Poniniemi

newforestinponikasvatusta

Palehurst Magician

rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:punaruunikko 143cm
syntynyt:20.06.2015, ikääntyminen, 3-vuotias 11.07.2015
kasvattaja:Stud Palehurst, Iso-Britannia
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285


painotus ja koulutus:esteratsastus: 120cm
rekisterinumero:VH15-027-0308

Luonnekuvaus

Palehurst Magician on historiallinen ori Poniniemessä; tallissa ei ole aiemmin ollut ainoatakaan ulkomailta tuotua täysin estepainotteista oria. Tähän vääryyteen heräsin eräänä päivänä, kun ihastelin Palehurst Studin myytäviä nuoria. Kun tajusin, että nyt on lupa shopata, koeratsastin kaikki tallin myytävät. Magicianissa oli kuitenkin sitä jotakin ja päätös oli helppo. Mikiksi kutsuttu pystyharjainen ruunikko on käsitellessä aivan ihanan rento tyyppi, jolle käy mikä vain. Pienet lapsetkin ovat orin kanssa touhunneet ja juosseet lähes jaloissa, mutta Mikki vain katselee tyyppien menoa iloisena. Mikki onkin saanut lähes kaikilta herran kanssa touhunneilta kehuja ja kiittelyitä näin hyvätapaisesta ponista.

Ratsuna Mikistä muuntautuu esteponi, jonka selkään ei enää sitten ole aloittelijoilla asiaa. Tai toki Mikki käyttäytyy edelleen asiallisesti, mutta kilpaponin sähäkkä luonne on orilla niin pinnalla ratsastaessa, ettei herrasta ole opetusponiksi. Mikki on voimakas ja nopea ratsastaa, minkä vuoksi selässä täytyy olla perillä, minne ollaan menossa ja milloin. Jos orin jättää yksin, on suuri mahdollisuus, että seuraavaksi mennäänkin täysiä johonkin suuntaan, kun Mikillä ei ole päämäärää annettuna. Tietynlainen yksityiskohtaisuus ja suunnitelmallisuus ovat Mikillä ratsastaessa pääasemassa, sillä suunnan kadotessa on pakka sekaisin. Kun ratsastaja kuitenkin tietää, mitä on tekemässä, on herra todella osaava ja pieteetillä asiat tekevä ratsu. Mikki saattaa näyttää helpolta ratsulta osaavalla ratsastajalla, mutta todellisuudessa herran selkään eivät kaikki edes uskalla, sillä tämän ponin selässä epävarmuutta ei saa olla lainkaan.

Esteillä Mikki antaa paljon enemmän anteeksi, kuin sileällä työskennellessä. Esteet jo itsessään nimittäin motivoivat oria niin paljon, ettei ratsastajan edes tarvitse olla kokoajan antamassa herralle tekemistä ja ohjeita. Hyppy Mikillä on aivan tajuton, sillä ori hyppää säkäkorkeuteensa nähden todella suuria luokkia ja vielä hyvällä tekniikalla. Lähestymiset ja ponnistuspaikat ori osaa myös tarvittaessa katsoa itse, mutta parhaimpiin suorituksiin herran kanssa pääsee, kun antaa orille mahdollisimman selkeät avut muttei jää patistamaan. Liiasta pidättelystä herra hermostuu, jolloin askeleet saattavat seota. Temmon täytyy olla reipas, vaikka heikkohermoista vähän selässä pelottaisikin. Kilpailupaikoilla Mikki on tapansa mukaan rennon rempseä, ja vaikka tammoja saattaakin katsoa, niin hirveän harvoin ärsykkeet todella vaikuttavat orin keskittymiskykyyn.

Suku ja jälkeläiset

i. Palehurst Starling
nf prt 143cm
ii. Palehurst Starlight
nf trt 140cm
iii. Palehurst Magiclight
nf trt 142cm
iie. Palehurst Tango
nf rtkm 138cm
ie. Handeil Symphonie
nf rn 147cm
iei. Master Merrick
nf trn 148cm
iee. Handeil Wynter
nf rnkm 142cm
e. Palehurst Peggy
nf m 134cm
ei. Moonford Falconer
nf rn 135cm
eii. Pinelake Favorite
nf km 139cm
eie. Moonford Summertime
nf trn 141cm
ee. Pollyanna
nf m 140cm
eei. Dandy
nf m 143cm
eee. Philomela
nf rn 132cm

  Jälkeläiset
nf t. Poniniemen Plumsweet (e. Baynton Vanilla Sweets)
nf o. Poniniemen Moon Magic (e. Nashbrad Mischief)
nf t. A.D. Cooke (e. Cheminée)
nf o. Poniniemen Chicanery (e. Nashbrad Filadelfia)

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1465.85
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1550.46
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 3016.31 op. (vaikeustaso 7)


ERJ maksimitaso: 6
Koulutustaso: re 120cm

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.