Rhediad Golden Cariad

rotu, sukupuoli:welsh sektio C, tamma
väri, säkäkorkeus:voikko 136cm
syntynyt:18.05.2014, VARL, 4-vuotta 25.11.2014
kasvattaja:Assi, Murroksen ratsutila, Suomi
omistaja:Assi, Murroksen ratsutila, VRL-01285


painotus ja koulutus:yleispainotus: helppo A, 90cm
rekisterinumero:VH14-025-0036

Luonnekuvaus


Rhediad Golden Cariad näyttää aivan karkilta ja on tullut kutsutuksi Karkiksi syntymästään lähtien. Karkki on elämäniloinen ja kirpsakka ponitamma, joka on saanut emältään aimo annoksen temperamentisuutta. Hoitotilanteissa kermakakkua muistuttava poni jaksaa vähän pyöriä ja hyöriä ja tutkia hoitajan taskuja, mutta muuten tamma on varsin kiltti tapaus. Karkki rakastaa nameja, vaikka omistaakin jotkut ihmegeenit, ettei jatkuva syöminen näy missään. Energiaa tamma tosin tuntuu varastoivan kaikesta napostelustaan, joten kauralaarille tammaa ei kannata kuunaan päästää. Syömisen lisäksi Karkki nauttii kaiken uuden ja ihmeellisen ihmettelystä, tätä uteliaampaa ponia ei löydä tuosta vain.

Ratsuna Karkki on innokas kuin mikä, mutta vähän häslä. Intoa riittäisi vaikka piruetin tekemiseen, mutta sen opetteluun tamma kyllästyy noin minuutissa. Karkin kanssa työskentely täytyy osata jaksottaa viisaasti, sillä tamman mielenkiinto ei tosiaankaan kaukaa pysy yhdessä tehtävässä. Kyllästyessään tamma alkaa häseltää ja touhottaa, jolloin ratsastajalta vaaditaan paljon hermoja sekä tilanteen nollausta. Pienillä herättelyillä ja mielenkiinnon ylläpitävillä tehtävillä Karkin saa kuitenkin pysymään hanskassa, sekä keskittymään siihen, mihin pitäisikin keskittyä. Laukkatyöskentely on tamman kanssa aivan mahtavaa, sillä Karkin laukka on kuin keinuhevosella.

Esteillä Karkki on lentävä keltasalama, joka kiitää läpi esteiden ja hyppää kuin gaselli. Tai ainakin näin Karkki itse tuntuu ajattelevan, sellaisella innolla tamma nimittäin esteradalle lähtee. Aina ei tyyli ole ehkä sitä parhainta, mutta koskaan ei Karkki ole jättänyt leikkiä kesken radalla, ja intoa riittää joka kerralle. Ratsastajan tehtäväksi jää ohjaaminen, sekä oikeiden ponnistupaikkojen löytäminen. Karkki kyllä hyppää mistä vain, mutta millä tavalla, onkin eri juttu. Kilpailutilanteet ovat Karkin mieleen, utelias ponitamma kun on. Kaikenlainen hälinä ja tohina saa tamman aivan intopiukeaksi, ja välillä neitiä joutuu vähän rauhottelemaankin kisapaikoilla.

   

Suku ja jälkeläiset

i. VIR MVA Ch Radyr Ambitious KTK I, VSN Ch
wd perl 150cm
ii. Llwyn Survivor wd rnvkk 150cm iii. Llwyn Gwyn Comet
iie. Llwyn Peraidd
ie. Radyr Melynell wd rnvkk 148cm iei. Llewyrchu Sir Thomas
iee. Radyr Victoria
e. VIR MVA Ch Marchwiel Lady Carys KTK II, VSN Nat Ch
wc trn 135cm
ei. Marchwiel Welsh Spring wc trn 133cm eii. Llwynypia Welsh Flyer
eie. Marchwiel Seren
ee. Marchwiel Lady Carl wc rn 134cm eei. Marchwiel Reuben
eee. Marchwiel Lady Carmen

  Jälkeläiset
wc t. Rhediad Galadriel (i. Rhediad Padrig)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 298.01
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1110.66
Tahti ja irtonaisuus: 943.77
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2054.43 op. (vaikeustaso 5)
Esteratsastuksessa 1408.67 op. (vaikeustaso 4)


KRJ ja ERJ maksimitaso: 4 ja 1
Koulutustaso: helppo A, 90cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Päiväkirja

20.05.2014 // Karkki-varsa
Parin päivän ikäinen Karkki-neiti on varastanut jo koko tallin sydämen, niin iloisa ja reipas meidän kultainen pikkutamma on. Emänsä Caryksen ympärillä taaperteleva ja loikkiva neiti on hyvin ystävällinen varsa, joka haluaisi tutustua kaikkeen ja kaikkeen, mitä maailmasta nyt vain sattuu löytymään. Onneksi Carys on varsin lupsakka emätamma, ja antaa pikkuisensa tutkia rauhassa ympäristöään. Karkilla tuntuu olevan jo nyt tarve kokeilla kaikkea suullaan, johon on päätynyt niin ihmiste sormet, takit kuin kengännauhat. Värityksensä tamma on perinyt isältään, mutta muuten Karkki kyllä tuntuu jo nyt muistuttavan emäänsä.