Poniniemi

newforestinponikasvatusta

Poniniemen Starbow (KRJ II)

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:tummanpunaruunikko 145cm
syntynyt:01.09.2015, ikääntyminen, 4-vuotias 06.10.2015
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285


painotus ja koulutus:kouluratsastus: vaativa B
rekisterinumero:VH15-027-0338

Luonnekuvaus

Poniniemen Starbow on ensimmäinen sateenkaarivarsa, jolle sopii kuin nenä päähän tähtinimike. Star on nimittäin oikea tähtiponi, joka ensinnäkin kasvoi yli odotusten mittaiseksi, ja meni vielä ja kouluttautui pidemmälle kuin tamman kumpikaan vanhemmista. Starin vahvuus on varsin kova luonne, joka kuitenkin oikeissa käsissä kanavoituu voitontahtoisuuteen ja viisauteen. Käsitellessä temperamenttinen tamma ei ole aina se helpoin ja iloisin, neiti osaa nimittäin olla hyvin äkäinen ja epäsosiaalinen. Kaikki tallihenkilökuntalaiset kuitenkin jostain syystä palvovat tammaa, ja neidin ottajasta ei ole koskaan ollut pulaa. Ehkä meidän Tähdessä nyt vain on jotain sellaista "mean girl" tyylistä vetovoimaa, joka saa ihmiset antamaan anteeksi luimimiset ja jalannostot ja muut ponit hakemaan Starin hyväksyntää.

Ratsuna Star ei missään nimessä ole mikään automaatti, muttei myöskään tallin vaikein tai haastavin ratsu. Luonnetta tammalta löytyy, mutta vippakonsteja ei tarvita, että neidin saa toimimaan. Tärkeintä selässä on itsevarmuus ja tarkkuus, sillä parhaiten Starin saa suuttumaan viipyvillä avuilla ja päämäärättömyydellä. Star on poni, jonka kanssa täytyy olla tekevinään kokoajan jotakin, vaikka loppupeleissä antaakin tamman suoriutua itse. Tamman ollessa tähtiponi, pitää neidille uskaltaa antaa yllättävän paljon tilaa itse tehdä, hoputuksesta neiti sulkeutuu, kun taas itse tehdessään tamma liikkuu rennosti ja näyttävästi. Jostain geeneistään Star on myös napsaissut aivan mielettömät askellajit, joilla tamma onkin liidellyt ohi vanhempiensa aina vaativa B:n luokkiin.

Kilpailupaikoilla Starilla on aivan mielettömät hermot, tätä tammaa ei ole eläissään varmaan ressanneet mitkään asiat. Ainoa asia, jonka kanssa neidin kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, on lämmittelyn muut ponit. Star ei laumanjohtajana nimittäin siedä turhan lähelle tulevia poneja, mutta onneksi tutun auktoriteetin ollessa selässä, tamma ei juurikaan muuta tee kuin luimistele ja pyörittele häntäänsä. Radalla Star toimii samalla vakavalla tavallaan kuin kotona, joka usein tuottaa hyvän tuloksen. Esteratsastusta neidin kanssa harrastetaan vain kotioloissa, sillä tamma nyt vain on aivan uskomaton kouluponi. Esteetkin kyllä sujuvat hienosti nyffien monipuolisuudella, mutta Starilta puuttuu se palo, joka esteponilla tulisi olla esteitä kohtaan.

Suku ja jälkeläiset

i. Jackfields Lionblaze KTK I, NFL I
nf rnvkk 142cm
ii. Jackfields Endgame
nf rnvkk 142cm
iii. Porter
nf rn 138cm
iie. Nottles Saviera
nf vkk 140cm
ie. Wilting Violet
nf trt 139cm
iei. Castle Gambler
nf rn 137cm
iee. Chess Star
nf rt 140cm
e. VIR MVA Ch Rainbow's End KTK II
nf trn 142cm
ei. Denshaw Jarrod
nf mrn 142cm
eii. Paddington
nf trn 139cm
eie. Rochdale Queenie
nf m 141cm
ee. Belthorn Promise
nf prn 145cm
eei. Belthorn Ray
nf trn 141cm
eee. Summersong
nf tprt 138cm

  Jälkeläiset
Emälinja e. Rainbow's End
nf o. Poniniemen Whimsical (i. Masterpiece Pond)
nf t. VIR MVA Ch Poniniemen Starlet KTK I (i. Ruskamäen Fryodor)

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1151.51
Tahti ja irtonaisuus: 1282.96
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2434.47 op. (vaikeustaso 6)


KRJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: vaativa B

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

KRJ laatuarvostelu, heinäkuun laatuarvostelutilaisuus 15.07.2018
6 + 40 + 17,5 + 20 + 15 = 98,5 p. KRJ-II