Poniniemi

newforestinponikasvatusta

Kasvatus

Newforestinponi on rotu, joka soveltuu moneen lajiin ja tekemiseen. Poniniemessä kasvatetaan eniten koulupainotteisia poneja, mutta uutena tavoitteena on saada suurennettua tallin omaa este- ja kenttäponikantaa, jotta pystymme tarjoamaan monipuolisesti erilaisia poneja ostajille. Vaikka suurin osa tallin kasvateista jää kotiin, haluamme pysyä kysynnässä mukana ja auttaa monipuolistamaan newforestien sukuja.

Seuraamme aktiivisesti omien poniemme ja eri linjojen kehitystä: jos jokin linja näyttää katoavan suvuista, voimme teettää varsoja hieman enemmän ja päin vastoin. Vaikka newforestinponeja löytyy virtuaalimaailmasta suhteellisen paljon, on ongelmana joidenkin sukujen ja yksilöiden yleistyminen. Tätä yritämme välttää sukujen seuraamisella ja muiden kasvattajien poneja hyödyntämällä. Arvostamme suuresti muita newforestinponikasvattajia, mikä näkyy poniemme suvuista. Tavoitteenamme ei ole saada mahdollisimman pitkää sukua täynnä pelkästään poniniemeläisiä, vaan haluamme hyödyntää ja monipuolistaa omia linjojamme muiden kasvattajien hienoilla poneilla.

Poniniemen kasvatit syntyvät lähinnä oman harkintani mukaan, mutta tulevia yhdistelmiä ja tilausvarsoja on mahdollista kysellä. Ponimme saavat lähes poikkeuksetta vain puhdasrotuisia nyffivarsoja ja ne tunnistaa Poniniemen-liitteestä, joka on käytössä kaikilla tammojemme varsoilla. Poniniemen tammat eivät ole tarjolla liisinkiin.

» Myytävät kasvatit

Myyntisäännöt

❶ Kasvattajaksi Poniniemi, Suomi
❷ Hevosrekisterissä kasvattajaksi PONI2476, Suomi. Kasvatti tulee rekisteröidä VRL:n hevosrekisteriin.
❸ Pidätämme oikeuden ottaa takaisin myydyn kasvatin, jolla ei ole enää toimivia sivuja olemassa.
❹ Kasvattimme saa myydä eteenpäin, kunhan asiasta ilmoittaa ennakkoon sähköpostilla.