orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Fleetwood Picklebum

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:vaaleanpunarautias 141cm
syntynyt:15.06.2015, ikääntyminen, 4-vuotias 20.07.2015
kasvattaja:Fleetwood Stud, UK, tuonut Nerian
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: helppo A (KTK III)
rekisterinumero:VH15-027-0255

Luonnekuvaus
Vuoden 2015 tavoitteenani oli uudistaa Poniniemen tuontikantaa, joten kun kuulin, että Nerianin Heini oli taas tuonut kasan poneja Briteistä, en meinannut pysyä nahoissani. Kahdesta tarjoamastani tammasta Fleetwood Picklebum saapui Poniniemeen, ja ai että en voisi tyytyväisempi olla. Piksuksi ristitty rautias tamma on luonteeltaan aivan äärimmäisen herttainen, vaikka tarvittaessa neidistä löytyy ruutiakin. Käsitellessä Piksu on kuitenkin juuri sellainen, kuin newforestinponin kuuluu olla: ihmisystävällinen ja kaikkien käsiteltävissä oleva. Tamma on kylläkin todella perso ruoalle, joten narusta kannattaa pitää kiinni, kun kävelee heinäkasan ohitse. Ikuisen ystävän Piksusta saa, jos tammalle tuo minkä vain herkun.

Ratsuna Piksusta ei uskoisi ulkoapäin, kuinka energinen ja kuuliainen tamma on. Pyöreähkö ulkonäkö kuitenkin pettää, sillä tamma on erittäin miellyttävä ja jopa sähäkkä ratsu. Kaikkein parhaimmillaan Piksu on vähän vaikeammissa tehtävissä, jossa vaaditaan kokoamista ja pikkutarkkuuta. Tamma nauttii päästessään vähän laittamaan itseään peliin, ja tallinväki saa oikein silmiään hieroa, kun herkkuahmatti Piksu laittaa jalkaa toisen eteen. Aivan erityinen piirre, jota itse arvostan kisaratsussa, Piksussa on rohkeus. Tamma ei säiky eikä kavahda, vaikka maneesinkatolta rämähtäisi vierestä lumet alas tai toinen poni kiitäisi vierestä paniikissa. Ei, meidän Piksu on viisas ja niin sanotusti pomminvarma.

Kuten newforestinponit yleensä, niin myös Piksu on monitoimiponi. Koulu tai esteet, tamma hoitaa! Esteillä tamman rohkeus korostuu vielä enemmän, sillä erikoisesteet eivät ole koskaan tuottaneet pieniäkään ongelmia - neiti ei tunnu huomaavan, vaikka este olisi naamioitu lohikäärmeeksi. Ainoa syy, miksi Piksu painottuu kouluratsastukseen, on varovaisuus. Tamma ei ole mikään tarkoin jaloistaan, joten ratsastajan virheet kostautuvat usein pudotuksina. Kilpailupaikoilla Piksu on aivan luottoponi. Karnevaalimeininki, vieressä oleva koirien mätsärit... Kaikki on koettu ja kaikesta tamma suoriutui kuin kokenein kisakonkari.

"Fleetwood Picklebum on kaunis ahmatti, joka yllättää kapasiteetillaan!"

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Fleetwood Ledger
nf prt 141cm
ii. Greystoke Hudson
nf rn 137cm
iii. Greystoke Hernest
nf prn 138cm
iie. Lily Maria Ave
nf rt 134cm
ie. Leland Loren
nf trt 143cm
iei. Laughless Leston
nf rn 145cm
iee. Gernhorst Hanastasia
nf trt 140cm
e. Fleetwood Poppyfields
nf rt 144cm
ei. Fleetwood Earnest
nf rt 141cm
eii. Eaton IV
nf m 140cm
eie. Fleetwood Gabriella
nf rt 144cm
ee. Lady Petunia
nf rn 143cm
eei. Prince Caspian
nf rn 139cm
eee. Moaning Myrtle
nf m 135cm

Jälkeläiset
nf o. Poniniemen Candy Punch (i. WigWig Candyman)
nf t. Poniniemen Popsicle Dream (i. Oakland Balotelli)
nf o. Poniniemen Daybreak (e. Willowthrone Darklight)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 900.92
Tahti ja irtonaisuus: 937.45
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 1838.37 op. (vaikeustaso 5)


KRJ maksimitaso: 4
Koulutustaso: helppo A

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
21.11.2015 Istoriya Asylum, irtoSERT (Päätuomari: Welby)

Kantakirjattu III palkinnolla, Toukokuun kantakirjaustilaisuus 20.05.2016
18 + 17 + 16 + 17 = 68p. KTK-III

Päiväkirjamerkinnät
31.08.2015 - Kisaeläkkeelle
Välillä on poneja, jotka yllättävät kisaurallaan. Pickle on yksi näistä. Tamma saapui talliin yhdessä Endin kanssa, ja etukäteen uumoilin, että juuri jälkimmäinen tulisi loistamaan kisakentillä. Picklen rento luonne on kyllä omiaan kisaponille, mutta mikään showstopperi tamma ei ole koskaan ollut. Niin kuitenkin kävi, että vaikka End veikin enemmän rusetteja kotiin, Piksu oli kuitenkin se, joka sijoittui aina tasaisen varmasti korkeammalle luokkaan muissa kilpailuissa. 36:sta kilpailusta tamma sijoittui palkintopallille kolme kertaa, mutta harvoin neiti jäi joukun hännille. Niinpä siinä, missä Endin kisaura edelleen jatkuu, on Piksulla edessään jo siitosajat. Kyllä voi yksittäinen poni joskus yllättää! Nyt tamman kanssa olisi tarkoitus totutella ei-kisaavan ponin arkeen vähentämällä viikottaisia treenejä ja ensimmäinen pikkupiksu laitetaan tuloilleen, kun sopiva ori löytyy.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.