Kesähelinä

rotu, sukupuoli:suomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeus:punarautias 161cm
syntynyt:20.06.2018, satunnainen ikääntyminen, nyt 5v.
kasvattaja:Miina Suominen, tuoja Decne
omistaja:Assi, Murroksen ratsutila, VRL-01285


painotus ja koulutus:koulupainotus: vaativa B
rekisterinumero:VH18-018-2272

Luonnekuvaus


Kesähelinä eli Heli on aivan ihastuttava suomenhevonen, jonka huusin jouluna huutokaupasta. Tamma on käsitellessä hieman varautunut ja ujo vieraiden ihmisten kanssa, mutta tutustuttuaan neiti on utelias ja herttainen tapaus. Ratsuna Heli on yllättävän herkkä, mikä yleensä tulee ratsastajille yllätyksenä, kun neiti ei olekaan perinteinen suomenhevonen. Heliä täytyy ratsastaa lähes puoliveristen tyyliin, sillä tamma ottaa helposti kierroksia turhautuessaan tai toistoja vaativissa tehtävissä. Luottamuksen rakentaminen on Heliä ratsastaessa tärkeintä, muuten tamman elastiset ja voimakkaat liikkeet eivät tule esille, kun neiti kulkee lyhyenä selkä pystyssä ollessaan jännittynyt. Parhaimmillaan Heliltä löytyy kokoamisastetta ja liikettä vaativiinkin luokkiin. Esteillä Heli ei ole kovinkaan taitava, vaikka hyppääkin mielellään.

Suku ja jälkeläiset

i. Hurja Kesämies
sh prt 164cm
ii. Kuukletti sh vprt 163cm iii. Orpojen Yllätys
iie. Tyttö Täydellinen
ie. Kesälikka Juniori sh prt 162cm iei. Kesän Kohtaamispaikka
iee. Kukalikka
e. Heinäpellon Rallityttö
sh vprt 154cm
ei. Rallimies sh vprt 157cm eii. Formulamäen Tappokuski
eie. Einon Tytär
ee. Tyttö Tuollainen sh vprt 155cm eei. Eksynyt Lohtu
eee. Heinäpellon Kuiske

  Jälkeläiset
- ei jälkeläisiä

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 00.00 op (vaikeustaso 0)


KRJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: vaativa B

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Päiväkirja

02.01.2018 // Aapeli-myrskyssä kotivalmennus
Olisihan se ehkä pitänyt arvata, että kun sovin vakivalmentajalleni ensimmäistä kertaa valmennuksen uuden koululupaukseni kanssa, olisi koko talven pahin myrsky päällä. Selvittyämme maneesiin, oli Heli ehtinyt jo viittä vaille riuhtaista itsensä irti tuulenpuuskan iskiessä.
"Myötää heti, kun saat tamman rehellisesti taipumaan sisäkyljestään! Mutta älä unohda pohkeita tai olet kohta taas maassa", Birgitta huusi maneesin keskeltä.
Pyyhkäisin kasvoistani hieman maneesin pohjaa pois toteuttaessani valmentajani ohjeita. Olin ehtinyt ottamaan vain ohjat käteen alkuravien jälkeen, kun katolle oli pudonnut tuulen riepottelema oksa ja sen mukana ratsuni poistui myös sulavasti altani.

"Noniin hyvä! Ja nyt pyydä vähän enemmän etupäätä pois uralta, melkein kuin loivaa avotaivutusta", Birgitta jatkoi.
Puhkuin selässä yrittäessäni noudattaa ohjeita, mutta Heli tuntui kuin räjähtävältä tynnyriltä allani kuunnellessaan ulkoa kuuluvaa tuulen ulinaa. Ulkopohje, ulkopohje, ulko-ohja, sisään taivutus. Toistin päässäni mantrana ja yritin myös noudattaa ajatuksiani, kun Heli yhtäkkiä sinkosi 180 astetta vasemmalle. Onnistuin pysymään selässä nipin napin, mutta sain ratsuni vasta keskellä seisahduttua.
"Ja uudestaan vain, ei se hipsuttelemalla lähde", Birgitta jatkoi kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Tasasin hengitykseni ja ohjasin tärisevän ratsuni takaisin uralle. Mihin jäinkään, sisäpohje...

Päivän saldoksi tuli kaksi putoamista ja ruhje takapuolessa, mutta kaikeksi ihmeekseni Birgitta sanoi loppukäynneissä Heliä "lupaavaksi koulutammaksi, jos sen hermot vain kestäisivät". Seuraavan kerran kyllä peruuttaisin valmennuksen, jos tuulenlukemat hipoisivat hirmumyrskyä, ajattelin synkkänä takapuoltani hieroen.

26.12.2018 // Tohelokaksikko
En tiedä, mitä ajattelin, kun hankin samaan aikaan kaksi samanikäistä nuorta suomenhevostammaa. Kyllä, se pitää paikkansa, että Heli ja Turma löytävät toisistaan turvaa ja leikkikaverin, kun tallin muut hevoset eivät jaksa nuorten riehumiseen. Mutta. Tämä kaksikko tuntuu menettävän viimeisetkin järjen hivenensä päästessään kahdestaan minne tahansa. Tarhassa Turma syö kaikki Helin loimet päivässä rikki, kun taas Heli on opettanut Turmalle, kuinka säikkyä tallinovea tai itse tallinomistajaa. Tänään kaksikon touhottamiset saivat viimeisen silauksen, kun jostain syystä päätimme lähteä kaksikolla hankitreeneihin maastoon ensimmäistä kertaa. Takaisin tallille saapui Antonia lumiukkoa muistuttavana yhtä lumisen Turma-ratsunsa kanssa, kun neiti päätti lähteä jahtaamaan suurempaa Heliä pellon syvimmän lumipeitteen kohdalla. Lumi tietenkin pöllysi edessä vallattomana kirmaavan Helin jaloista taaksepäin kuin lumiaurasta. Helihän tästä pelästyi ja hukkasi kiihkossaan etujaloistaan juuri hankitut kalliit Back on track -nahkasuojat ja toisen bootsinsa. Sellainen rentouttava maastolenkki tällä kertaa.

24.12.2018 // Huutokauppahevonen
Jouluaatto alkoi tänä vuonna jännitysnäytelmällä, sillä heti ensitöikseni aattona käänsin auton kohti Decnen virtuaalisia ja jouluhuutokauppaa. Huutokauppakirjasta olin merkinnyt itselleni ylös päivän suomenhevoset, sillä jo pidemmän aikaa Murkku oli kaivannut lisää suomenhevosvahvistuksia. Ensimmäisenä suomenhevosena kentälle saapui aivan ihastuttava Kesähelinä, joka oli varsan ja tauon myötä hieman lihasköyhä. "Suomenhevosverta huutokauppaan! Pienellä laitolla vaativille kilpakentille huippuhieno suomenhevostamma Kesähelinä eli Heli. Koska on nyt ollut lomalla, aloitushinta on poljettu kirjaimellisesti alas, eli nyt kaikilla on mahdollisuus huutaa huippuhevonen hyvään hintaan! 6500v€ aloitetaan", kertoi meklari.

Tamman yritteliäisyys testiratsastajan alla ja upeat liikkeet saivat kuitenkin sydämeni lyömään tiheämmin, joten lähdin mukaan huutamiseen. Alkuhinta nousi tuhannella eurolla, mutta ihmetyksekseni tein viimeisen huudon ja tamma lähtisi mukaani. Pienhevosori oli seuraavana vuorossa, mutta budjettini alkoi paukkua ja myönsin häviöni. Onneksi ori sai kodin Maybeck Studin omistajilta, jotka varmasti tekevät herran kanssa hyvää työtä ja laittavat orin joskus astutuskäyttöön. Jouluaatto alkoikin siis aivan mahtavasti, kun lastasin mukaani ottamaan traileriin Kesähelinän. Tamman kanssa olisi tarkoitus aloittaa kunnonkohotus hankitreeneillä ja käydä alemman tason kilpailuissa saamassa kokemusta, ehkä keväämmällä sitten pääsemme tositoimiin valmentautumaan ja kilpakentille.