Poniniemi

newforestinponikasvatusta

Clovercutt Raydon

rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:tummanruunikko 141cm
syntynyt:01.01.2015, ikääntyminen, 3-vuotias 22.01.2015
kasvattaja:Clovercutt Farm, Iso-Britannia
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285


painotus ja koulutus:esteratsastus: 110cm
rekisterinumero:VH15-027-0015

Luonnekuvaus

Clovercutt Raydon on toinen clovercuttilaiseni, ja aivan täyttä samaa laatua kuin ensimmäinen. Raydonista tosin kasvoi oletettua suurempi ja tulisempi otus, kuin mitä vanhemmista olisi voinut kuvitella. Hoitaessa ori on sellainen velikulta, joka seisoo tuhoamansa harjalaatikon keskellä kasvoillaan niin viaton ilme, ettei muka olisi koskaan tehnyt elämässään mitään pahaa. Raydon ei ole muutenkaan jokaisen hoidettava, sillä pienestä pitäen ori on halunnut tehdä oman päänsä mukaan, eikä välillä välittäisi laisinkaan ihmisen kuuntelusta. Kaapin paikan saakin näyttää herralle varsin usein, ja edelleen ori puupäisenä saattaa kokeilla onneaan heti seuraavalla kerralla uudestaan. Puupäisyys kuvaa muutenkin Raydonia varsin hyvin, sillä ori ei ole koskaan oikein ymmärtänyt, mikä olisi hänelle itselleen se helpoin vaihtoehto.

Ratsastaessa Raydon on kaikkea muuta kuin helppo, sillä itsepäisyys vain korostuu, kun selässä olijaa tulisi totella jokaisessa asiassa. Ei ori mitään ponimaisia kiukkukohtauksia saa, mutta pienenpientä ratsastajan viilaamista silmään on havaittavissa lähes jokaisella ratsastuskerralla. Sillä ei ole väliä, onko ratsastaja tuttu vai ei, koska Raydon testaa onnistuisiko tällä tunnilla olemaan tien valitsija joka ikinen kerta. Mikään mahdottomuus ei ori kuitenkaan ole, ja päättäväisellä ratsastuksella orista kuoriutuu näyttävä ratsu.

Kaikkein eniten Raydon kuitenkin nauttii hyppäämisestä, sillä siinä kaikki ei ole niin pilkunviilausta, josta ori ei niinkään välitä. Esteillä saa päästää menemään ja vielä lähes riehuakin luvan kanssa, joten miten Raydon voisi olla rakastamatta esteitä? Raydonilta löytyy hyppykykyäkin, joten esteille orin kanssa voi lähteä kunnianhimoisin tavoittein. Tosin kilpapaikoilla esteet tuntuvat joskus olevan kaukana Raydonin mielenkiinnon kohteesta, sillä tammat nyt vain ovat tämän casanovan mieleen. Vähän kun ratsastaja kuitenkin laittaa häntää pyörimään verryttelyssä, alkaa homma toimia.

Suku ja jälkeläiset

i. Ganri Rachwan
nf trn 129cm
ii. Xerber Yon
nf
iii. Rannveig Minos
nf
iie. Temil Mirlam
nf
ie. Unarath Nemea
nf
iei. Greenblade
nf
iee. Upuschanna
nf
e. Bellecote Ametheia
nf rt 140m
ei. Barwich Lothario
nf
eii. Barwich Edmond
nf
eie. Monkdale Codina
nf
ee. Cleaswyn Amarie
nf
eei. Dyershire Lexicon
nf
eee. Greykirk Agrieta
nf

  Jälkeläiset
Isälinja i. Ganri Rachwan
nf t. Poniniemen Blossomforth (e. Poniniemen Birna)
nf t. Poniniemen Riverdrop (e. Hollabar Raindrop)
nf o. Fame's Raymond (e. Fame's Pixie Dust)

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1138.28
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1371.28
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 2509.56 op. (vaikeustaso 6)


ERJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: re 110cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.