virtuaalihevonen Honeydale Ironbay (KTK II, Ch)
Rotu:connemaranponi
Sukupuoli:ori
Väri, säkäkorkeus:tummanpunaruunikko 147cm
Syntynyt:10.02.2015
3-vuotias:03.03.2015, ikääntyminen
Painotus:kouluratsastus
Koulutus:re 90cm ko vaativa B
Kasvattaja:Honeydale Ponies, Sveitsi
Omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
Rekisterinumero:VH15-035-0079
JÄLKELÄISET
Isälinja ii. Artillery
conn o. Sävelsalon Oliver (e. Sävelsalon Sonja)

Luonnekuvaus
Honeydale Ironbay ostettiin hattaraponeja kasvattavasta Honeydalesista Sveitsistä, missä ori sai kasvaa rauhassa avarilla niityillä emänsä vierellä. Kulttuurishokki olikin kova, kun herra sitten 1-vuotiaana saapui keskelle Suomen pohjoisen pakkasia ja lumivalleja. Ironbayn ensikuukaudet menikin sen opettelussa, että valkoinen meri ei olekaan enää hyasintteja, vaan turpaa pistelevää lunta. Onneksi Suomen taika kuitenkin sai Ironbayn nopeasti valtoimiinsa, ja orista kasvoi suurikokoinen ja koviin olosuhteisiin sopiva reipas nuoriherra. Ihmisten käsiteltävänä ori on ollut aivan pienestä pitäen herkkä kuuntelemaan, minkä ansiosta herran kanssa ei tarvitse käydä valtataistelua tai keskustella siitä, pitääkö ihmistä väistää vai ei. Ironbay on itseasiassa todella elämäniloinen ja mukava poniherra, joka kuitenkin nauttii myös päästessään temmeltämään tarhaan.

Ratsuna Ironbay oli jo ratsukoulutuksen alussa todella viisas ja altis työskentelemään, minkä ansiosta orin koulutus sujui nopeasti ja helposti. Onneksi sama asenne on säilynyt herralla aina aikuisikään saakka, sillä ori on yhteistyöhaluinen ja valmis toteuttamaan ratsastajansa pyynnöt. Mikään liian herkkä ori ei kuitenkaan ole, kunhan ratsastajan avut vain ovat selkeät, tottelee Ironbay niitä parhaansa mukaan. Vaikka herralla ratsastaminen saattaa ulkopuolisesta näyttää ja kuulostaa helpolta, on Ironbaylla kuitenkin kisaponin virtaa ja varsinkin vaikeammissa liikkeissä ori tuppaa innostumaan. Käsistä herra ei lähde, mutta sulkutaivutukset saattavat muuttua lähinnä tanssimiseksi, jos ratsastaja ei osaa pitää oria pohkeiden ja ohjien välissä rehellisesti.

Esteitäkin Ironbaylla ollaan hypätty ja tullaan hyppäämään, mutta kuten suvun painotus jo kertoo, on ori kouluponi henkeen ja vereen. Esteillä Ironbayn suurin ongelma on liikahyppääminen, mikä yhdistettynä suureen laukkaan aiheuttaa usein, ettei poniluokkien välit vain sovi herralle. Muutenkin Ironbay tuntuu joskus ottavan hyppäämisestä, varsinkin reippaalla ratsastuksella, hieman itseensä turhaa stressiä, minkä vuoksi orin kanssa ollaan pyritty hyppäämään vain suhteellisen rauhallisesti ja lähinnä vain mielen virkistämiseksi. Kilpailutilanteissa Ironbay ei onneksi ota vaihtuvaa ympäristöä itseensä, varsinkin kun lajina on ollut aina kouluratsastus, jossa ori pikemminkin rentoutuu kuin stressaisi.

"Honeydale Ironbay on komea ja suurilinjainen ori, jonka luonne on todella hyvä siitosorille."

Sukutaulu
i. Honeydale Barracuda KTK II
conn rnvkk 146cm
ii. Artillery KTK II
conn rnvkkkm 144cm
iii. Legend of Black Shawarma
conn rnvkkokm 146cm
iie. Mirly Meduzz
conn mkm 140cm
ie. Réamhphósta KTK II
conn rnvkk 144cm
iei. Rian
conn rnvkkkm 146cm
iee. Barróg
conn mkm 144cm
e. Cavan Krust KTK III
conn rnkm 144cm
ei. Chrannlaoich
conn rnkm 146cm
eii. Daddy-Longlegs
conn rn 147cm
eie. Haghaidh Gáire
conn mkm 143cm
ee. Gormflaith Clíodhna
conn rtkm 141cm
eei. Iarnfhlaith Ruaíd
conn km 145cm
eee. Kilian Cassandra
conn km 141cm


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1213.00
Tahti ja irtonaisuus: 1521.18
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2734.18 op. (vaikeustaso 6)


KRJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: ko vaativa B

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Kantakirjattu II palkinnolla, Kantakirjatilaisuus 25.03.2015
20 + 18 + 19 + 19,5 = 76,5p, KTK II

Champion myönnetty 27.08.2015

Päiväkirjamerkinnät
-


Kaiken © Poniniemi 2011-2013, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos kuvaaja ei halua nimeään mainittavan ja VRL-00050. Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse.