Poniniemi

newforestinponikasvatusta

Poniniemen Wonderbolt

rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:punaruunikko 145cm
syntynyt:15.06.2016, ikääntyminen, 3-vuotias 06.07.2016
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285


painotus ja koulutus:esteratsastus: 120cm
rekisterinumero:VH16-027-0092

Luonnekuvaus

Poniniemestä löytyy jo Golddiggerin orivarsa, mutta olin pitkään ollut hieman surullinen, ettei herran varsoista yksikään ollut kunnostautunut esteillä. Kun sitten näin elenin ihanan estetamma Libertyn pitkästä aikaa ja sain kuulla, että liising-sopimus olisi mahdollinen, tiesin että nyt olisi aika yrittää saada Konnasta estevarsa. Ja onneksi yhdistelmästä syntynyt Poniniemen Wonderbolt on kaikkea sitä, mitä hyvä esteponi on. Ori on kyllä perinyt emältään varsin vahvan luonteen, joka erityisesti hoitaessa tulee esille. Herran kanssa täytyy olla hyvin selvillä siitä, ettei anna orin pompottaa yhtään, sillä tällöin kaikki opit unohtuvat ja Wonder käyttäytyy kuin kakara. Sopivalla suhteella kuria herra kuitenkin osaa käyttäytyä herrasmiesmäisesti, joten mikään kauhulapsi ori ei ole.

Ratsuna Wonderbolt on omissa silmissäni niin esteponi, kuin poni voi vain olla. Herrasta puuttuu kouluratsun pikkutarkkuus ja työmotiivi, sillä Wonderin mielestä sileällä työskentely on erittäin tylsää. Toki hyvin koulutettuna ponina ori osaa koulukiemurat, mutta selässä saa todella keksiä keinoja, jolla herran hapan ilme ja hännänpyörittely loppuu. Kaikenlainen vauhti on Wonderille mieleen, minkä vuoksi laukkatyöskentely on aina ollut helpoin osa herran kanssa. Käynnissä ori helposti kyllästyy ja pistää tehtävän ranttaliksi. Estehevosten tapaan Wonder on rohkea luonteeltaan, minkä ansiosta selässä ei tarvitse miettiä, minkä pienen miehen herra tällä kertaa kehittää ovinurkkaan. Ori ei juurikaan säiky kuin aiheesta, ja tällöinkin Wonder vain hieman säpsähtää eikä lähde lipettiin.

Esteillä Wonder on aivan ässä, mikä saa ratsastajalle rennon fiiliksen selkään, kun orista oikein tuntee, että tämä on herran juttu. Vaikka herra pitääkin vauhdista, ei esteillä mennä pää kolmantena jalkana; enemmänkin Wonder on sellainen miettijätyyppi, joka osaa arvioida, missä voi päästellä ja milloin varovaisuus on valttia. Wonder onkin aivan mieletön opetusmestari hypätessä, sillä ori osaa itse katsoa ponnistuspaikkoja, mutta yksin jäädessään herra kyllä kertoo, ettei tee työtä ratsastajansa puolesta. Kilpailupaikoilla herra on rento matkustaja ja kisaaja, joka ei jaksa ottaa itseensä stressiä. Toki varsinkin keväällä hormonien jyrätessä Wonderin täytyy kuuluttaa tulleensa paikalle, mutta töihin lähdettäessä ori rauhoittuu.

Suku ja jälkeläiset

i. VIR MVA Ch Aberbow Golddigger
ERJ I, KRJ I, KTK II
nf rnvkk 146cm
ii. Rushfield Goldsmith
nf rnvkk 147cm
iii. Townside's Jonathan
nf rn 145cm
iie. Colthrop Goldenella
nf vkk 146cm
ie. Aberbow Derisee
nf trn 138cm
iei. Intimidator
nf rnkm 135cm
iee. Aberbow Lady Diana
nf rt 139cm
e. Clairmoor's Liberty
nf rn 140cm
ei. Crimson Fair Choice
nf prn 142cm
eii. Ashfield Winsome
nf rn 143cm
eie. Fair Lady Dun
nf m 138cm
ee. Clairmoor's Free Bird
nf mrn 139cm
eei. Holbrook Lesser
nf mrn 136cm
eee. Medsteads Whistle
nf rn 134cm

  Jälkeläiset
Isälinja i. Aberbow Golddigger
nf t. Poniniemen Cipher Splash (e. Ravenscroft Countesscry)

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1501.30
Nopeus ja kestävyys: 67.14
Kuuliaisuus ja luonne: 1531.87
Tahti ja irtonaisuus: 9.68
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 3033.17 op. (vaikeustaso 7)


ERJ maksimitaso: 6
Koulutustaso: re 120cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.