orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Poniniemen Cherry Crush

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:tummanrautias 140cm
syntynyt:20.05.2013, VARL, 4-vuotias 28.11.2013
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: vaativa B (KRJ I, KTK II, VIR MVA Ch)
rekisterinumero:VH13-027-0256

Luonnekuvaus
Poniniemen Cherry Crush on hieno, pyöreälinjainen kasvattini, jossa yhdistyy kaksi lempitammaani Amaryllis ja Melissa. Luonteensa Cherry on kuitenkin selvästi perinyt onneksi emälinjastaan, eikä itse emältään vaan juuri emänemältään Amaryllikseltä. Cherry on iloinen ja lempeäluonteinen tamma, joka saa aina hymyn omistajansa kasvoille päivästä toiseen. Tamma on utelias mutta hyvinkäyttäytyvä neiti, jossa korostuu newforestien järkevä ja lempeä luonne. Cherry ei tee kärpäsestä härkästä vaan nauttii elämästään täysin rinnoin innostuen pienestäkin asiasta. Hoitotilanteessa tamma on aivan ehdoton ykkönen, Cherry rakastaa rapsutuksia ja kaikenlaista touhuamista. Oli kyseessä sitten ihan vain perushoitotoimenpiteitä tai pitkä kävelylenkki metsässä, on tamma täysillä mukana.

Ratsuna Cherry on aina ratsukoulutuksesta lähtien ollut todella järkevä ja helppo, nopea oppimaan ja innokas tekemään. Mitään ylimääräistä pöllöenergiaa ei tammasta löydy, vaikka moottori käykin tarvittaessa korkeammilla lukemilla, jos näyttävyyttä tarvitaan. Suustaan neiti on hyvin pehmeä ja hieman herkkä, muttei kuitenkaan saa mitään kohtausta, jos aloittelevampi ratsastaja edestä vähän nappaisisikin turhan voimakkaasti. Parhaimmillaan tamma on kuitenkin vakiratsastajiensa kanssa, sillä kun tamma pitää kuskistaan, tekee neiti tämän puolesta mitä tahansa, ja antaa jopa vielä asteen enemmän itsestään kuin normaalisti - vaikka normaalistikin on todella yhteistyöhaluinen. Tamman fiksuutta saa kiittää siitä, ettei neiti turhia kyttäile maneesinreunoja tai paljoa hätkähdä tuulistakaan säätä.

Esteinnokkuutensa tamma on selvästi perinyt myöskin emänemältään, vaikka tyyli onkin enemmän suvun kouluponeilta saatua. Cherry hyppää kauniisti ja kiltisti, mutta puhtaasti lähinnä vain alle metrin ratoja. Tamman heikkous on varsinkin takajalkojen avaamisessa, sillä neidiltä puuttuu estehevosten varovaisuus sekä voima hypyissä. Kouluradat ovatkin ne, joissa tamma käy kilpailuissa - kotona kyllä Cherrylle löytyy esteratsastajia tunkuunkin asti. Kilpapaikoilla Cherryn järkevä luonne korostuu, sillä tamman kanssa on helppoa ja turvallista lähteä paikkaan kuin paikkaan vaikka ilman ponikaveria. Neiti ei stressaa ympäristön muuttumisesta erilaiseen, vaan nauttii päästessään tekemään jotain uutta hauskaa.

"Poniniemen Cherry Crush on herttainen, järkevä ja ihana poniniemeläinen valioyksilö."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Poniniemen Moondark KRJ I, NFL I
nf trt 140cm
ii. Burghleywick Silver Lustre
nf trt 140cm
iii. Capone Shilas
nf rt 138cm
iie. Burghleywick Silvia
nf m 141cm
ie. Cranborne's Hazy Melissa KRJ II
nf prn 138cm
iei. Cranborne's Bronzetor
nf prn 140cm
iee. Cranborne's Hazy Day
nf rtkm 134cm
e. Poniniemen Confetti
nf rn 144cm
ei. Maelwaedd Gwairyc
nf rn 144cm
eii. Geir Gawyn
nf trn 144cm
eie. Margaux
nf m 145cm
ee. Solgårds Amaryllis KRJ II
nf prt 139cm
eei. Moonlea Seventh Drum
nf rt 140cm
eee. Solgårds Amena
nf rtkm 136cm

Jälkeläiset
Emälinja ee. Solgårds Amaryllis
nf o. Poniniemen Charmeur KTK II, KRJ I (i. Carusos Chinook)
nf t. Poniniemen Cherries Jubilee KTK II (i. Poniniemen Merrick)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1368.32
Tahti ja irtonaisuus: 1573.05
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2941.37 op. (vaikeustaso 6)


KRJ maksimitaso: 5
Koulutustaso: ko vaativa B

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
24.05.2014 Virtuaalitalli Kerkkä, irtoSERT (Päätuomari: Hilppa)
30.11.2014 Rimeyard, irtoSERT (Päätuomari: Vibaja)
09.04.2017 Ponitila Adina, BIS2, MVA-SERT (Päätuomari: Viiru, Siiri K, Jannica)
10.08.2017 Ravenscroft, BIS4, MVA-SERT (Päätuomari: Vibaja)

Kantakirjattu II palkinnolla, Ylimääräinen kantakirjatilaisuus 27.02.2015
19 + 19 + 18 + 20 = 76p, KTK II

15.06.2015 KRJ laatuarvostelu, varsinainen tilaisuus
6,5 + 40 + 22 + 20 + 15 = 103,5 p. KRJ-I

Champion myönnetty 19.05.2017
VIR MVA myönnetty 08.05.2018

Päiväkirjamerkinnät
13.05.2015 - Siitoskuulumisia
Kun Cherry Crush suoritti kisauransa alkuvuodesta kauniisti pakettiin, alkoi kuumeinen orien etsintä hyväsukuiselle ja -rakenteiselle tammalle. Kriteerit olivat kovat, sillä paitsi että Cherry on rakenteeltaan korrekti niin myös kisaurallaan tamma saavutti sijoitusprosentikseen 18, mikä ei aivan hassumpi ole. Kevään kuluessa neidille löydettiin kuin löydettiin kaksi oria, joista ensimmäinen oli tallin omasta orista Prometheuksesta polveutuva Carusos Chinook. Chinookista Cherry varsoi komean ruunikon orin tammikuussa, joka myytiin Hukkapuroon kilpailukäyttöön. Helmikuussa Cherry taas astutettiin tallin omalla Merrickillä, josta syntyi aivan emänsä näköinen rautias tammavarsa Cherries Jubilee. Kauaa ei jälkikasvun menestystä tarvinnut odotella, sillä molemmat varsoista ovat palkittu emänsä tavoin II palkinnolla kantakirjassa sekä niin Chinook kuin Cherries Jubilee ovat jo omat kisauransa suorittaneet. Huikeaa!

27.02.2015 - Kantakirjatamma
Tänään oli jännittävä päivä, nimittäin tallin kaksi omaa kasvattia lähtivät vuorostaan kuukausittain järjestettävään ponien kantakirjatilaisuuteen. Jopa ilmottautumisessa oli koko tallin henkilökunta sormet ristissä, sillä niin paljon tunkua tilaisuuksiin on. Onneksi nopeasorminen Assi sai kun saikin ilmoitettua Cherry Crushin sekä Le Brunin ylimääräiseen tilaisuuteen. Kilpailupäivänä ponit lastattiin traileriin ja matka alkoi. Cherry käyttäytyi matkalla tapansa mukaan niin kauniisti, ettei tammaa voinut kuin kehua. Kantakirjapaikalla neiti katsoi uteliaana ympärilleen, mutta jätti kaikki hölmöilyt muille osallistujille. Yksilöarvostelussa Cherry esitti parhaita puoliaan, tosin ravissa tamma ei ehkä päässyt aivan siihen, mihin esimerkiksi neiti kouluradalla pääsee. Vahvoilla pisteillä tamma kuitenkin palkittiin toisella palkinnolla, johon koko tallin väki oli äärimmäisen tyytyväinen. Niin Poniniemeen palasi kaksi uutta toisen kantakirjapalkinnon omistavaa poniniemeläistä!

20.01.2015 - Talven kuulumisia
Ponineidit Poniniemen Cherry Crush ja Fluffies eivät paljon eroa iältään, eivätkä selvästikään taidoiltaan! Tammakaksikko aloitti kilpailemisen VRL:n alaisissa porrastetuissa kilpailuissa yhdessä tallin muiden nuorten ponien kanssa, mutta neidit ovat edenneet selvästi muita nopeammin. Ihmeellistä tammojen kilpailemisessa on se, että neidit sijoittuvat lähes identtisesti kilpailussa kuin kilpailussa! Tällä hetkellä Cherryn ja Fluffiesin kisastatistiikka näyttää molemmilla samaa: noin kaksikymmentä koulukilpailua takana, joista sijoituksia 6. Sijoitusprosentti huitelee 29 prosentissa, mikä on varsin hyvin ja ehdottomasti Poniniemen paras tulos. Jos tammat jatkavat samaan malliin, on tiedossa todella pian kaksi uutta kisaeläkeläistä talliin. Treenit sujuvat kotipuolella tasaisesti ja koko poniniemen poppoon kanssa on tehty hankityöskentelyä, kun siihen on tänä talvena ollut paljon paremmat mahdollisuudet kuin edellisinä.

Cherryn kanssa olemme keskittyneet varsinkin ravissa työskentelemiseen, sillä kuten neidin emänemä Amaryllis, niin myös Cherryllä askel saattaa joskus jäädä ratsastajan huomaamatta vähän maahan kiinni. Hanki on ollut varsin loistava alusta uuden vaihteen löytämiseen, ja samalla tamman lihasmassa on selvästikin kasvanut ja neidin kunto kantaa itseään ryhdikkäämmässä muodossa on parantunut. Tämän vuoksi aiemmin vain unelmalta näyttänyt tavoite edetä aina vaativa B:n luokkiin saakka alkaakin näyttää yhä todennäköisemmältä, varsinkin jos kelit pysyvät yhtä hyvinä ja hankitreeni jatkuu. Muutenkin Cherrylle kuuluu todella hyvää, sillä pitkän etsinnän jälkeen tammalle löydettiin upea sulhanen! Tallin oman ylpeyden Prometheuksen tyttärenpoika Chinook astui neidin ja sopivasti ennen kisauran aloittamista tamma varsoi kauniin varsan. Suku on ainakin pienellä kunnossa!

20.05.2013 - Alkukevään varsa
Alkukevään varsat ovat vähitellen alkaneet syntymään Poniniemessä, mutta erityinen odotus- ja jännitysmomentti oli ensimmäisen varsansa saava Amarylliksen tytär, eli Poniniemen Confetti. Äkäinen Fretti ei luonnollisesti juurikaan ihmisten apuja kaivannut näyttäessään olevan piakkoin valmis varsomaan, eikä kukaan olisi varmaan karsinaan uskaltanut mennäkään. Tallihenkilökunta seurasi siis tilannetta vähän kauempaa, ja onneksi varsominen tuntui sujuvan varsin hyvin. Iltahämärissä päänsä nosti niin ihastuttava raudikko tammavarsa, että koko tallinväki unohti kaukana pysymisen ja ryntäsi - hiljaa ja hienotunteisesti - varsaa ihailemaan. Heti ensitunneista lähtien pieni tammavarsa oli niin kaukana emänsä kipakkuudesta, että ehkä toivoa vielä on, ja emänemän Amarylliksen luonne jatkuisi! Hyvältä ainakin näyttää, ja niin emä kuin suloinen varsa voivat loistavasti.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.