orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Poniniemen Starbow

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:tummanpunaruunikko 145cm
syntynyt:01.09.2015, ikääntyminen, 4-vuotias 06.10.2015
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: vaativa B (KRJ II)
rekisterinumero:VH15-027-0338

Luonnekuvaus
Poniniemen Starbow on ensimmäinen sateenkaarivarsa, jolle sopii kuin nenä päähän tähtinimike. Star on nimittäin oikea tähtiponi, joka ensinnäkin kasvoi yli odotusten mittaiseksi, ja meni vielä ja kouluttautui pidemmälle kuin tamman kumpikaan vanhemmista. Starin vahvuus on varsin kova luonne, joka kuitenkin oikeissa käsissä kanavoituu voitontahtoisuuteen ja viisauteen. Käsitellessä temperamenttinen tamma ei ole aina se helpoin ja iloisin, neiti osaa nimittäin olla hyvin äkäinen ja epäsosiaalinen. Kaikki tallihenkilökuntalaiset kuitenkin jostain syystä palvovat tammaa, ja neidin ottajasta ei ole koskaan ollut pulaa. Ehkä meidän Tähdessä nyt vain on jotain sellaista "mean girl" tyylistä vetovoimaa, joka saa ihmiset antamaan anteeksi luimimiset ja jalannostot ja muut ponit hakemaan Starin hyväksyntää.

Ratsuna Star ei missään nimessä ole mikään automaatti, muttei myöskään tallin vaikein tai haastavin ratsu. Luonnetta tammalta löytyy, mutta vippakonsteja ei tarvita, että neidin saa toimimaan. Tärkeintä selässä on itsevarmuus ja tarkkuus, sillä parhaiten Starin saa suuttumaan viipyvillä avuilla ja päämäärättömyydellä. Star on poni, jonka kanssa täytyy olla tekevinään kokoajan jotakin, vaikka loppupeleissä antaakin tamman suoriutua itse. Tamman ollessa tähtiponi, pitää neidille uskaltaa antaa yllättävän paljon tilaa itse tehdä, hoputuksesta neiti sulkeutuu, kun taas itse tehdessään tamma liikkuu rennosti ja näyttävästi. Jostain geeneistään Star on myös napsaissut aivan mielettömät askellajit, joilla tamma onkin liidellyt ohi vanhempiensa aina vaativa B:n luokkiin.

Kilpailupaikoilla Starilla on aivan mielettömät hermot, tätä tammaa ei ole eläissään varmaan ressanneet mitkään asiat. Ainoa asia, jonka kanssa neidin kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, on lämmittelyn muut ponit. Star ei laumanjohtajana nimittäin siedä turhan lähelle tulevia poneja, mutta onneksi tutun auktoriteetin ollessa selässä, tamma ei juurikaan muuta tee kuin luimistele ja pyörittele häntäänsä. Radalla Star toimii samalla vakavalla tavallaan kuin kotona, joka usein tuottaa hyvän tuloksen. Esteratsastusta neidin kanssa harrastetaan vain kotioloissa, sillä tamma nyt vain on aivan uskomaton kouluponi. Esteetkin kyllä sujuvat hienosti nyffien monipuolisuudella, mutta Starilta puuttuu se palo, joka esteponilla tulisi olla esteitä kohtaan.

"Poniniemen Starbow on vakavaluonteinen tähtiponi upeasta sateenkaariemästä."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Jackfields Lionblaze KTK I, NFL I
nf rnvkk 142cm
ii. Jackfields Endgame
nf rnvkk 142cm
iii. Porter
nf rn 138cm
iie. Nottles Saviera
nf vkk 140cm
ie. Wilting Violet
nf trt 139cm
iei. Castle Gambler
nf rn 137cm
iee. Chess Star
nf rt 140cm
e. VIR MVA Ch Rainbow's End KTK II
nf trn 142cm
ei. Denshaw Jarrod
nf mrn 142cm
eii. Paddington
nf trn 139cm
eie. Rochdale Queenie
nf m 141cm
ee. Belthorn Promise
nf prn 145cm
eei. Belthorn Ray
nf trn 141cm
eee. Summersong
nf tprt 138cm

Jälkeläiset
Emälinja e. Rainbow's End
nf o. Poniniemen Whimsical (i. Masterpiece Pond)
nf t. VIR MVA Ch Poniniemen Starlet KTK I (i. Ruskamäen Fryodor)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1151.51
Tahti ja irtonaisuus: 1282.96
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2434.47 op. (vaikeustaso 6)


KRJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: vaativa B

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

KRJ laatuarvostelu, heinäkuun laatuarvostelutilaisuus 15.07.2018
6 + 40 + 17,5 + 20 + 15 = 98,5 p. KRJ-II

Päiväkirjamerkinnät
25.05.2016 - Sateenkaarivarsoista
Jännittävät olivat ajat, kun tallin oma superstara - ainakin kasvattajansa silmissä - oli ensimmäistä kertaa kantavana tallin komeasta ykköskantakirjaorista Masterpiece Pondista. Lasketun varsomisajan lähestyessä omistajaa uhkasi lähes lähtö hermolomalle, niin odotettu tuleva varsa oli. Odotetun ajan mennessä yliajalle koko talli kulki varpaillaan, ettei vain ensivarsojaa häirittäisi ja ansaittaisi Assin raivoja niskaansa. Starbow kuitenkin meni ja hoiti pari päivää myöhemmin varsan täysin itse ammattilaisen elkein maailmaan, ja karsinasta löytyi komea ruunikko oripoika. Orin syntyessä oli tuleva koti jo selvillä, ja niin lähti iloinen puhelu Sorelille. Ensimmäinen sateenkaarivarsa jatkaa kyllä Starbown tähtien kirjoittamaa elämää: orivarsa on kaikin puolin täydellinen. Komein varsa ikinä, Assi soperteli, kuten aina suosikkitammojensa varsoessa. Varsa nimettiin Whimsicaliksi, sillä tämän linjan varsat vaativat mahtipontiset nimet. Seuraavaksi olisi tarkoitus alkaa etsiä seuraavaa oria Starbowlle ja toivoa, että neiti varsoisi yhtä upean tammavarsan emälinjaansa jatkamaan. Whimsical oli jo myyty ennen varsan syntymistä Cadogan Poniesiin Sorelille kilpakenttiä ja siitosuraa tekemään, joten jäämme innoissamme seuraamaan, mitä ensimmäisesta sateenkaariponista kuoriutuukaan.

04.06.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Minority
Saavuin takaisin Poniniemeen treenaamaan Staria. Päivän säätiedotus lupasi sadekuuroja, mutta se ei tuntunut latistavan ratsukon pirteyttä. Osasin tutustumisvalmennuksen pohjilta suunnitella ratsukolle hieman haastavamman treenin, ja pyysin ratsukon suoraan koottuun laukkaan alkulämmittelyn jälkeen. Ratsastajalla oli hieman vaikeuksia istua satulassa Starin energisen laukan kyydissä, joten kehotin ratsastajaa hidastamaan tamman vauhtia hieman. Star kuunteli apuja skarpisti, rauhoittaen omaa vauhtiaan ja tehden ratsastajansa olon huomattavasti paremmaksi. Starilla tuntui olevan tänään valtavasti energiaa, ja noin viiden minuutin työskentelyn jälkeen tamma alkoi taas nostaa vauhtiaan. Pyysin ratsukkoa tekemään muutaman voltin pitkillä sivuilla kootussa ravissa, jotta Star saisi muuta mietittävää. Kun ratsukko vaihtoi volttien jälkeen loppukäyntiin, energinen Star heitteli hieman päätään protestina. Vitsailinkin ratsastajalle siitä, että ehkä Starilla on vielä edessä tulevaisuuden ura laukkaponina, sen verran virtaa tammalla tuntui olevan.

03.06.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Minority
Pirteä Star asteli kentälle ratsastajansa taluttamana. Ohjeistin ratsukkoa alkulämmittelyihin, kysellen samalla hieman Starin taustoja ja heikkoja kohtia. Kisauransa lopettanut tamma kaipasi lähinnä vain monipuolista treeniä pysyäkseen vetreänä, joten lämmittelyn jälkeen pyysin ratsukkoa suorittamaan avotaivutuksia kentän pitkillä sivuilla. Pienen alkukankeuden jälkeen Star olikin kuin sulaa vahaa ratsastajansa käsissä, mutta vaati jatkuvaa kommunikaatiota pysyäkseen skarppina. Yhdistin treeniin vielä peruutuksia sekä rullaavia laukanvaihtoja, ja tamma selkeästi joutui välillä miettimään tekemisiään. Ratsastajalla tuntui olevan hieman enemmän vaikeuksia treenin kanssa, kiroten hiestä märkää paitaansa ja kuumaa kesäkuun aurinkoa. Valmennuksen loppua kohden Starin kankeus oli kuin muinaishistoriaa, ja tyytyväinen ratsukko suuntasi suoraan uittopaikalle huuhtomaan kuuman treenin hiet päältään.

19.02.2016 - Kisauran lopetus
Vähän aikaa on jo mennyt siitä, kun Starbown kanssa käytiin viimeisen kerran kisakentillä käymässä. Meidän superlahjakas neiti nimittäin osallistui 33:een kilpailuun, sijoittuen 33% tarkkuudella ja voittoja tamma keräsi huikeat seitsemän! Neljä muuta kertaa oltiin myös palkintopalleilla, joten yhteensä tamman sijoitusstatistiikaksi tulee 11/33. Kovat olivat odotukset Starbowlla, mutta ei jäänyt neiti odotuksille kakkoseksi. Ongelmia ei siis tuottanut kilpaileminen, mutta mitä kaikkea tamma onkaan nyt keksinyt, kun enää ei juostakaan ties missä kissanristiäisissä.. Star on niitä poneja, joille sopii kisaponin hektinen elämä, mutta kun ei vaan enää ole kisoja, missä käydä, niin neidille on pitänyt keksiä muuta tekemistä. Star onkin ollut jokaisessa valmennuksessa mukana, mitä Poniniemessä vain on järjestetty ja lähes päivittäin tamman kanssa on tehtävä jotain, tai tallissa on kolisteleva tähtiponi. Aivan niin paha Star ei enää ole kuin aivan kisauran lopetuksen jälkeen, jolloin rennot maastolenkit muuttuivat hiittitreeniksi ja rentoutuminen oli lenkeistä kaukana. Nyt Star on kuitenkin oppinut nauttimaan toisten ratsukoiden kanssa tehdyistä retkistä, joissa tosin paras hetki on pitkät laukkasuorat. Tarkoitus olisi myös astuttaa tamma ensimmäistä kertaa, mutta sopivaa oria ei ole vielä löydetty. Starin ollessa aikamoinen pakkaus, olisi orin oltava hieman rauhallinen latistamatta kuitenkaan kisaponin luonnetta. Nähtäväksi jää, milloin sateenkaarilinjan seuraava lupaus syntyy maailmaan! Toiveissa olisi äitinsä näköinen punaruunikko tamma, jonka voisi jättää Poniniemeen linjaa jatkamaan.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.