Minttuviima (KTK II)

rotu, sukupuoli:suomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeus:vaaleanrautias 160cm
syntynyt:14.11.2018, satunnainen ikääntyminen, nyt 3v.
kasvattaja:Karaikon Talli, Suomi
omistaja:Assi, Murroksen ratsutila, VRL-01285


painotus ja koulutus:estepainotus: 110cm
rekisterinumero:VH19-018-0077

Luonnekuvaus


Minttuviima on jollain tapaa unelmahevoseni, sillä tamma on luottohevonen monessa mielessä. Hoitaessa ja käsitellessä Minttu on rauhallinen, kiltti ja ystävällinen. Välillä kun tamman luokse menee, on oikein unohtanut, kuinka ihanaluonteinen neiti onkaan. Ratsuna Mintusta löytyy kuitenkin sitten reippautta ja energiaa, mutta selässä ei tarvitse jännittää, sillä tamman saa hiljennettyä ja vaikka vauhtia olisi, ei neiti koskaan loiki tai pelleile. Kaikista eniten Mintun upea luonne tulee esille esteillä, sillä tamma tekisi ratsastajansa puolesta mitä tahansa. Vauhtia toki tulee, Minttu innostuu aina esteiden tullessa kuvioihin, mutta tamma vie välillä vähän estejännityksestä kärsivän omistajansa maaliin saakka ja luo ratsastajilleen onnistumisia. Mintulla on suuri sydän, minkä huomaa tamman tekemisissä.

Suku ja jälkeläiset

i. Savutupalainen
sh vprt 163cm
ii. Savukannikas sh prt 160cm
ie. Pilkkeen Ensihurma sh vrt 153cm
e. Minttusuukko
sh rt 152cm
ei. Liekkiö sh rn 160cm
ee. Piparminttutyttö sh rt 156cm

  Jälkeläiset
- ei jälkeläisiä

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 00.00 op (vaikeustaso 0)


ERJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: 110cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
24.02.2019 Hornanhovi, irtoSert (Päätuomari: Sorel)
KTK II
Maaliskuun kantakirjaustilaisuus 20.03.2018
18 + 17 + 17 + 18 = 70p. KTK-II

Päiväkirja

24.01.2019 // Ensimmäinen rataharjoitus
Nuorena on hyvä aloittaa, joten Minttu rahdattiin ensimmäistä kertaa tallin ulkopuolelle treenaamaan, ja kunnian tästä sai Stall Sjöholmassa järjestettävät esterataharjoitukset. Minttu asteli tyylilleen uskollisena hevostraileriin kuin vanha tekijä, ja mukaan matkaan lähti Tapsa. Nuoret haistelivat toisiaan hetken, mutta alkoivat sitten rouskuttamaan tyytyväisinä heiniään. Kisapaikalla tuuli ankarasti ja lunta pyrytti, mutta pienoisesta jännittyneisyydestä huolimatta Minttu käyttäytyi kuin ammattilainen kisapaikalla. Puitteet oli järjestetty nuoria hevosia ajatellen, ja Minttu sai tutustua rauhassa kavaletteihin ennen suoritusta. Tamman luokassa oli 12 lähtijää ja Minttu oli ensimmäisten joukossa lähtemässä. Hieman neidille meinasi tulla hätä radalle tullessa, mutta onneksi seuraava lähtijä oli mukana tuomassa turvaa. Rata sujui varsin hienosti laukassa, vain toiseksi viimeiselle esteelle toin neidin hieman huonosti vinosta ja puomi tuli mukana alas. Saimme kuitenkin erittäin arvokasta kokemusta ja sijan 5/12 voi myös sanoa ylpeänä ensimmäisistä kisoista (sen voi tietenkin jättää sanomatta, että jaoimme sijan viiden muun ratsukon kanssa).

14.01.2019 // Tarina alkaa
Minun ei pitänyt ostaa enää yhtäkään suomenhevosta, sillä talliin oli saapunut kuukauden aikana Heli, Turmio, Tapani ja Julmasta oli paperit kirjoitettu. En tiedä, millä aivojen puoliskolla ajattelin, kun lähdin selailemaan estesukuisia nuoria suomenhevosia. Ehkä ajattelin, että vain katsoisin, mutta eihän se tietenkään jäänyt vain ikkunashoppailuun. Nähdessäni kuvan pitkälettisestä Minttuviimasta olin pudota jakkaraltani aloittaessani jumalattoman tietojen selailun ja suvun tutkimisen. Seuraavana päivänä olin jo katsomassa ja kokeilemassa Minttua kolmen tunnin ajomatkan päässä. Kauaa en joutunut pohtimaan myyntitarjouksen tekemistä, joka hyväksyttiin pienen hintaneuvottelun jälkeen. Tamman fiksu käyttäytyminen esittelyssä ja suku aiheuttivat sen, etten edes kitupiikkinä harmitellut lopullista hintaa. Minttu saapuu Murkkuun eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen. Tamman koulutusta jatketaan hiljalleen eteenpäin ja kun tamma lähenee nelivuotiskauttaan, olisi tarkoitus käydä kodin ulkopuolella kokemusta hankkimassa.