Reposaaren Naava (KTK II)

rotu, sukupuoli:suomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeus:punarautias 155cm
syntynyt:03.04.2014, satunnainen, 4-vuotta 12.10.2014
kasvattaja:Reposaari, Suomi
omistaja:Assi, Murroksen ratsutila, VRL-01285


painotus ja koulutus:koulupainotus: vaativa B
rekisterinumero:VH14-018-1322

Luonnekuvaus


Reposaaren Naava on voimakastahtoinen johtajatamma, joka ei tule toimeen ihan jokaisen kanssa. Naava on hyvin tietoinen omista rajoistaan ja saattaa näyttää todella äkäistä naamaa, jos tamman rajoille astuu. Lohikäärmemäisestä ulkomuodostaan huolimatta neiti ei ole mikään ihmissyöjä, ja sellaisten ihmisten kanssa, jotka tamma tietää, on Naava tottelevainen ja kiltimpi. Aloittelijoita ei tamman karsinaan päästetä, sillä sieltä saattaisi osaamaton poistua hampaanjäljet käsivarressaan. Tuttujen kanssa Naava osaa kuitenkin olla rapsutuksia kerjäävä halinalle, joka puolustaa omaa ihmistään loppuun saakka.

Ratsuna Naava on osaava ja viisas, sellainen hevonen, joka opettaa ratsastajaansa. Toisin kuin käsitellessä, niin neidin selkään voi laittaa ratsastajia ihan tasosta riippumatta. Naava ei rieku turhia tai kuumene, mutta jotta tamman saa kulkemaan hyvin, pitää selässä tietää, mitä tekee. Neiti kyllä ravailee ympäri kenttää kaula suorana, jos ratsastaja ei muuta käske. Samoin tamma myös kulkee ryhdikkäänä ja reippaasti, jos selässäolija näin osaa pyytää. Naava nauttii tekemisen meiningistä, ja parhaimmillaan tamma onkin tehtävissä, joissa täytyy vähän miettiä ja mukana on painetta.

Esteillä tamma on ehdottomasti tallin yksi luottohyppääjistä, sillä ellei ratsastaja nyt mokaa aivan täysipäiväisesti, ylittyy esteet puhtaasti ja varmasti. Reippaana suomenhevosena neiti ei juurikaan erikoisesteitäkään kyttäile, ja omalla tasollaan tamma on todella tasainen suorittaja. Naava nauttii hyppäämisestä ja on myös perinyt suvustaan hyvän hyppytyylin, joten ratsastaja voi lähinnä vain nauttia kyydistä. Kilpailutilanteessa Naava ei stressaa eikä hermoile, ja tyytyy vain vähän irvistelemään liian lähelle tuleville ratsukoille.

Suku ja jälkeläiset

i. Lakean Markos KTK III ERJ III
sh prt 150cm
ii. Ch Kuusimetsän Jali sph rt 148cm iii. Jalmar
iie. Jasmiina
ie. VIR MVA Ch Taikahuurre KTK II sh m 152cm iei. Pikantti
iee. Herttileili
e. Tiilikan Nasu
sh vrt 156cm
ei. Ryhdikäs Ryökäle KERJ I SLA I sh prt 157cm eii. Ryökäle
eie. Ryhti-Tytti
ee. Ikihelmi sh vprt 153cm eei. Tummanne
eee. Ruohosuon Annikki

  Jälkeläiset
Emälinja: ee. Ikihelmi
- ei jälkeläisiä

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1097.74
Tahti ja irtonaisuus: 1471.46
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2569.2 op. (vaikeustaso 6)


KRJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: vaativa B

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.


Näyttelytulokset:
01.10.2014 Kevätrinne, irtoSERT, Kerppa

Kantakirjattu II palkinnolla, Tammikuun 2015 tammojen kantakirjaustilaisuus 10.01.2015
18 + 19 + 19 + 19 = 75p KTK-II

Päiväkirja21.05.2013 // Yksivuotias Naava
Tänään koitti vihdoin se päivä, kun Reposaaresta varattu Naava saapui Murrokseen. Yksivuotispäiviään viettävä tamma astui trailerista ulos kuin vanha tekijä, vähän toki piti jalkoja heilutella, kun kuljetussuojia otettiin pois. Tamma on jo nyt nuorena osoittanut olevansa varsin temperamenttinen tyyppi, jonka kanssa asiat täytyy tehdä huolella. Murroksen henkilökunnasta Petraan tamma on kuitenkin luonut jo hyvän siteen niinä kertoina kun olemme pikkuneitiä käyneet kasvattajalla tervehtimässä vuoden mittaan. Petra jatkaakin Naavan kanssa, sillä uusia ihmisiä kohtaan neiti on vähän varauksellinen. Tarhailemaan Naava pääsee tallin muiden nuorten kanssa, joita on tosin tällä hetkellä harmittavan vähän. Kevään mittaan talliin kuitenkin odotetaan lisää nuoria, joten eiköhän Naavakin saa leikkitovereita!