orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Poniniemen Flitterheart

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:punarautias 141cm
syntynyt:17.01.2015, ikääntyminen, 4-vuotias 21.02.2015
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: helppo A (KTK II)
rekisterinumero:VH15-027-0053

Luonnekuvaus
Poniniemen Flitterheart muistuttaa emälinjansa tammoja, jotka ovat oikein omineet sanan ponimainen. Flitter kuitenkin eroaa emästään ja mummostaan olemalla vieläkin asteen itsepäisempi, mitä tulee ihmisten kunnioittamiseen ja tottelemiseen. Flitter on jopa tietyissä tilanteissa hieman raju tamma, joten neidin kanssa saa olla tarkkana siitä, että ihmistä pitää kunnioittaa aina, vaikka oltaisiinkin jossain jännittävässä paikassa. Karsinassa tamma on utelias, mutta helposti kyllästyvä. Alkuun karsinaan tullut ihminen on karkkikone, joka vielä kaiken lisäksi rapsuttaa, mutta hyvin nopeasti neiti kyllästyy ja mieluummin jäisi yksin touhuamaan. Väistää ei voi ilman että pitää vähintään mulkaista hoitajaa korvat luimussa, tai huonoina päivinä oivasti tamman turvan alle tungettu takapuoli saattaa saada hampaanjäljet itseään koristamaan. Tarkkana siis saa olla, sillä turhia osumia ei kannata ottaa, varsinkin kun ne ovat maalaisjärjellä vältettävissä. Poni kiinni seinään, niin johan elämä rullaa.

Lähes jokainen Flitterin selkään ensikertaa nouseva luulee nousseensa esteratsun selkään, sillä neidistä löytyy esteratsuille tyypillistä säpsäkkyyttä sekä energiaa. (Tällöin ratsastajat eivät tosin ole nähneet tammaa hyppäämässä, sillä jos niin olisi tapahtunut, ei harhakuvitelmaa olisi.) Toki tamma on railakas ratsastaa, mutta oikein kanavoituna Flitter jaksaa työskennellä koulutehtävien parissa jopa todella intensiivisesti. Flitter onkin sellainen poni, joka puhkeaa kukkaan vasta hieman vaikeammissa tehtävissä. Perustyöskentely sen sijaan on tamman mielestä "todella tylsää", tai ainakin mutrussa oleva turpa ja vihaiset hännänheilautukset näin kertovat. Kilpailuissa neiti pääsee tekemään juuri niitä haastavia tehtäviä, joten useimmiten Flitteristä näkee sen parhaimman puolen, kun kisoihin lähdetään.

Esteillä Flitter on. Noh, ei niin kauniisti sanottuna oikea aasi. Tamman päähän ei ole ikinä koskaan iskostunut, että miksi hänen pitäisi hypätä minkään ylitse, jos neiti ei niin itse halua. Lähes poikkeuksetta tamma tekisikin mitä tahansa muuta kuin hyppäisi, joten esteratsastus on tällä neidillä varsin haasteellista. Flitter kieltää todella herkästi, ja isommille esteille ei kukaan edes halua lähteä tamman kanssa.

"Poniniemen Flitterheart on Heartbeat-linjan kolmas tamma, josta on selvästi huomattavissa emänsä ja emänemänsä piirteitä."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Funfair's Lysander KTK I, ERJ I, KRJ II
nf trn 144cm
ii. Bradfords Lewis KTK II
nf trn 145cm
iii. Bradfords Sebastian
nf
iie. Nowell My Eliza
nf
ie. Lilywood's Kiss Dream
nf km 139cm
iei. Lilywood's Killery
nf km
iee. Kimberlya
nf km
e. VIR MVA Ch Poniniemen Mayheart KTK II
nf tprt 140cm
ei. Blackburns Nashaal
nf rn 141cm
eii. Blackburns Saheed
nf trn 148cm
eie. Marydenes Lover
nf rn 145cm
ee. Silverstrands Heartbeat KTK II
nf trt 140cm
eei. Jernbergs Rocket
nf rn 142cm
eee. Silverstrand Heartland
nf rt 130cm

Jälkeläiset
Emälinja ee. Silverstrands Heartbeat
nf t. Poniniemen Merryheart (i. Poniniemen Léon)
nf t. Poniniemen Sugarberry (i. Poniniemen Boysenberry)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 876.43
Tahti ja irtonaisuus: 1064.51
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 1940.94 op. (vaikeustaso 5)


KRJ maksimitaso: 4
Koulutustaso: ko helppo A

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Kantakirjattu II palkinnolla, Helmikuun kantakirjaustilaisuus 28.02.2017
18 + 17 + 17 + 18 = 70p. KTK-II

Päiväkirjamerkinnät
17.07.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Rebely
Aurinko pilkotti pilven takaa saapuessani Poniniemen koulukentälle, jossa Assi ja Flitter odottivat minua. Aloitimme muutaman sanan vaihdon jälkeen alkuverryttelyn tekemällä käynnissä ja ravissa voltteja ja ympyröitä sekä tempon muutoksia. Flitter oli todella eteenpäinpyrkivä ja Assi sai jatkuvalla syötöllä antaa tammalle puolipidätteitä. Päätimme päästää tamman ylimääräisiä energioita laukkaamalla pääty-ympyrät molempiin suuntiin. Flitter riemastui ja heitti hieman peräänsä, Assin antaessa sille pohjetta pääty-ympyrän alussa. Vasen laukka sujui ratsukolta hienosti ja pyysin Assia vaihtamaan suuntaa ravaamalla lävistäjän. Kun toinenkin pääty-ympyrä oli laukattu läpi, pyysin Assia siirtymään käyntiin ja antamaan hieman ohjaa Flitterille. Välikäyntien jälkeen jatkoimme harjoituksia tekemällä pohkeenväistöjä sekä käynnissä, että ravissa. Pyysin Assia ensin väistämään kulman jälkeen keskihalkaisijalle, suoristamaan ja sen jälkeen väistämään takaisin uralle. Käyntiväistö onnistui Flitteriltä hyvin sekä vasemmalle, että oikealle. Raviväistö oli ratsukolle hieman haastavampi, ja Flitterin keskittyminen tuntui herpaantuvan aina suoristuksen jälkeen. Päätimme muuttaa tehtävää niin, että kulman jälkeinen väistö tehtäisiin ravissa, sen jälkeen suoristus ja käyntiin siirtyminen keskihalkaisijalla ja lopuksi väistö käynnissä takaisin uralle. Assi antoi Flitterille selkeitä apuja ja tamma suoriutui tehtävästä nyt ensiyrittämällä. Toistimme tehtävän vielä muutaman kerran, kunnes siirryimme loppuverryttelyihin. Taivaalle oli kertynyt nyt enemmän pilviä ja tunsin muutaman sadepisaran tipahtavan olkapäälleni. Pienestä sateesta huolimatta pyysin Assia ja Flitteriä tekemään loppuverryttelynä kolmikaarista kiemurauraa kevyessä ravissa. Flitteri ravaili hyvin rennosti Assin ohjatessa sitä pitkin kiemurauraa. Toistimme harjoituksen kumpaankin suuntaan ja suuntasimme sen jälkeen tallille sateensuojaan.

03.07.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Eepos
Flitter ja Assi olivat jo verrytelleet, joten aloitimme suoraan tehtävät. Tarkoitus oli tehdä avotaivutusta keskihalkaisijalla, ja avoa lopettamatta tehdä siirtyminen käyntiin ja takaisin raviin keskellä. Pitkillä sivuilla temponmutoksia, siirtymiä ja pysähdyksiä. Muutaman kerran jälkeen tamma suoritti hyvin. Vaihdoimme tehtävää, ja nyt siirtymän tilalla on voltti jonka jälkeen jatketaan sulkua. Joka kierroksella vaihdoimme suuntaa, jotta jumppaa tulisi molemmille puolille tasaisesti. Kun lopetimme tämän tehtävän, oli välikäyntien aika. Laukassa jatkoimme taas pituushalkaisijalla. Pyysin Assia tekemään alkuun voltin, jatkamaan avoa ja pitkän sivun lopussa siirtyminen raviin. Flitter alkoi näyttää melko hyvältä ja rennolta, ratsukko tuli vielä muutaman kerran laukkatehtävää, kunnes lopetimme tältä päivältä ja ratsukko jäi loppuverkkaamaan kun lähdin kotiin.

07.02.2015 - Kasvupyrähdystä ja ponireeniä
Kun lauhana jatkuneen tammikuun keskipuolella tallin kantavana olevista tammoista rautias Mayheart alkoi osoittaa varsomisen merkkejä, oli koko tallihenkilökunnalla (varsinkin omistajalla) sormet ja varpaat ristissä. Varsasta toivottiin nimittäin todella vahvasti ja hartaasti tammaa, jotta hienosti alkanut Heartbeat linja saisi yhden uuden emälinjan tamman. Maikku hoiti h-hetken eli varsomisen omalla rennolla tavallaan, ja vain puolen tunnin päästä syntyi pieni rautias neiti, Flitterheart. Varsalla oli kuin suoraan emänsä päästä otettu valkoinen otsamerkki, ainoastaan hieman suurempana vain. Luonteeltaan pikkuneiti osoitti kuitenkin tulleensa enemmän emänemäänsä Herttaan, joka osaa konnankoukun jos toisenkin. Nopeasti vuodet kuitenkin vierivät kepposia tehdessä, ja niin Flitterkin kasvoi nopeasti yli varsaiän - suoraan uhmaikään. Valehtelisin, jos väittäisin, että Flitter olisi ollut newforestinponimaiseen tapaan helppo ja miellyttävä kouluttaa. Päin vastoin, tamma oli kuin mikäkin villiintynyt cityponi, joka ei olisi halunnut millään luopua nuoruuden laidunajoistaan ja muiden ponien kanssa telmimisestä. Ihminen oli tylsä opettaja, joka ei antanut pikkuneidin tehdä mielensä mukaan. Tallin rauhallinen mutta juro tallipoika Pera oli lopulta se, joka suostutteli meidän ärripurritamman tottelemaan ja hyväksymään uusia asioita. Tähän päivään asti Peran on ollut oltava lähes jokaisessa koulutustilaisuudessa mukana, sillä muuten Flitter on saanut kohtauksen. Ehkä tämä on kuitenkin vain uhmaiän vaihe, sillä jos Peraa joudutaan raahaamaan neidin aikuisiällä kaviontaputtelijana jokaisessa kissanristiäisessä mukana, tulee tallipoika kalliiksi.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.