Poniniemi

newforestinponikasvatusta

Hartwig's Shania

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:rautias 142cm
syntynyt:01.12.2014, VHKR, 4-vuotias 01.03.2015
kasvattaja:Hartwig Ponies, Saksa
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285


painotus ja koulutus:koulu-esteratsastus: helppo A, 110cm
rekisterinumero:VH15-027-0200

Luonnekuvaus

Hartwig's Shania on mittatilauksena pyydetty varsa, ja onneksi haikara sattui tuomaan juuri sellaisen ponin, kun tilaukseen laitettiin. Hellä ja lempeä Shania on kuin kukka kämmenellä: kaunis katsoa ja herkkä koskea. Kiltti luonne tekee siitä yhteistyökykyisen ja seuraa kaipaavan, mutta pieni tammamaisuus näkyy toisinaan siinä, mihin Shaniaa saa koskea ja millä tavalla. Se on mielellään paijattavana, mutta ottaa nopeasti itseensä, jos käsittelijä on liian kovakourainen tai rempseä. Shanian lempikohta rapsutuksille on otsa ja se laskeekin nopeasti unisesti päänsä silmät nautinnollisesti ummistettuina, jos hoitaja vähän raaputtaa piirrosta.

Shania antaa helposti kiinni, seuraa taluttajaansa yrittämättä keksiä mitään omia polkuja matkan varrella ja seisoo koko hoitotoimenpiteen kärsivällisesti aloillaan. Varustaminen sujuu näppärästi, jos käsittelijä muistaa olla hellävarainen ja kiristää satulavyön reikä kerrallaan - liian hätäisistä tai kovakouraisista otteista Shania luimistaa korviaan ja näyttää surkealta. Se ei kuitenkaan koskaan näyki tai uhkaile potkaisemalla. Niin eläinlääkärin tutkimukset, kuin kengityskin sujuvat mukavasti, ja Shaniaa kehutaan usein lupsakkaaksi ja helppohoitoiseksi. Siihen voi aina luottaa, mitä ei aivan joka ponista voi sanoa.

Shania ei ehkä ole se tallin huippuhyppääjä tai kympin ravinlisääjä, mutta se on tasaisen varma tuli mitä tuli. Kouluratsastuksessa tamma yrittää aina parhaansa ja vaikkeivät sen lahjat riitä ehkä niin pitkälle, kuin Shania haluaisi kaikkensa antaessaan, tuomarit huomaavat kyllä pikkutamman yritteliäisyyden ja kiitettävän työmoraalin. Se paikkailee nopeasti jopa ratsastajaa. Jos Shania ei ole varma avuista, se ei ala kiukutella, vaan yrittää keksiä mitä ratsastaja ajaa takaa ja tarjoaa lähintä vaihtoehtoa. Esteillä Shania on yhtä lailla kuulolla ja myötäilevä; se ei kuumene hypätessä ja ylittää esteet yleensä aina hurjan kiltisti, mutta hutera ratsastaja saattaa saada Shanian toisinaan menemään esteestä ohi, jos avut eivät ole tarpeeksi määrätietoiset. Hyvän ratsastajan kanssa ei koskaan pitäisi ongelmia tulla, tosin Shania ei sinnikkyydestään huolimatta ole maailman tarkoin jalkojensa kanssa ja puhtaita huolimattomuusvirheitä sattuu. Maastoon Shania lähtee aina oikein mielellään. Se saattaa olla vähän arka yksin, etenkin jos ratsastaja ei ole tuttu, mutta kaverin kanssa Shania nauttii olostaan ja on rento ja esittää yleensä parhainta lisättyä käyntiään polkutaipaleella.

Joviaalina hevosena Shania on laumassa rauhankylväjä, joka tulee ponin kuin ponin kanssa toimeen. Sitä käytetäänkin usein hätäseurana, kun joku poni tarvitsee lauman tukea, sillä Shanian seurassa sopu säilyy eikä konflikteja ilmene. Shania on harvinaislaatuisen ihana poni, jollaisia ei joka päivä tule vastaan nykyajan ahneessa ja kovakouraisessa hevosmaailmassa, jossa aidot hevosenkäsittelytaidot ovat monilta unohtuneet - seurauksena on usein äkäisiä ja hankalia ratsuja, mutta Shania edustaa lempeää ja helppoa ponia parhaimmillaan.
© VRL-02207

Suku ja jälkeläiset

i. Mio Brutus TH
nf rt 138cm
ii. VIR MVA Ch Hokus Pokus KTK II, YLA3, ERJ IV, NFL III
nf tprt 136cm
iii. Miraculous Survivor
nf rt 139cm
iie. Sunrise SWE
nf tprt 134cm
ie. Rio Diva
nf rt 140cm
iei. Think Again
nf prt
iee. De Rosario
nf rn
e. Shanya S.H. Poem
nf trt 145cm
ei. Stjärnfall's Dappy
nf rt 146cm
eii. Hermann Hängsle
nf rt 147cm
eie. Stjärnfall's Ceri
nf rn 143cm
ee. Jackfields Starling
nf rt 144cm
eei. New Seaworld
nf rt 145cm
eee. Summerfree
nf trt 139cm

  Jälkeläiset
Emälinja ee. Jackfields Starling
- ei vielä jälkeläisiä

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 727.94
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1793.15
Tahti ja irtonaisuus: 915.34
Tarkkuus ja ketteryys: 82.06

Koulutustaso: ko helppo A, re 110cm


Kouluratsastuksessa 2708.49 op. (vaikeustaso 6/4)
Esteratsastuksessa 2521.0 op. (vaikeustaso 6/5)

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.