orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Poniniemen Fluffies

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:rautiaankimo 143cm
syntynyt:01.02.2014, VARL, 4-vuotias 12.08.2014
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: vaativa B (KRJ I, KTK II)
rekisterinumero:VH14-027-0042

Luonnekuvaus
Poniniemen Fluffies on kasvanut ja asunut koko ikänsä Poniniemen pienissä piireissä, mikä ehkä näkynee tamman luonteessa. Varsana tamma oli väritykseltään kuin luminen porkkana, mistä lempinimi Porkkana onkin jäänyt. Tähän ei kuitenkaan lopu tamman omalaatuisuudet, sillä Porkkana on paketti, jossa yhdistyy hermoheikkuus, päättäväisyys sekä turhamaisuus. Hoitaessa tamma esittää mielellään unohtaneensa, ketä pitikään totella ja miten hoitotilanteessa käyttäytyä. Porkkana voi yhtenä päivänä olla kuin kilteinkin lammas, ja taas seuraavana polkea jalkaa pelkästä karsinasta uloslähdöstä. Tallissa kiertää huhu, että Porkkana olisi omistajansa kaksonen, mutta itsehän en tätä yhtäläisyyttä näe taikka myönnä.

Ratsuna Porkkana oli jo ratsutusajoista lähtien hyvin potentiaalinen, mutta myös hyvin rasittavaluonteinen, ainakin ratsuttajan mukaan. Välillä mentiin aitoja pitkin, kun hermoheikko tamma oli nähnyt linnun toisella puolella kenttää, kun taas välillä hommat sujuivat parhaiten kaikista tallin poneista. Porkkanan kanssa kylläkin tottuu ajan mittaan vaihtelevuuteen, ja siihen täytyy vain suhtautua siten, ettei aina voi onnistua. Jos Porkkanan perusluonnetta normaaleina päivinä täytyisi kuitenkin kuvailla, olisi se elastinen, helposti stressaantuva sekä tarkka. Tamma osaa, muttei usko siihen, että osaisi tai että varsinkaan ratsastaja osaisi. Neiti kyselee tuhansia "Miksi? Miten? Oletko varma?" kysymyksiä, joihin täytyy aina vastata samalla rauhallisuudella.

Esteet ja Porkkana… No, kyllähän lehmätkin hyppäävät. Porkkana rakastaa kärpäsestä härkäsen tekemistä, ja esteillä tämä korostuu. Oli kyseessä sitten maapuomi tai okseri, on sen ylittäminen yhtä vaikeaa. Pienikin kolautus tuhoaa hieman narsistisen tamman minäkuvan, minkä jälkeen seuraavaa ylitystä saa maanitella lopputunnin ajan, jos on ensin selvinnyt ratsastajanrangaistusrodeosta. Itse hyppyjä ei sinäänsä voi haukkua, ei Porkkana oikeasti mikään lehmä ole, mutta näitä nättejä hyppyjä vain näkee niin harvoin, että lehmälegenda on päässyt syntymään.

"Poniniemen Fluffies on kaunisrakenteinen tamma, jonka lempinimeksi jäi varsa-ajan oranssivärityksen porkkana-nimike. Luonne päihittää kuitenkin jopa lempinimen tämän ponin kohdalla."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Ch Poniniemen Dayton KRJ I, KTK II
nf m 145cm
ii. VIR MVA Ch Denton
nf rn 147cm
KTK II, KRJ III, VSN Ch
iii. Marron Algie
nf tprn 139cm
iie. Oakum Calliope
nf trt 145cm
ie. Marydenes Moonbeam
nf rnvkk 132cm
iei. Marlie Moonspell
nf rn 137cm
iee. Rosie's Buttonbox
nf vkk 130cm
e. Poniniemen Inez
nf rnkm 134cm
ei. Mäkitilan Airborne
nf tprn 136cm
eii. Cloesbury King's Hand
nf trn 134cm
eie. Mäkitilan Fazer Mint
nf prt 131cm
ee. Littlewick Josephine
nf mkm 136cm
eei. Merryway's Black Joshua
nf m 140cm
eee. Drayton Queen's Holly
nf rnkm 141cm

Jälkeläiset
Emälinja ee. Littlewick Josephine
nf t. Poniniemen Junebug (i. Poniniemen Minimalistic)
nf o. Poniniemen Melvin (i. Poniniemen Merrick)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1106.74
Tahti ja irtonaisuus: 1582.45
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2689.19 op. (vaikeustaso 6)


KRJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: ko vaativa B

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

KRJ-Cup sijoituksia 2:
30.06.14 Fiktio: vaB 25/363
31.01.15 Fiktio: heB 5/436

Näyttelytulokset:
23.03.2014 Linya Stud, 4,5-4,5-4,5-4-3,5-4,5-4-4-3-3 = 39,5 p. CH

Kantakirjattu II palkinnolla, Ylimääräinen kantakirjatilaisuus 01.01.2015
18 + 17 + 19 + 19 = 73p, KTK-II

KRJ laatuarvostelu, elokuun laatuarvostelutilaisuus 15.08.2016
7,5 + 40 + 20,25 + 20 + 14 = 101,75 p. KRJ-I

Päiväkirjamerkinnät
26.06.2016 - Ranttali Porkkana
Siinä, missä Poniniemen muut tammat varsovat ja elelevät rauhassa poninelämää, pistää meidän Porkkana ranttaliksi. Neiti oli edellispäivänä ollut tallihenkilökuntalaisen kanssa maastossa, missä tamma ei olisi halunnut kävellä laisinkaan tapansa mukaan. Yhdessä vaiheessa käytiin ojassakin kääntymässä, mutta ehjin nahoin päästiin takaisin tallille. Tänään aamulla Porkkanan oikea takanen kuitenkin oli selkeästi turvonnut ja lämmin, joten eläinlääkäri pyydettiin paikalle. Onneksi mistään vakavammasta haaverista ei ollut kyse kuin pienestä haavasta ja tikusta, joka oli luultavasti ojassa rämpimisestä haavaan tullut. Nyt onkin enää selvittävänä tamman sairaslomasta, jolloin jalan tulee antaa olla levossa. Porkkanankaltaisen ponin kanssa jokainen sairaspäivä on taistelemista, sillä tamman aivot eivät lepää vaikka kropan pitäisi.

04.06.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Víva
Tuttu ratsukko saapui kentälle, minun odottaessani heitä hieman malttamattomana. Tervehdin Assia ja hänen ponitammaansa, jonka jälkeen pyysin ratsukkoa verryttelemään heti alkuun kunnolla. Katselin kentän keskeltä kaksikon verryttelyitä. Porkkana vaikutti tuttuun tapaansa oikein reippaalta, mutta tamma näytti olevan kiinnostunut enemmän ympäristöstä kuin työnteosta. Assi pyrkikin saamaan ponin kuulolle, ja pikku hiljaa yritykset tuottivat tulosta. Pyysin ratsukon raviin ja tekemään kentän jokaiseen päätyyn voltin. Ratsukko teki työtä käskettyä ja Porkkana ravaili oikein reippaasti eteenpäin, kääntyen voltille aina, kun Assi niin pyysi. Seuravaaksi ratsukko siirtyi pyynnöstäni laukkaan ja pyysin nyt Assia hakemaan ponia muotoon. Kaksikko työskenteli aktiivisesti ja pikku hiljaa tuo kaunis poni alkoi laukkaamaan oikein kivan näköisesti. Lopulta ratsukko sai ottaa loppuravit- ja käynnit, sillä Porkkana näytti väsyvän todella nopeasti, eikä ihmekään, kun ilma oli niin kuuma ja aurinko porotti armottomasti.

03.06.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Víva
Valmennettava ratsukko verrytteli kentällä itsenäisesti minun saapuessani hieman myöhässä valmennukseen. Kesän ruuhkat olivat yllättäneet minut, joten pahoittelin Assille myöhästymistäni. Ratsukko oli ilmeisesti verrytellyt hyvän aikaa, sillä Porkkanan lavat olivat hionneet hieman. Siispä ajattelin vaihtaa suunnitelmia ja ottaa vähän rennomman valmennuksen kaksikon kanssa. Pyysinkin Assia ottamaan Porkkanan kanssa laukkaa kahdeksikoilla ja katsomaan, ettei tamma laukkaa vain selkä suorana. Pyysin siis Assia hakemaan ponille hiukan muotoa, jota tulikin ihan mukavasti. Porkkana vaikutti oikein reippaalta ja kuulaiselta tapaukselta, eikä kaksikon välillä näyttänyt olevan mitään ongelmaa vaan yhteistyö sujui hyvin. Seuraavaksi ratsukko sai ottaa hieman laukanvaihtoja, jotka sujuivat näppärästi tuolta ponilta. Hetken niitä ratsukko toisti, kunnes otettiin vielä avotaivutuksia, joiden kanssa menikin sitten koko loppu valmennus. Lopuksi kiitin ratsukkoa hyvästä työstä ja pyysin Assia loppuverryttelemään Porkkanan itsenäisesti.

20.01.2015 - Talven kuulumisia
Ponineidit Poniniemen Fluffies ja Cherry Crush eivät paljon eroa iältään, eivätkä selvästikään taidoiltaan! Tammakaksikko aloitti kilpailemisen VRL:n alaisissa porrastetuissa kilpailuissa yhdessä tallin muiden nuorten ponien kanssa, mutta neidit ovat edenneet selvästi muita nopeammin. Ihmeellistä tammojen kilpailemisessa on se, että neidit sijoittuvat lähes identtisesti kilpailussa kuin kilpailussa! Tällä hetkellä Cherryn ja Fluffiesin kisastatistiikka näyttää molemmilla samaa: noin kaksikymmentä koulukilpailua takana, joista sijoituksia 6. Sijoitusprosentti huitelee 29 prosentissa, mikä on varsin hyvin ja ehdottomasti Poniniemen paras tulos. Jos tammat jatkavat samaan malliin, on tiedossa todella pian kaksi uutta kisaeläkeläistä talliin. Treenit sujuvat kotipuolella tasaisesti ja koko poniniemen poppoon kanssa on tehty hankityöskentelyä, kun siihen on tänä talvena ollut paljon paremmat mahdollisuudet kuin edellisinä. Fluffies varsinkin nauttii päästessään sulautumaan hankeen, ja onpa neidin ratsastajatkin päässeet kokeilemaan, onnistuuko heiltä samanlainen maastoutuminen kuin kimolta tammalta. Kovinkaan veri suussa ei siis edelleenkään treenata, varsinkin kun kisoja tuntuu riittävän joka viikonlopulle! Toinen asia, jossa Fluffies on kunnostautunut talven myötä on kantakirjaus. Tamma nimittäin kärrättiin monen muun ponin kanssa traileriin ja nokka käännettiin kohti ponikantakirjan tilaisuutta tammikuussa. Sormet olivat ristissä, ja komeasti tamma palasi takaisin kotiin II ruusuke loimessaan. Nyt olisi sopiva aika myös miettiä varsoja, mutta oikeanlaisen orin löytäminen meidän Porkkanalle ei olekaan aivan helppo juttu. Kriteerit ovat kovat, mutta kevään aikana olisi ainakin yksi babyporkkana tarkoitus saada maailmalle.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.