virtuaalihevonen Poniniemen Kiarra
Rotu:Welsh Part Bred, NWR 31.25%
Sukupuoli:tamma
Väri, säkäkorkeus:punaruunikko 148cm
Syntynyt:01.06.2013
4-vuotias:10.12.2013, VARL
Painotus:kouluratsastus
Koulutus:re 90cm ko vaativa B
Kasvattaja:Poniniemi, Suomi
Omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
Rekisterinumero:VH13-023-0115
JÄLKELÄISET
Emälinja e. Annhorst Krystinn
- ei vielä jälkeläisiä

Luonnekuvaus
Poniniemen Kiarra on itsetietoinen ja rempseä tyttö, oikea isäntyttö. Emänsä herkkyyttä ei tästä rämäpäästä löydy, muttei myöskään sitä diivamaisuutta. Kiarra on suoraviivainen tamma, joka ilmoittaa mistä pitää ja mistä ei. Hyvin usein se ei-pitäminen liittyy jotenkin siihen, että ihminen haluaisi tehdä asian näin, kun taas Kiarra näin. Tamma osaa poikittaa, pysähdellä, luimia ja ties mitä kaikkea ponimaisuuksia, eikä neiti pidä siitä, ettei ihminen edelleenkään anna periksi. Kiarran kanssa peloton "älä jaksa"-asenne on ainoa tie voittoon, mikä ei koskaan tule helpolla, mutta pitkäjänteisyydellä se kyllä tulee. Toista kertaa ei Kiarra jaksa järjestää pahinta showtaan johtajuudesta, vaikkei toisaalta jätä kyllä edes sen tutuimman ihmisen käskyä kyseenalaistamatta, jos huomaa tilaisuutensa koittaneen.

Ratsastaessa Kiarra osaa olla todella muulimainen eikä kyllä liikauta häntäänsäkään, jos ratsastaja ei sitä vaadi. Sukunsa puolesta tamman voisi ajatella olevan oikea maantiekiitäjä, mutta miten kaukana tämä kuvitelma onkaan todellisuudesta. Meidän Kiarra on alkutunnista niin tahmea ja hidas, että selässä saa tehdä oikein kunnolla töitä, että tamman saa näyttämään niitä askeliaan, joita sieltä lähtee, eikä vain sitä köpötystä, jota tamma alkuun tarjoaa. Kaulakin on alkuun niin suora ja taipumaton, että taaskin tarvitaan suostuttelua ja sisäpohkeen läpiratsastamista, jotta tamma taipuisi mihinkään. Kaiken raa'an työn tuloksena voi kuitenkin olla moottorinsa käynnistänyt pikkuhevonen, jolta kyllä lähtee keskiravit ja selkä nousee pyöreäksi. Helppoa se vain ei ole.

Esteitä Kiarra ei ole koskaan oikein tajunnut, minkä vuoksi voi hyppääminen olla yhtä tuskaa tällä ponilla. Puomit ja kavaletit vielä menevät, mutta yhtään puomikorkeuden noustessa laittaa tamma pienimmästäkin syystä liinat kiinni eikä todellakaan hyppää. Estetunnin jälkeen ratsastaja kylpeekin yleensä hiestä, tuulettaen niitä kymmentä hyppyä, jotka tamma tällä kertaa suostui esittämään.

"Poniniemen Kiarra on itsepäinen ja rempseä tamma, joka laittaa ratsastajansa hommiin."

Sukutaulu
i. Serengeti x
tprn 163cm
ii. Royantino x
tprt 164cm
iii. Aston Martin xx
prt 168cm
iie. Moroccon Dreem x
rt 160cm
ie. J'Adore x
rn 160cm
iei. Bon Aparte x
rn 161cm
iee. Perle Noire x
trt 162cm
e. Annhorst Krystinn
WPB 62.5% trt 148cm
ei. Hazestar's Macsen
WPB 75% rt 140cm
eii. Springhill Royal Red
wb prt 136cm
eie. Hazestar's Daylight
WPB 50% (wm + ox) rn 138cm
ee. Annhorst Annlise
WPB 50% rnkm 148cm
eei. Boundless Chuckle xx
rn 160cm
eee. Enfys Sundown
wb m 136cm


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1167.79
Tahti ja irtonaisuus: 1458.14
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2625.93 op. (vaikeustaso 6)


KRJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: ko vaativa B

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.


Päiväkirjamerkinnät
-


Kaiken © Poniniemi 2011-2013, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos kuvaaja ei halua nimeään mainittavan ja VRL-00050. Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse.