orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Jefton's Zaheera

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:musta 141cm
syntynyt:05.07.2014, VARL, 4-vuotias 12.01.2015
kasvattaja:Jefton Ponies, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: helppo A
rekisterinumero:VH14-027-0229

Luonnekuvaus
Jefton's Zaheera on siroluinen pienehkö tamma, jota kuvaa hyvin sana höyhenenkevyt. Tallissa ollessaan ja muutenkin ihmisten kanssa tuntuu siltä, että voisi lähteä milloin vain lentoon. Zaheera on nimittäin todella arka luonteeltaan, ja neidin kanssa kestää varsin pitkään, ennen kuin tamma hyväksyy saati alkaa luottamaan ihmiseen. Arkuuden alla on kuitenkin iloinen ponineiti, joka nauttii hoitajansa taskujen tutkimisesta sekä varsinkin siitä, jos taskusta sattuu sokerinpala löytymään. Tamma myös leimautuu kerran ihmiseen tutustuttuaan hyvin vahvasti, ja näiden henkilöiden kanssa neiti on valmis kiipeämään heidän perässään vaikka yleensä siihen niin pelottavaan traileriin. Muiden ponien kanssa Zaheera on ollut aran luonteensa vuoksi jo pienestä pitäen vahvempien tammojen silmätikku, minkä vuoksi neiti tarhataankin vain niiden kilteimpien ja lempeimpien tammojen kanssa.

Ratsastaessa eniten aikaa ja ajatuksia vaativa asia Zaheeran kanssa on ehdottomasti rentous, sekä sen luottamuksen löytäminen, ettei tamma lähde jokaista rapinaa karkuun kiitolaukassa toiselle puolelle kenttää. Vain aktiivisella tekemisellä ja tamman ajatusten saamisella johonkin aivan muuhun on mahdollista saada neiti rentoutumaan, mutta edelleen on aivan varmaa, että jos lumi putoaa rysähtäen maneesinkatolta, niin Zaheera ei asiaa jää ihmettelemään. Luotetun ratsastajan kanssa tamma kuitenkin yleensä rentoutuu ja alkaa kuunnella ohjeita enemmän, jolloin neidin keveä askel pääsee oikeuksiinsa ja koululiikkeitä voi alkaa hiomaan. Zaheera on parhaimmillaan väistöissä, sillä neiti on ollut aivan pienestä pitäen todella joustava rungostaan, minkä vuoksi sivuttaisliikkeet tulevat tammalta luonnostaan ja helposti.

"Jefton's Zaheera on kiltti mutta arka ponineiti, joka kaipaa tukea ja turvaa ihmiseltä."

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Willard's Apollo
nf rt 143cm
ii. Dancelot
nf rt 140cm
iii. Feryard's James B.
nf rt 137cm
iie. Priarwood Jolie
nf rtkm 141cm
ie. Willard's Sabrielle
nf rn 145cm
iei. Partiot
nf m 146cm
iee. Castel's Pretty Pop
nf rn 142cm
e. Channels Ivy
nf rn 145m
KTK II
ei. Mozartzor
nf
eii. Paul of Beamy
nf
eie. Katies Joy
nf
ee. Channels Peylees
nf
eei. Qwen O'zator
nf
eee. Colorful Aisha
nf

Jälkeläiset
Emälinja e. Channels Ivy
nf t. Poniniemen Bella Brella (i. Ruskamäen Beorn)
nf o. Poniniemen Hadrien (i. Fame's Huntley)
nf o. Poniniemen Grand Galaxy (i. Poniniemen Le Brun)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 915.62
Tahti ja irtonaisuus: 1115.04
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2030.66 op. (vaikeustaso 5)


KRJ maksimitaso: 4
Koulutustaso: ko helppo A

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.


Päiväkirjamerkinnät
15.05.2016 - Kolmas varsa
Poniniemessä elettiin hektistä aikaa, sillä monen tallin tamman oletettu varsomisaika osui juuri toukokuulle ja kesäkuulle. Yksi näistä tammoista oli Jefton's Zaheera, joka oltiin astutettu tallin omalla kultapojulla Le Brunilla. Noin viikkoa aiemmin oli varsonut ensimmäinen tamma, ja nyt Zaheera alkoi näyttää merkkejä ajankohdan lähestymisestä. Varsominen alkoi illansuussa, mutta jo kaksi varsaa allansa ollut pikkumusta tamma Zaheera hoiti homman ammattilaisen elein. Tuloksena oli pieni punaruunikko orivarsa, joka muistutti selkeästi upeaa isäänsä. Ilo tallissa oli ylimmillään, sillä Le Brunin Konnaisälinjan jatkajaksi oltiin toivottu poikaa. Varsa nousi pystyyn heti reippaasti ja orivarsan nimeksi päätettiin antaa Grand Galaxy, sillä olihan poika yhden galaxin verran palvottu. Nyt emä ja varsa saavat viettää kesän rauhassa laitumella muiden tammojen ja varsojen kanssa. Zaheera jää Galaxyn jälkeen luultavasti eläkkeelle, sillä neiti on jo kolme upeaa varsaa varsonut!


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.