orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Palehurst Magician

rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:punaruunikko 143cm
syntynyt:20.06.2015, ikääntyminen, 3-vuotias 11.07.2015
kasvattaja:Stud Palehurst, Iso-Britannia
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:esteratsastus: 120cm
rekisterinumero:VH15-027-0308

Luonnekuvaus
Palehurst Magician on historiallinen ori Poniniemessä; tallissa ei ole aiemmin ollut ainoatakaan ulkomailta tuotua täysin estepainotteista oria. Tähän vääryyteen heräsin eräänä päivänä, kun ihastelin Palehurst Studin myytäviä nuoria. Kun tajusin, että nyt on lupa shopata, koeratsastin kaikki tallin myytävät. Magicianissa oli kuitenkin sitä jotakin ja päätös oli helppo. Mikiksi kutsuttu pystyharjainen ruunikko on käsitellessä aivan ihanan rento tyyppi, jolle käy mikä vain. Pienet lapsetkin ovat orin kanssa touhunneet ja juosseet lähes jaloissa, mutta Mikki vain katselee tyyppien menoa iloisena. Mikki onkin saanut lähes kaikilta herran kanssa touhunneilta kehuja ja kiittelyitä näin hyvätapaisesta ponista.

Ratsuna Mikistä muuntautuu esteponi, jonka selkään ei enää sitten ole aloittelijoilla asiaa. Tai toki Mikki käyttäytyy edelleen asiallisesti, mutta kilpaponin sähäkkä luonne on orilla niin pinnalla ratsastaessa, ettei herrasta ole opetusponiksi. Mikki on voimakas ja nopea ratsastaa, minkä vuoksi selässä täytyy olla perillä, minne ollaan menossa ja milloin. Jos orin jättää yksin, on suuri mahdollisuus, että seuraavaksi mennäänkin täysiä johonkin suuntaan, kun Mikillä ei ole päämäärää annettuna. Tietynlainen yksityiskohtaisuus ja suunnitelmallisuus ovat Mikillä ratsastaessa pääasemassa, sillä suunnan kadotessa on pakka sekaisin. Kun ratsastaja kuitenkin tietää, mitä on tekemässä, on herra todella osaava ja pieteetillä asiat tekevä ratsu. Mikki saattaa näyttää helpolta ratsulta osaavalla ratsastajalla, mutta todellisuudessa herran selkään eivät kaikki edes uskalla, sillä tämän ponin selässä epävarmuutta ei saa olla lainkaan.

Esteillä Mikki antaa paljon enemmän anteeksi, kuin sileällä työskennellessä. Esteet jo itsessään nimittäin motivoivat oria niin paljon, ettei ratsastajan edes tarvitse olla kokoajan antamassa herralle tekemistä ja ohjeita. Hyppy Mikillä on aivan tajuton, sillä ori hyppää säkäkorkeuteensa nähden todella suuria luokkia ja vielä hyvällä tekniikalla. Lähestymiset ja ponnistuspaikat ori osaa myös tarvittaessa katsoa itse, mutta parhaimpiin suorituksiin herran kanssa pääsee, kun antaa orille mahdollisimman selkeät avut muttei jää patistamaan. Liiasta pidättelystä herra hermostuu, jolloin askeleet saattavat seota. Temmon täytyy olla reipas, vaikka heikkohermoista vähän selässä pelottaisikin. Kilpailupaikoilla Mikki on tapansa mukaan rennon rempseä, ja vaikka tammoja saattaakin katsoa, niin hirveän harvoin ärsykkeet todella vaikuttavat orin keskittymiskykyyn.

"Palehurst Magician on Poniniemen ensimmäinen tuontiesteori, joka asettaa seuraajilleen kovan tason!"

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Palehurst Starling
nf prt 143cm
ii. Palehurst Starlight
nf trt 140cm
iii. Palehurst Magiclight
nf trt 142cm
iie. Palehurst Tango
nf rtkm 138cm
ie. Handeil Symphonie
nf rn 147cm
iei. Master Merrick
nf trn 148cm
iee. Handeil Wynter
nf rnkm 142cm
e. Palehurst Peggy
nf m 134cm
ei. Moonford Falconer
nf rn 135cm
eii. Pinelake Favorite
nf km 139cm
eie. Moonford Summertime
nf trn 141cm
ee. Pollyanna
nf m 140cm
eei. Dandy
nf m 143cm
eee. Philomela
nf rn 132cm

Jälkeläiset
nf t. Poniniemen Plumsweet (e. Baynton Vanilla Sweets)
nf o. Poniniemen Moon Magic (e. Nashbrad Mischief)
nf t. A.D. Cooke (e. Cheminée)
nf o. Poniniemen Chicanery (e. Nashbrad Filadelfia)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1465.85
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1550.46
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 3016.31 op. (vaikeustaso 7)


ERJ maksimitaso: 6
Koulutustaso: re 120cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.


Päiväkirjamerkinnät
18.06.2016 - Estevalmennus, valmentajana Disa
Assi ja Mikki aloittivat ratsastamalla kentän keskellä ympyrällä, johon oli laitettu tasaisin välimatkoin neljä puomia. Alkutehtävän tarkoitus oli herätellä ratsastaja säätelemään laukkaa tarpeen mukaan eri väleihin sopivaksi. Ravissa harjoitus sujui hyvin, joten ratsukko siirtyi melko pian laukkaan. Välillä Mikki otti innostuksissaan vähän pidempiä harppauksia, jolloin Assi joutui lyhentämään pari laukka-askelta saadakseen puomin jäämään ylityksen ajaksi sopivasti ratsun jalkojen väliin. Mikki kopautti parilla kerralla jalkansa, kun puomit korotettiin irti maasta sokerinpaloilla. Seuraavana harjoituksena ratsukko hyppäsi kulman jälkeen okserin, jota oli alkuun hieman helpotettu ponnistuspuomin avulla. Mikki olisi halunnut lähteä oikomaan kulmassa ja lähestyi ensimmäisellä kerralla estettä vähän vinksin vonksin, jolloin etujalat tiputtivat yläpuomin. Ratsukko sai tulla esteen uudemman kerran, jolloin ratsastaja sai istua vähän paremmin satulaan ja kaartaa Mikin sisäpohkeensa ympäri rauhassa kulman läpi. Seuraava yritys oli huolellisempi, joten Assi sai luvan kääntää ponin okserilta kentän keskellä olevalle matalalle pystylle, joka oli tarkoitus hypätä hieman vinossa lähestymisessä. Mikki pysyi hyvin kropastaan suorassa ja hyppäsi esteen yli, vaikkei lähestynytkään sitä suorassa linjassa. Seuraavilla kerroilla ratsastaja sai keskittyä tähtäämään hieman paremmin keskelle estettä, jottei oma jalka kopsahtaisi estetolppaan. Pienen tauon jälkeen pystytin pitkälle sivulle kaksiosaisen sarjan, josta käännyttiin jälleen kerran kentän keskellä olleelle pystylle ja tästä jatkettiin loivassa linjassa okserille. Oikeassa kierroksessa Mikki hyppäsi hyvässä tasapainossa sarjaesteet, joiden väliin mahtui kaksi laukka-askelta. Assi sai pysyä tarkkana, että hyvä tahti säilyi käännöksessä pystylle ja pystyltä pois kohti okseria. Vasemmassa kierroksessa ratsukko sai tehdä vähän enemmän töitä kääntämisten kanssa, mutta ratsastajan löytäessä hyvän tatsin, oli ratsukon meno hyvin vaivattoman näköistä.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.