on kuitenkin usein saanut "jääräotukseksi" kutsutun orin toimimaan kuten on haluttu.

Ratsastaessa Alan on todella näyttävä ilmestys, joten tämä piirre pehmentää edes hieman muutoin niin "rasittavaluonteisen" orin olemusta. Alan on myös selästä käsin todella paljon helpompi kuin esimerkiksi taluttaessa. Alan on herkkä ja tottelee pienimpiäkin apuja ilman vastaväitteitä. Herkkyys on kuitenkin myös jollain tasolla haastetta lisäävä ominaisuus, joten ihan helpolla ei kuitenkaan ratsastaessa päästä. Kunhan kuitenkin tottuu orin herkkyyteen, ja täydelliseen apujen noudattamiseen, ratsastuskin sujuu erittäin kauniisti.
© VRL-06066

 

Suku ja jälkeläiset

i. Blaenffos Augustus
wc mrn 135cm
ii. Blaenffos Gladis Llanbadrig wc mrn 130cm iii. Govannon Conwy
iie. Amren Lagharn
ie. Mynyddislwyn Gruffydd Cybi wc m 131cm iei. Govannon Penrhys
iee. Gettings Casnar Bryncroes
e. Green Dinadan Mwnt
wc mpäis 133cm
ei. Llanbethery Nevett wc mpäis 128cm eii. Llandogo Medyr Connor
eie. Uwchmynydd Nanney
ee. Crossway Smith Sophie wc mkm 129cm eei. Crossway Erwood
eee. Morfydd Gwenno

  Jälkeläiset
wc t. Höstnäs Meringue (e. Eli's Mariela)
wc o. FGW Alwyn Dewydd (e. Elekina)
wc o. A.D. Afternoon Delight (e. Tirion Nant)
wc t. A.D. Amazing Ally (e. Dumfries Araminta)
wc t. Rhediad Lady Anwen (e. Marchwiel Lady Carys)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 00.00 op. (vaikeustaso 0)


KRJ maksimitaso: 4
Koulutustaso: helppo A

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
04.09.2016 Eelinniemi, irtoSert (Päätuomari: Welby)
06.09.2016 Loitsulähde, irtoSert (Päätuomari: Kati)
25.03.2017 Paraatiponit, irtoSert (Päätuomari: Kati)
02.10.2018 Cefnmoor, MVA-sert (Päätuomari: Kati)
05.12.2019 Hornanhovi, BIS1, MVA-SERT (Päätuomari: Sorel)
KTK II
Kantakirjattu I palkinnolla, Helmikuun kantakirjaustilaisuus 28.02.2017
20 + 21 + 22 + 24 = 87p, KTK I

Champion myönnetty 07.03.2017
VIR MVA myönnetty 08.01.2020

Päiväkirja

16.05.2018 // Kouluvalmennus, valmentajana elen
Palasin tänään upean komistuksen eli Alastairin valmentamisen pariin. Ori oli kuulemma ollut hieman lomalla kiireiden takia ja otimmekin siitä syystä varsin rauhallisesti. Alkuun teimme pitkään käyntityöskentelyä hakien hyvää eteenpäinpyrkimystä ja herättelimme orin takajalkoja astumaan kunnolla rungon alle. Ympyrän suurennus/pienennystehtävä sujui mukavasti vaikka alkuun Alastair hidastui aina kun sitä pyysi ulkojalalla sisälle päin. Siirryimme ravin pariin hieman notkeamman ja paremmin kuulolla olevan ponin kanssa ja pyysin ratsukkoa tekemään mahdollisimman napakoita siirtymisiä ravin sisällä ottaen mukaan kumpaankin päätyyn kymmenen metrin voltit, jotka tehtiin ensin ravissa ja loppuvaiheessa laukassa. Alastair rupesi tekemään tehtävät todella hienosti kuunnellen ratsastajaansa tarkasti ja varsinkin laukannostot olivat upeita. Loppuraveissa Alastair liikkui hienosti omalla moottorilla ja höyhenenkevyellä tuntumalla.

10.05.2018 // Kouluvalmennus, valmentajana elen
Olen viime aikoina keskittynyt pääosin estevalmennusten pitämiseen ja tänään sain mukavaa vaihtelua kouluvalmennuksen merkeissä. Tänään valmennettavanani oli upea poniori Dyffryn Alastair ratsastajansa kanssa. Esitietojeni perusteella ori on hyvin herkkä ja innokas suorittaja, joten pääsimme kokeilemaan hieman vaikeampia tehtäviä. Alastair oli alkuun hieman jäykän oloinen ja puski kaarteissa helposti ulkopuolen lapa edellä. Kiinnittämällä huomiota ulkoapuihin alkoi orikin taipua rehellisemmin koko rungon läpi ja samalla sen muoto muuttui parempaan suuntaan niskan noustessa. Minun piti muutaman kerran huomauttaa ratsastajaa rentouttamaan hartiansa, koska heti kun hän jännittyi niin Alastairin selkä tipahti ja ori valahti kättä vasten. Rentous tuntui löytyvän paremmin laukkatyöskentelyn aikana kunhan sisäkäsi pysyi nostossa joustavana eikä jäänyt roikkumaan asetuksessa kiinni. Alastar suoritti tänään upeasti ja lopetimme mukavaan harjoitukseen ravipohkeenväistöjen parissa.