Poniniemi

newforestinponikasvatusta

Poniniemen Rubenesque

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:ruunivoikko 147cm
syntynyt:10.05.2016, ikääntyminen, 4-vuotias 14.06.2016
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285


painotus ja koulutus:yleispainotus: helppo A, 110cm
rekisterinumero:VH16-027-0088

Luonnekuvaus

Olin pitkään etsinyt tallin Hollabar vahvistukselle Raindropille oria, joka toisi uutta väriä tallin linjoihin. Kun sitten törmäsin mori-morin oriin kantakirjaustilaisuudessa, tiesin, että tässä olisi tulevan varsan isä. Ajatus oli nimetä syntyvä varsa Raindrop-teemalla, mutta kun tallista sitten löytyi toukokuisena iltana isoin koskaan näkemäni tammavarsa, oli nimenvaihdon aika. Poniniemen Rubenesqueksi neiti nimettiin, ja kyllä on nimi sopinut tammalle loistavasti kuin nenä päähän. Tallin ehdottomasti kookkain tamma on luonteeltaan onneksi esikuviensa tyylisesti rauhallinen elämästä nautiskelija, joka rakastaa erityisesti ruokaa ja nukkumista. Hoitotoimien aikana Ruba harrastaa hyvin todennäköisesti jompaa kumpaa, riippuen siitä, onko syötävää tarjolla. Ainoa ongelma neidin kanssa toimiessa on heinäpaalien ohittaminen, sillä Ruba saattaa vain vetää taluttajansa kasalle ja oikein itsekin hämmästyä, että miten siinä niin kävi.

Ratsuna Ruba on koonsa ansiosta hyvin näyttävä poni, joka seilaa ympäri kenttää kuin valtameri konsanaan. Tältä selässäkin usein tuntuu, ja ovatpa jotkut tamman ratsastajat vannoneet saaneensa matkapahoinvointia. Ruban kanssa nopeus ei ole valttia, sillä neidillä kestää herätä ruokakoomasta hyvinkin kauan päivästä ja laidunkaudesta riippuen. Hirveän kiltti tamma on ratsastaa, ja neiti kyllä tekee ratsastajansa pyytämät asiat niin hyvin kuin mahdollista. Ruban herättyä ja moottorin käynnistyttyä selässäkin alkaa tuntua, että joku muukin tekee duunia, kuin ratsastaja. Kaiken kaikkiaan tamma on kiva ja luotettava, joka ei saa aikaan kaaosta tai putoamisia.

Esteistä Ruba itse tykkää, vaikkakaan ei niin paljon kuin syömisestä tai nukkumisesta. Esteet itsessään kuitenkin herättävät tamman varsin nopeasti ja kiitos sukunsa geenien, ylittää neiti himpun päälle metrinkin ratoja puhtaasti. Vaikka Ruba ei ole se tallin nopein poni, on tammalla mahdollisuus myös aikaluokissa, sillä neidin laukka on kuin puoliverisen konsanaan ja hyppytyyli ekologinen. Neiti on jaloistaan tarkka eikä ota turhia kolauksia, mutta vatsansa vuoksi tamma ei myöskään ylihyppää turhia.

Suku ja jälkeläiset

i. Gossips 'til I Die KTK II
nf trn 142cm
ii. Meet me at the Morgue
nf trn 145cm
iii. Deed For the Dead
nf rn 146cm
iie. Belladonna Bliss
nf trn 140cm
ie. Paint a Rumour
nf rn 140cm
iei. Cardamom Carnival
nf m 143cm
iee. Coloured Gossips
nf rn 140cm
e. Hollabar Raindrop
nf vkk 141cm
ei. Aragon Alex
nf rn 142cm
eii. Astoria Alex
nf rn 140cm
eie. Laureelia
nf rn 144cm
ee. Renaissance Joey
nf rnvkk 140cm
eei. All that Jazz
nf rn 136cm
eee. Razzamatazz
nf rnvkk 146cm

  Jälkeläiset
Emälinja ee. Renaissance Joey
nf o. Poniniemen Gravitational (i. Poniniemen Gran Galaxy)

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 746.51
Nopeus ja kestävyys: 22.27
Kuuliaisuus ja luonne: 1672.76
Tahti ja irtonaisuus: 472.65
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Koulutustaso: ko helppo A, re 110cm


Kouluratsastuksessa 2145.41 op. (vaikeustaso 5/4)
Esteratsastuksessa 2419.27 op. (vaikeustaso 6/5)

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.