Rhediad Rhosyn

rotu, sukupuoli:welsh cob (sektio D), tamma
väri, säkäkorkeus:tummanpunarautias (sabino) 148cm
syntynyt:02.03.2013, VARL, 4-vuotta 10.09.2013
kasvattaja:Assi, Murroksen ratsutila, Suomi
omistaja:Assi, Murroksen ratsutila, VRL-01285


painotus ja koulutus:yleispainotus: helppo A, 110cm
rekisterinumero:VH13-026-0174

Luonnekuvaus


Rhediad Rhosyn on oma kasvattini, johon olen aivan älyttömän ihastunut. Eihän se kovin kaunis ole (rumaksi ankanpoikaseksi jäi), vähän turhan korkea ja luikkukin se on... Tässä vaiheessa pitäisi kertoa, kuinka tamman luonne on kuitenkin täyttä kultaa ja radalla poni herää joutseneksi, mutta ei. Luonteeltaan Rosa on vähän turhan säikynpuoleinen ja haastava. Hoitaessa Rosa on monet kerrat melkein puristanut hoitajansa seinän väliin pelästyessään jotain täysin turhaa, kuten uutta harjaa. Tamma on myös karannut monet kerran matkalla tarhaan, kun takaa on kuulunut pieni kolahdus tai tuulenvire. Paikallaan ei myöskään voi seisoa tai edes kävellä hitaasti, sillä kaikesta on vain tehtävä vähän astetta hankalampaa.

Kaikesta ongelmallisuudestaan huolimatta pidän Rosasta, sen peruskiltistä luonteesta. Kyllähän sitä mieluummin valitsisi sen helpon ja luotettavan ponin, mutta Rosan kanssa se onnistumisen tunne, kun tamma uskaltaakin ylittää sillan vaikkakin singoten, on lyömätön. Rosa on kaikkien haastetta kaipaavien unelma, se poni, jota ei anneta kuin leirin parhaimmalle, jos hänellekään. Ratsastaessa Rosa on muuten varsin toimiva, mutta etu- ja takapää on usein turhan kevyet - tamma osaa todella hyvin maneesinpäädystä poistumisen pukkien kera. Neiti on vaikea poni, jonka kanssa onnistumisiin tarvitaan tuntien ja taas tuntien työtä.

Esteillä Rosa ei ole sen pahempi kuin koulussakaan. Eli toisinsanoen hankala ja aikaavaativa, mutta joskus ratsastajan hyvinä päivinä Rosan kanssa voi selvittää metrinkin radan onnistuneesti. Rosa on siitä palkitseva poni, että jos ratsastaja tekee asiansa täydellisesti, on tuloksena useimmiten pieni vilahdus siitä joutsenesta, minkä tamman kasvattajana ja omistajana puoleettomasti tiedän ruman ankanpoikasen sisällä olevan.

   

Suku ja jälkeläiset

i. Ch Brynmawr Sir Cael KTK II
wd trn 148cm
ii. Cerwyd Ithel wd m 150cm iii. Cerwyd Sir Islwyn
iie. Derall Rosemary
ie. Brynmawr Martini wd rn 144cm iei. Martinio Cardi
iee. Brynmawr Glenice
e. Neferets Onega
wd prt 145cm
ei. Crosswood's Bouncer wd rt 149cm eii. Crosswood's Brenin
eie. Cefrs Ebony Mai
ee. Neferets Tango wd rt 144cm eei. Yorkes Bronwen
eee. Manesmych Celia

  Jälkeläiset
wd o. Rhediad Morthwyl (i. Callanley Gwalchmai)
wd t. Rhediad Rathtyen KTK III (i. Cymrod Filthy Bones)
wd o. Rhediad Maximus (i. Rhediad Prince Emrys)
wd t. Rhediad Rhosynnau (i. Rhediad Brenin Berth)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 835.85
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1765.36
Tahti ja irtonaisuus: 819.65
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2585.01 op. (vaikeustaso 6)
Esteratsastuksessa 2601.21 op. (vaikeustaso 6)


KRJ ja ERJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: helppo A, 110cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Päiväkirja

13.10.2013 // Syysmastoilua
Rosa pääsi tänään Liina ratsastajanaan maastoilemaan, ja mukaan lähtivät Sonja ja Apri. Suomen syksysää loisti punaisuudessaan ja viimeisissä lämmöissään, joten olosuhteet retkelle oli suotuisat. Hevosparin olisi sitten voinut varita hieman viisaammin, sillä kaksi pölhöpäätä kun laitetaan maastoon, niin tuloksena on vaikeuksia. Rosa varsinkin oli tänään pöllöilypäällä, tamma päätti heti alkuretkestä, että lentävät lehdet ovat aivan kammottavia. Välillä ratsukko menikin lähes ojaan, kun Rosa päätti hypätä taas uutta paholaista karkuun. Monet kerrat ohitettu hylätty lato myös sai molemmissa tammoissa pakoreaktion päälle, mikä tosin saattoi johtua kohta alkavasta laukkasuorasta. Laukkasuora itse meni kovaa, mutta suhteellisen hallinnassa. Pahin läheltäpiti tilanne sattui vasta tallipihassa, kun Liina oli hyppäämässä Rosan selästä alas. Tallinovi avautui juuri sillä hetkellä ja Rosahan loikkasi karkuun, sillä seurauksella, että Liina muksahti takapuolelleen maahan. Onneksi ohjat pysyivät käsissä, ja kaikki selvisivät ehjin nahoin. Seuraavan kerran Rosa lähteekin sitten jonkun pomminvarman seurana maastoon.

10.10.2013 // Auvoista aikaa
Peruskoulutus on jäänyt taakse jo lähes vuosi sitten ja nyt sitten eletään auvoista aikaa edeten päivittäin. Tai sitten ei. Rosa kyllä oppi nopeasti ratsun salat, mutta haasteellisen luonteensa vuoksi tuntuu, että välillä palataan kymmenen askelta taakse. Siirtymiset, varsinkin nostot, tuppaavat välillä muistuttamaan enemmän räjähdystä kuin nostoa. Kapasiteettia ei tammalta onneksi tunnu puuttuvan, mutta harvoin neidin saa työskentelemään potentiaalinsa koko voimalla. Rosa on kiltti, mutta välillä aivan turhauttavan arka ja epävarma. Pikkuhiljaa tamma on sentään alkanut luottamaan vakiratsastajaansa Liinaan, ja on jopa saattanut jäädä, tosin täristen, paikalleen, kun oksa osui maneesinkattoon. Nyt syksyllä neidin kanssa on keskitytty kunnon kohottamiseen ja ratsastuksen positiivisuuteen, jokaisesta kerrasta on yritetty saada rento mielikuva tamman mieleen. Rosa on myös onneksi löytänyt uuden luottokaverin talliin saapuuneesta Fjolasta, joka rauhallisuudellaan saa meidän heikkohermonkin rauhottumaan. Rosa seuraa kymmenen vuotta vanhempaa mutta kolmesti pienempää rouvaa minne vain, hakien tukea, kun jokin asia pelottaa.