Rhediad Hael Meirion (Ch, KTK II)

rotu, sukupuoli:welsh cob (sektio D), ori
väri, säkäkorkeus:ruunikko 146cm
syntynyt:20.10.2018, ikääntyy satunnaisesti, nyt 3.5v.
kasvattaja:Assi, Murroksen ratsutila, Suomi
omistaja:Assi, Murroksen ratsutila, VRL-01285


painotus ja koulutus:koulupainotus: vaativa B
rekisterinumero:VH18-026-0183

Luonnekuvaus


Rhediad Hael Meirion on oma ihannecobini, sillä ori nyt vain on yhdistelmä temperamenttisuutta, ulkonäköä, liikettä, ponimaisuutta ja herkkyyttä. Meirion on käsitellessä kiltti, vaikkakin saattaa ajoittain vähän steppailla, kun ei jaksaisi enää pysyä paikoillaan. Mitään pahaa ori ei kuitenkaan koskaan tee ihmiselle ja rapsutuksita herra ilahtuu aina. Ratsastaessa Meirionin selkään unohtuu helposti vain ihastelemaan orin ryhdikkyyttä ja liikkumista, kunnes tajuaa, että poni on tasan tarkkaan se, joka päättää, mitä tehdään. Meirion kyllä liikkuu ratsastajalla kuin ratsastajalla nätin näköisesti, mutta jos orin haluaa todella työskentelevän täytyy selässä osata olla päättäväinen. Meirion on herkkä, minkä vuoksi selässä jos hölmöilee, ori vain hermoilee ja liitelee minne sattuu.

Suku ja jälkeläiset

i. VIR MVA Ch Rhediad Hael Trysor KTK II
wd trn 152cm
ii. Ch Tydiwyfn Hael Milod KTK II wd trn 157cm iii. Goghlau Golygus
iie. Tydiwyfn Cryn
ie. Tawemyndd Llio Fflur KTK III wd rn 142cm iei. Gwairf Taliesin Ddu
iee. Tawemyndd Llaura
e. Ch Rhediad Seren Meinir KTK I
wd rt 148cm
ei. Penlan Cannaidd KTK II wd rt 150cm eii. Penlan Gwynder
eie. Llanwych Noswaith
ee. Troedrhiwfwch Seren Fore wd mksrt 143cm eei. Dinllewch Côr-Y-Wig
eee. Troedrhiwfwch Seren Ddwbl

  Jälkeläiset
Isälinja: ii. Tydiwyfn Hael Milod
wd o. Rhediad Hael Mawrth (e. Maldwyn Llian)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1402.18
Tahti ja irtonaisuus: 1297.65
Tarkkuus ja ketteryys: 265.87

Kouluratsastuksessa 2699.83 op. (vaikeustaso 6)


KRJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: vaativa B

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
31.03.2019 Ponitila Adina, irtoSert (Päätuomari: birdie)
16.11.2019 Susiraja, irtoSert (Päätuomari: Lissu T.)
05.12.2019 Hornanhovi, irtoSert (Päätuomari: Sorel)
13.07.2020 Safiiritiikerin Kilpailukeskus, irtoSert (Päätuomari: Terhi)

Ch myönnetty 14.04.2021

Kantakirjattu II palkinnolla, Helmikuun kantakirjaustilaisuus 20.02.2019
19 + 19 + 18 + 19 = 75p. KTK-II

Päiväkirja

31.10.2020 // Shownäyttelyt
Stuteri Vinterdalissa järjestettiin M&M rotujen show -näyttelyt, jonne oli pakko myös Murroksesta lähteä Meirionin kanssa. Iloinen yllätys oli, kun luokan osallistujalistaa selaillessa huomasin siellä varsin tutun nimen. Meirionin vasta vähän aikaa sitten kotoa lähtenyt orivarsa Rhediad Hael Mawrth oli myös samassa luokassa isänsä kanssa. Kehässä juostessamme en olisi voinut olla ylpeämpi niin Meironista kuin sen pojasta, joka tänään liikkui todella komeasti. Kun luokan tuomari sitten pyysi meitä vaihtamaan paikkoja, en voinut tuntea pettymystä siitä, että poika voitti tänään isänsä. Varsin komea tulos Hael-linjan oreille tänään, sillä niin Mawrth kuin Meirion palkittiin I-palkinnoilla ja orit olivat luokan ykkönen ja kakkonen. Meirionia tuomari kuvaili tänään sanoilla "Erittäin hyvä rotutyyppi ja orileima. Sopusuhtainen poni jolla on erinomainen ylälinja ja kaula. Selkä hieman painunut.". Meirionin mentyä luokkansa jälkeen traileriin jäin vielä seuraamaan sen pojan pärjäämistä BIS-kehässä, josta napsahti vielä BIS III sija.

15.12.2018 // Ratsukoulua
Meirion on nyt kasvanut jo aikuisen, tai no nuoren, hevosen ikään ja on ollut aika aloittaa ratsukoulu. Meirion eli tallihenkilökunnan suussa Merri on ollut alusta lähtien vähän valikoiva kaiken uuden kanssa - satulasta ori ei sanonut mitään, kun taas juoksutuksen tajuaminen kesti ikäisyyden. Merri olisi halunnut vain ravailla häntä pystyssä eikä ori ollenkaan tajunnut, että keskellä pyörivää ihmistä olisi pitänyt kuunnella tai juoksutusraippaa ei tarvinnut juosta karkuun viikon verran. Selkään laitettiin ensimmäisillä kerroilla nuorten hevosten kuiskaajamme Petra, jota välillä nimitetään syystäkin itsetuhoiseksi. Merri kuitenkin yllätti kaikki ja sai omistajansa kihisemään, että menetti luvan sanoa olleensa lempivarsansa selässä ensimmäisenä, koska oletettiin, että oripoika saattaisi olla räjähtävää mallia. Merrin ilme lupaili kyllä alkuun ties mitä, mutta hetken steppailtuaan ori asettui ja käveli ympäri kenttää kuin ammattilainen. Nyt orin kanssa treenaillaan ratsun saloja noin kaksi-kolme kertaa viikossa. Jossain vieraassa paikassakin olisi tarkoitus käydä, jotta meidän herkkis tottuisi meininkiin ja elämään.