Murroksen Rymyreetu (KTK II)

rotu, sukupuoli:suomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeus:punarautias 149cm
syntynyt:25.03.2014, VHKR, 3-vuotta 23.06.2014
kasvattaja:Assi, Murroksen ratsutila, Suomi
omistaja:Assi, Murroksen ratsutila, VRL-01285


painotus ja koulutus:koulupainotus: vaativa B
rekisterinumero:VH14-018-1320

Luonnekuvaus


Murroksen Rymyreetu on elämäniloinen jekkuilija, joka välillä testaa muiden sietokykyä. Jo pienestä lähtien Reetu on nimensämukaisesti rymynnyt kaikkialla aiheuttaen matkoillaan tuhoa ja naurunremakoita. Reetu rakastaa ruokaa ja liikkumista, mistä jälkimmäinen ehkä selittää sen, ettei ori ole aivan pallero, vaikka syökin kaiken, mitä eteen sattuu. Hoitaessa ori on aina tunkemassa päätään hoitajan taskuun ja hiuksiin, ja myös hihansuita täytyy maistella, josko ne olisivat syötävää. Suun käymisen lisäksi Reetu on kuitenkin varsin simppeli hoidettava, vaikkakaan ei kymmenen minuutin jälkeen jaksa enää seistä paikoillaan.

Satulan alla Reetu on reipas, yhteistyöhaluinen mutta myös eläväinen. Ori on todella suosittu ratsu, sillä herra on osaava eikä tee asioista turhan vaikeita. Selässä ei tarvitse olle ihmeiden tekijä, että Reetun saa liikkumaan. Pikkuherra liikkuu reippaasti ja pehmeästi eteen, mutta tulee myös helposti takaisin pyydettäessä. Jeikkuileva luonne tulee kuitenkin myös ratsastaessa esille, sillä Reetu osaa myös vähän pukittaa ja riekkua energisellä päällä. Varsinkin muiden hevosten hölmöillessä on Reetu ensimmäisenä mukana, mutta harvemmin ori on se pääjehu kaaosta aiheuttamassa.

Esteillä Reetu olisi muuten varsin mahtava hyppääjä, mutta orilla on huono tapa vetää päänsä alas esteen jälkeen. Kun hommaan lisätään vielä aika ajoin pukit, niin esteratsastus Reetulla on joskus yhtä rodeota. Hirveän korkeille esteille ei herran kanssa lähdetäkään, sillä pienemmissä korkeuksissa ori on vielä hallittavissa, mutta korkeammilla ei esteiden välistä riekkumista saa niin helposti aisoihin. Esteet ovatkin orille lähinnä mielenpiristystä aika ajoin, kisakentille ei vielä ole tarpeeksi rohkeaa ratsastajaa löytynyt.

 

Suku ja jälkeläiset

i. Hetken Rahapeli KRJ I, KTK I
sph rt 142cm
ii. Ch Hiskin Riskipeli KTK II, KRJ II, SLA I
sph rt 141cm
iii. Monipeli
iie. Eilan Eloviiri
ie. Myrskyluodon Maija sph rt 140cm SV II iei. Vihtori
iee. Myrskyluodon Emma
e. Murroksen Heleätär KTK III
sh trt 159cm
ei. Priolli YLA2 sh prt 157cm eii. Tosi-Purje
eie. Pohjantähti
ee. Heljätär KTK II sh rt 162cm eei. Kanneljoen Ilmari
eee. Hellevitär

  Jälkeläiset
Isälinja: ii. Hiskin Riskipeli
sh o. Murroksen Rymyreino (i. Fiktion Sirke)
sph o. Fiktion Rymyeetu (i. Fiktion Huliviliina)

Kilpailutiedot

  Ominaisuuspisteet   Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1152.84
Tahti ja irtonaisuus: 1328.09
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2480.93 op. (vaikeustaso 6)


KRJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: vaativa B

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
-
KTK II
Tammikuun 2015 orien kantakirjaustilaisuus 10.01.2015
18 + 18 + 17 + 17 = 70p KTK-II

Päiväkirja

15.12.2018 // Match show
Reetu kävi pyörähtämässä hetken tauon jälkeen näyttelyissä, tällä kertaa match shown merkeissä Prime Sporthorsen tiloissa. Tuomarina oli vanha tuttuni Decne, joka oli saanut aikaiseksi hienot puitteet jouluisille mätsäreille. Lopputulemaksi Reetulle tuli SIN1 sijoitus, ja tuomarin kommentit Reetusta parinsa kanssa:
"Seuraavaksi saatiin kehään jälleen komeita poikia, kun vuorossa oli oripari Reetu ja Jalmari! Ensimmäisenä kehässä esiintyi erittäin vauhdikas Reetu, joka sai kyllä varmasti tuomarin lisäksi yleisön nauramaan. Reetu on erittäin komea, mutta myös erittäin vilkas ori, joka ilmoitti kaikille kovaan ääneen että kuka nyt on esiintymässä. Esiintymisen aikana esittäjä otti hieman osumaa orin hampaista ja raviin lähtiessä saimme nähdä makea levadet ja pukkiloikat, mutta alkuremakoiden jälkeen Reetu esiintyi asiallisempaan malliin. Tai niin asialliseen kun voisin osata aavistaa sen käyttäytyvän. Reetun parina oli vastapainoksi erittäin hyväkäytökseni, upea rakenteinen Jalmari. Jalmari esiintyi kehässä kuin se olisi ollut kotonaan ja selkeästi nautti huomiosta. Ehkä se jopa hieman halusi näyttää Reetulle, miten kunnon orien tulee käyttäytyä? Mene ja tiedä, mutta tämä herra esiintyi tänään erinomaisesti edukseen ja vaikean pohdinnan jälkeen palkitaan punaisella ruusukkeella."