Rhediad Delyth

rotu, sukupuoli:welsh mountain, tamma
väri, säkäkorkeus:rautias 115cm
syntynyt:25.04.2014, VARL, 4-vuotta 02.11.2014
kasvattaja:Assi, Murroksen ratsutila, Suomi
omistaja:Assi, Murroksen ratsutila, VRL-01285


painotus ja koulutus:yleispainotus: helppo A, 60cm
rekisterinumero:VH14-024-0104

Luonnekuvaus


Rhediad Delyth on suloinen ja kaunis ponitamma, joka on syntymästään lähtien saanut prinsessan kohtelua. Nannaksi kutsuttu ponitamma muistuttaakin kovasti pikkuprinsessaa, sillä neiti ei pidä kovasta käsittelystä ja näkee henkeään uhkaavia lohikäärmeitä joka nurkan takana. Nanna on äärimmäisen kiltti ja herttainen luonteeltaan, mutta myös arka. Tuulisella päivällä juuri tämän neidin kanssa saa olla varuillaan, sillä rätisevä kattopelti saa tammassa voimakkaan pakoreaktion aikaan. Tallissa Nanna sen sijaan on rento ja ihastuttava, jota voi hoitaa kuka tahansa, joka nyt ei kattiloita rymistäen mene karsinaan sisään.

Ratsuna Nanna on pinkeä tapaus, joka voi pongahtaa mihin tahansa suuntaan, jos jotain tapahtuu. Koonsa ja kiltteytensä puolesta tamma olisi talutusratsuna oivallinen, mutta kiitos reaktiivisyytensä, ei selkään pääse aloittelijoita. Nannan kanssa tekemisen keksimen on äärimmäisen tärkeää, sillä muuten tamma ehtii kiinnittää huomiota valmentajan käden heilautukseen, ja onkin jo toisella puolella maneesia. Parhaimmillaan Nanna on hieman täpinöissään ollessaan jonkin ajattelua vaativan tehtävän parissa. Meidän pikkuneiti osaa kyllä laittaa jalalla koreaksi, liikettä löytyy yllättävän paljon näin pieneksi poniksi!

Esteillä Nanna tarvitsee todella paljon rohkaisua ratsastajaltaan, mutta itse hyppääminen kyllä sujuu. Hypyt ovat siroja ja viehkeitä, kuten meidän Nanna itsekin on.

   

Suku ja jälkeläiset

i. Marwolaeth
wm mkm 121cm
ii. Mairwen Hunllef wm rtkm 116cm iii. Mairwen Madarch
iie. Mairwen Enaid
ie. Mairwen Dyfodol wm vprt 122cm iei. Mairwen Ddraig
iee. Mairwen Elven
e. Cloesbury Daffodil
wm rt 116cm
ei. Cloesbury Owen wm prt 121cm eii. Cloesbury Illtyd
eie. Denton Brown Pearl
ee. Cloesbury Daisy White wm rtkm 115cm eei. Sandleford Justin
eee. Cloesbury Dandelion

  Jälkeläiset
wm o. Rhediad Caer Llion (i. Rhediad Carnedyr)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 128.95
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1073.30
Tahti ja irtonaisuus: 982.46
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2055.76 op. (vaikeustaso 5)
Esteratsastuksessa 1202.25 op. (vaikeustaso 3)


KRJ ja ERJ maksimitaso: 4 ja 1
Koulutustaso: helppo A, 60cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Päiväkirja


01.01.2014 // Syntymä
Tallin rautias tammaneiti Cloesbury Daffodil oli astutettu viime keväänä, joten uudenvuoden päivänä jännäsimme, josko nyt olisi jo varsomisen aika. Rakettien paukkeesta huolimatta Daffy vaikutti olevan varsin rauhallinen, joten jätimme tamman talliin ja läksimme uudenvuoden pirskeisiin. Aamulla aamutallintekijä kokikin sitten yllätyksen, kun Daffyn karsinassa ei enää ollut yksi, vaan kaksi rautiasta tammaa! Delythiksi ristitty pikkuneiti on kuin solakampi versio äidistään, samat valkoiset sukat löytyy ja sama läsi! Saa nähdä, tuleeko komeasta isästä joitain piirteitä myöhemmin esille.