orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Poniniemen Winter Withers

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:ruunikonkimo 142cm
syntynyt:10.08.2015, ikääntyminen, 4-vuotias 14.09.2015
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:koulu-kenttäratsastus: heA, helppo
rekisterinumero:VH15-027-0314

Luonnekuvaus
Poniniemen Winter Withers on osoitus Poniniemen uusista tuulista: neiti on yhdistelmä kouluratsun tyyneyttä ja kenttäratsun varmuutta. Winter Withersin ei alkuun pitänyt jäädä kotiin, sillä Thunderin varsasta odotettiin oria sukua jatkamaan. Kun syntynyt varsa kuitenkin kasvoi, ei valkoista neitoa voinut päästää maailmalle. Winter on maalaisjärkinen ponineiti, joka ottaa uudet asiat ihanan viisaasti vastaan. Hoitaessa tammaa voi kuvata hyvin helpoksi, sillä Winter harvoin tekee mistään asiasta haloota. Ei neiti mikään rapsutusten kerjääjä ole ja hyvin tamma viihtyy myös yksin, mutta hoitotilanteissa Winter on hyvin asiallinen ja kiltti. Nameista neiti pitää ja satulavyötä kiristäessä pullistaa usein vatsansa, mutta muuten ei tamman tallikäyttäytymisestä ole oikein muuta sanottavaa. Virkistävän mutkaton tyyppi!

Ratsuna Winter on sellainen poni, jonka selkään uskaltaa laittaa kenet vain. Tamma on hyvin simppeli ratsastaa ja perus avuilla neidin saa kulkemaan juuri sinne, minne haluaakin. Hyvillä ratsastajilla Winter kulkee komeasti, ja vähän heikommilla tamma kulkee tuntuponin kaltaisesti. Winterin selkään voi nousta varmoin mielin, sillä ratsu ainakaan ei tule vaikeuttamaan tunnin kulkua. Kouluratsastuksessa tamma on selkeillä avuilla ratsastettuna todella näpsäkkä ratsu, joka on kuin oppikirjasta. Näillä avuilla saat avotaivutuksen, ja tällä taas poni pysähtyy. Helppoa kuin heinänteko. Ratsastajan toki täytyy olla hyvin tarkka yksityiskohdissa, sillä Winter ei juurikaan peittele ratsastajansa virheitä tai laiskuuksia. Hirveän kiva tammalla on kuitenkin ratsastaa.

Esteillä Winter on jopa astetta helpompi kuin koulussa, sillä tammalle kun näyttää esteen, hyppää neiti sen yli ja jatkaa sinne, minne ratsastaja pyytää. Ei haittaa, vaikkei selässä olija ihan osaisi katsoa ponnistuspaikkaa tai askelia, sillä Winter etenee kuin veturi radalla: tasaisesti ja reippaasti. Maasto-osuudella tamma on itse elementissään, sillä Winter nauttii luontoon pääsystä kuten hevoset yleensäkin. Veteen neiti menee rohkeasti ja miettimättä, ja myös erikoisimmat kyhäelmät ylittyvät ilman toista katsetta. Tamma olisikin aivan ihanne lapsiratsastajalle, sillä tämän ponin kyydissä ratsastajan itsevarmuus kasvaa rymisten.

"Poniniemen Winter Withers on varma kenttäratsu, joka taitaa emänsä tavoin myös kouluratojen salat."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Glowfirth Thunderlane
nf prt 144cm
ii. Sandleford Thunderpeak
nf tprt 145cm
iii. Fairybre Thunder Thunder
nf prt 146cm
iie. Sandleford Remember
nf vrt 143cm
ie. Glowfirth Dahlia
nf prn 140cm
iei. Mistwood's Dabney
nf trn 143cm
iee. Glowfirth Donna Raleigh
nf mrn 137cm
e. Glowfirth Nathalie
nf rnkm 140cm
ei. Hazelport Aristocrat
nf rnkm 141cm
eii. Hazelport Smoking Art
nf rt 138cm
eie. Diory Double The Love
nf rtkm 137cm
ee. Glowfirth Memory May
nf trn 142cm
eei. Startraveller
nf m 143cm
eee. Jackhurst Memory
nf rn 135cm

Jälkeläiset
Emälinja e. Glowfirth Nathalie
nf t. Poniniemen June Withers (i. Poniniemen Léod)
nf t. Poniniemen Willow Withers (i. Hopearinteen Canley)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 597.87
Nopeus ja kestävyys: 440.98
Kuuliaisuus ja luonne: 1031.84
Tahti ja irtonaisuus: 910.22
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Koulutustaso: helppo A, helppo


Kenttäratsastuksessa 1038.85 op. (vaikeustaso 3/2)
Kouluratsastuksessa 1942.06 op. (vaikeustaso 5/4)

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.


Päiväkirjamerkinnät
13.07.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Janella
Seuraava ratsu oli kimo ponitamma Winter. Annoin ratsukon kävellä hetken aikaa, kunnes oli tarkoitus aloittaa alkuverkkailu. Olin suunnitellut hieman raskaamman puoleisen tunnin ratsukolle, joten hieman pidempi kävelysessio ei ollut haitaksi. Aloitimme ravissa ja annoin aluksi Assin tehdä Winter kanssa hieman ympyröitä ja taivutuksia. Jatkoimme sitten niin, että ratsukko sai jatkaa suoraa uraa pitkin ravissa, nyt kuitenkin pidentäen ravia. Piti siis ravata niin pitkää ravia kuin suinkin mahdollista. Winteriltä irtosi ihan hyvännäköistä ravia. Ratsukko sai pinnistellä muutaman kierroksen isoa ravia, kunnes käskin Assia lyhentämään ratsuaan niin paljon kuin suinkin mahdollista. Sekin onnistui hyvin, Winter suurinpiirtein ravasi paikoillaan. Teimme pidennykset ja lyhennykset myös toiseen suuntaan. Seuraavaksi vuorossa oli laukka. Ensin pidentäen sitten lyhentäen. Laukka taisi ratsukolta sujua jopa paremmin kuin ravi. Laukan jälkeen annoin ratsukon kuitenkin kävellä hetken aikaa, koska Winter tuntui jo hikoavan, vaikka olimme vasta valmennuksen ensimmäisellä puoliskolla! Välikäyntien jälkeen jatkoimme laukanvaihtojen parissa. Tarkoitus oli siis tulla kahdeksikkoa ja keskellä vaihtaa laukka käynnin kautta mahdollisimman nopeasti. Aluksi tehtävät vaativat aina pientä "lämmittelyä", ennen kuin homma alkaa rullaamaan kunnolla. Pari kertaa siirtyminen tuli muutaman raviaskeleen kautta, mutta pikkuhiljaa alkoi ratsukon yhteistyö sujumaan ja siirtymiset sujuivat salamannopeasti. Teimme laukanvaihtojen jälkeen myös kolmikaarista kiemurauraa laukanvaihtojen kanssa, käynnin kautta tietenkin. Nyt jo heti ensimmäisellä kerralla ratsukko tiesi selkeästi mistä oli kyse ja vaihto sujui ongelmitta. Teimme kiemurauraa molempiin suuntiin, kunnes oli loppuravien aika.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.