Solgårds Amarylliksen sukuselvitys
i. Moonlea Seventh Drum on todella komea rautias kouluori, joka oli kahden vuoden ajan Ruotsissa Iso-Britanniasta lainassa. Vain 140cm korkea ori näyttää paljon suuremmalta luontaisen ryhtinsä vuoksi, mikä onkin tuonut orille monia sijoituksia kouluratsastuksesta. Drum toi Ruotsikaudellaan uutta verta sikäläiseen ponikasvatukseen hieman alle parinkymmenen varsan muodossa - Briteissä herra on vuodesta toiseen suosittu isävalinta liikkeidensä ja mielenkiintoisen sukunsa ansiosta.
ii. Moonlea Classic Drummer on poikansa tavoin myöskin rautias siitosori, joka aloitti uransa heti nuorena poikana hienon isälinjansa vuoksi. Drummer ei itse ole kilpaillut kuin näyttelyissä paria alue-este ja -koulukisaa lukuunottamatta nuorena saadun jännevamman vuoksi, mutta on periyttänyt vahvasti jälkeläisilleen urheilullista rakennettaan ja elastisuutta. ie. Moonlea Pipette on pienehkö rautias new forest, joka tunnetaan neidin upeasta ponicup sijoituksesta, jonka tamma saavutti ollessaan vasta 6 vuotta vanha. Korkealiikkeinen ja ryhdikäs tamma kävi monen ratsastajan kanssa huipulla, mutta on nyt jäänyt harmittavan revähdyksen takia siitostammaksi. Pipeten ensimmäiset kisaikään ehtineet varsat näyttävät kuitenkin siltä, että ovat perineet hyvin vahvasti emänsä taidot koulukentillä.

e. Solgårds Amena on Solgård siittolan poikien kisaponi, joka on kisannut ahkeraan estekilpailuissa jopa 115cm radoilla pienestä koostaan huolimatta. Terävä mutta oikukas tamma sai tällä hetkellä vielä ainoan varsansa ollessaan 4-vuotias, minkä jälkeen Amena on keskittynyt pääsääntöisesti vain kisaponin rooliinsa. Väriltään Amena on kauniin rautiaankimo, säkäkorkeutta tammalta taas löytyy vain 136cm. Tammalla on vielä monta kautta edessään, kun kuskin paikkaa odottaa innokkaasti perheen nuorimmainen.
ei. Lotterots Viking on varsin tuntematon nyt jo ruunattu new forest, joka astui nuorena poikana kymmenisen tammaa mutta hävisi sen jälkeen kokonaan jalostuksesta. Nykyään Viking toimii eräällä perheellä perheponina hyvän ja kiltin luonteensa ansiosta. Herra on korrektirakenteinen ja hyvästä suvusta, muttei niin sanotusti normaalia parempi. ee. Vita Victoria on pippurinen kaunokainen, väritykseltään kauniin rautiaankimo. Victoria on Solgårdin siitostamma, joka on napannut monet ykköspalkinnot näyttelyistä ja saanut upeita varsoja. Luonteeltaan Victoria on temperamenttinen mutta kiltti, ratsastaessa hieman liian omapäinen pärjätäkseen kilpailuissa - viidelle varsalleen tamma on jättänyt tätä temperamentikasta luonnettaan, mutta hyvien orivalintojen ansiosta varsat ovat kuitenkin emäänsä hieman käsiteltävämmissä olevia.