Draethen Mared

rotu, sukupuoli:welsh cob (sektio D), tamma
väri, säkäkorkeus:tummanpunarautias 145cm
syntynyt:01.03.2013, VARL, 4-vuotta 09.09.2013
kasvattaja:Draethen Valley, Iso-Britannia
omistaja:Assi, Murroksen ratsutila, VRL-01285


painotus ja koulutus:koulupainotus: vaativa B
rekisterinumero:VH13-026-0147

Luonnekuvaus


Draethen Mared edustaa Murroksessa vahvaa ratsulinjaa niin käytöltään kuin suvultaan, tamman kohdalla onkin suuret odotukset. Mariksi kutsuttu tamma on sporttityyppinen cob, jonka liikkeet ovat kuin luotu kouluradoille. Tamman luonnekin muistuttaa koulukenttien prinsessaa, tamma nimittäin on varsinainen diivakuningatar. Käsitellessä Mari ei kaipaa rapsutuksia eikä huomiotakaan, iloisimmillaan neiti on yksin tapahtumia sivusilmällä seuratessaan. Hoitotilanteessa tamma on vähän äreä ja saattaa yrittää tunkea takapuoltaan eteen mielenosoituksena. Pinnan alla piilee vain vähän arka tamma, jonka kanssa pystyy kyllä työskennellä.

Ratsastaessa Mari on varsin hankala, ei mikään automaatti ihmeotus. Tamma on herkkä, herkästi tuohtuva ja temperamenttinen, mikä tekee Marilla ratsastamisesta taitolajin. Neiti ei siedä lainkaan selässään keikkumista, tällaiset ratsastajat tamma sinkoaa nopeasti kentänlaidalle opettelemaan. Pienillä avuilla ja elettömyydellä Mari kuitenkin tottelee, ja ai että miten totteleekin. Askel pitenee aina vain, muoto korkenee korkenemistaan. Tamma on poni, jonka kanssa nappuloiden etsiminen vie aikaa, mutta joka myös antaa ratsastajalleen hirveästi.

Esteet ovat aika vaarallinen yhdistelmä Marin kanssa, sillä tamman mielestä puomit ovat aivan järkyttävän vaarallisia. Jos neidin kuitenkin saa hyppäämään eikä pysähtymään viiden metrin päässä, on hyppy sellainen katapulttityylinen ja sinkoaminen esteen jälkeen armoton. Hurjapäisin ehkä voisi nauttia Marilla hyppäämisestä? Me normaalit emme.

 

Suku ja jälkeläiset

i. Draethen Brenin
wd m 152cm
ii. Mawrth True Warrior wd m 150cm iii. Mawrth Blind Warrior
iie. Mawrth Dawns
ie. Draethen Coch Viena wd trt 144cm iei. Maldwyn
iee. Dant y llew
e. Draethen Welsh Maid
wd rt 148cm
ei. Draethen Black Trystan wd m 150cm eii. Ymdeimlad Black Dan
eie. Ceinderhafod Trosedd
ee. Draethen Meid wd prt 144cm eei. Draethen Howell
eee. Draethen Hefina May

  Jälkeläiset
wd o. VIR MVA Ch Rhediad Prince Emrys KTK II (i. Llanrhys Aeron)
wd t. Rhediad Medwen (i. Lyndawynn Riot)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1018.56
Tahti ja irtonaisuus: 1401.42
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2419.98 op. (vaikeustaso 6)


KRJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: vaativa B

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Päiväkirja

01.08.2013 // Kouluvalmennus, valmentajana matty
"Mari osoittautui alun onko-ihan-pakko -kokeilujen jälkeen vallan mainioksi kouluhevoseksi. Ratsastajalle tamman vikurointi oli selvästikin tuttua, ja kärsivällisyyden ja kovan työn avulla ponikin alkoi toimia halutulla tavalla. Kävi selväksi, että Mari toimii hiuksenhienoilla avuilla jamelkeinpä ajatuksen voimalla - tai ainakin siltä näytti suurimman osan valmennuksesta. Askellajien kokoamiset eivät näyttäneet vaativan hirveitä ponnisteluja, vaan Mari kulki edelleen oikeinpäin ja tyytyväisen näköisenä. Kootun käynnin saralla oli tosin hieman työmaata - tamma karkasi kuin varkain kuolaimen alle jos ratsastaja ei ollut kunnolla hereillä. Kokoamisten lisäksi käytiin läpi niin sulku- kuin avotaivutuksiakin, eikä ongelmia ollut kummankaan saralla. Mari työskenteli mahtavasti etenkin laukassa läpi koko kroppansa, varsinkin takaosa toimi paremmin kuin hyvin. Liikkeet tuntuivat muutenkin olevan molempiin suuntiin yksinkertaista tanssahtelua ratsukon osalta - aivan kuten parin yhteenhioutunut työskentely koko muunkin valmennuksen saralta."

19.07.2013 // Ensimmäinen varsa
Koko tallinväki oli jo viikon seurannut huolissaan tallin viimeisillään kantavana olevaa Maredia, joka odotti ensimmäistä varsaansa. Merkit näyttivät, että varsominen olisi pian käsillä, mutta öiden jälkeen ei edelleenkään varsaa näkynyt. Tamma yllättikin sitten varsomalla ruoka-aikaan keskellä päivää, kun tallihenkilökuntakin oli syömässä! Onneksi ensivarsominen sujui kuitenkin tällä kertaa hyvin, ja mikä tulos sieltä odottikin. Täydellinen orivarsa, jonka turpa oli vaaleanpunainen ja joka jalassa pienet valkoiset sukat! Karsinalla olisi ollut niin paljon ihastelijoita ja kummitätejä ettei mitään rajaa, mutta onneksi Maredin lohikäärme piti innokkaimmatkin loitolla. Varsa sen sijaan olisi mielellään tullut paistattelemaan ihailijoidensa luokse, noustuaan varsin nopeasti tanakoille jaloilleen. Nimekseen prinssinolemuksen heti omaksunut pikkupoika sai Rhediad Prince Emrys.

29.06.2013 // Kotiintulo
Murroksen ratsutilalla kävi tänään vilske ja vilinä, kun pitkään odotettu rahti Iso-Britanniasta saapui aamukymmeneltä tallin pihaan. Ponien karsinat oli hinkattu putipuhtaiksi ja pienemmille jaettu puoliksi, ja odotus oli kova. Ensimmäisenä pihalle kaarsi rekka, jonka kyydistä kolisutteli uusi koulutamma Draethen Mared. Heti Mariksi ristitty tamma oikein puhkui loukkaantumista siitä, että oli joutunut olemaan lähes kymmeniä tunteja autossa, jossa oli kaiken lisäksi muitakin poneja. Päästyään kuitenkin kentälle jaloittelemaan alkoi hapan ilme murtua, kun tamma hieman arasti katseli sateenkastelemaa uutta kotiaan. Eiköhän tamma tästä Murkkuun hyvin sopeudu!