orit tammat esittely nyffikasvatus muuta etusivu  

Poniniemen Twinkleshine

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:voikko 142cm
syntynyt:10.08.2015, ikääntyminen, 4-vuotias 14.09.2015
kasvattaja:Poniniemi, Suomi
omistaja:Assi, Poniniemi, VRL-01285
painotus ja koulutus:kouluratsastus: helppo A (KTK II, Ch)
rekisterinumero:VH15-027-0310

Luonnekuvaus
Poniniemen Twinkleshine on ihastuttava voikko neiti, joka tallinväen iloksi peri emälinjansa värityksen. Toisaalta tamman persoona on kylläkin niin muistettava, ettei neiti edes tarvitsisi erikoista väriään jäädäkseen ihmisten mieleen. Käsitellessä Twinkle on todella herttainen poni, joka rakastaa porkkanoita ja rapsutuksia. Tamma on niitä yksilöitä, jotka voi vapaasti pitää karsinassa vapaana ja taaperonkin voi laittaa neitiä harjaamaan. Niin kauan kun ollaan Twinklen tutussa ympäristössä, on tamma aivan ihana. Heti kun kuitenkin lähdetään esimerkiksi edes vesipaikalle, on mukana syytä olla hevosihminen. Twinkle on edelleen hyvin kiltti, mutta aivan auttamattoman arkajalka. Aivan pienestä lähtien tuttu vesihana aiheuttaa edelleen väärässä kohtaa ollessaan tammassa pienoisen paniikin, jolloin sinkoaminen mihin tahansa suuntaan on mahdollista. Onneksi neiti luottaa ihmisiin, ja oman ihmisensä kanssa tamma saattaa hieman täristä pelottavassa paikassa, muttei lähde paikalta.

Taluttaessa Twinklen kanssa saa olla erityisen tarkkana, sillä välillä tamma hieman liioitellustikin säikkyy tuttujakin asioita, ja häipyy läheiselle heinäkasalle kirmattuaan hetken. Puolet tamman törttöilyistä onkin kitkettävissä vain tiukkuudella ja sen näyttämisellä, ettei siedä turhia säikkymisiä. Ratsuna samat säännöt pätevät: Twinkle on ratsastettavuudeltaan aivan ihana ja kiltti, mutta säikkymiset tekevät tammasta haasteellisen ratsun. Neiti on todella vastaanottavainen ja pehmeä ratsastaa, mutta valmentajan väärään aikaan riisuma hanska voi olla tammalle liikaa. Sinkoiluja tapahtuukin lähes tunneittain, ellei neidillä ole koko ajan jotain tekemistä. Parhaimmat tehtävät ovatkin Twinklen kanssa esimerkiksi avotaivutukset ja kokoavat tehtävät, joissa ratsastaja vaikuttaa joka askeleella neitiin, jolloin normaalisti säikäyttävät asiat korkeintaan näkyvät säpsähdyksenä.

Twinklellä ratsastaessa tamman kanssa täytyy olla tietynlailla jämäkkä ja olla antamatta neidille aikaa ajatella. Kun paketin kuitenkin saa pysymään käsissä, on Twinkle todella todella hieno ratsu. Edelleenkään tamman kanssa ei ehdoin tahdoin kannata mennä iltahämärällä syysmyrkyssä kentälle, sillä joskus tunnit vain menevät siihen, että ratsastaja yrittää pitää sinkoilevaa voikkoa hanskoissaan. Esteratsuksi Twinkle on auttamattomasti liian arka, sillä varsin usein lähestymiset päättyvät kieltoon, jos este on vaikkapa vain uudessa paikkaa tai valo osuu puomiin väärin. Hypätä neiti osaa, mutta turhaa tamman kanssa on esteradalle lähteä, kun kieltoprosentti on niin suuri. Kilpailuissa Twinklellä on onneksi oma tuttu ratsastajansa selässä, sillä tamma osaa olla todella haastava uudessa ympäristössä. Kisaponin verta neidistä kyllä löytyy, sillä radalle päästessä tamma antaa usein itsestään jopa enemmän kuin kotioloissa.

"Poniniemen Twinkleshine on Penbeck Petronellan voikkolinjan säikky säihkyjä!"

Sukutaulu ja jälkeläiset
i. Berryhill Matlock
nf trn 144cm
ii. Lakehead Marabou
nf m 143cm
iii. Delagourd's Prinz Plus
nf trn 145cm
iie. Pastell
nf km 140cm
ie. Belgrave Idria
nf rn 145cm
iei. Belgrave Bypass
nf trn 148cm
iee. Indiana Frost
nf km 146cm
e. Ch Poniniemen Tambourine KTK II
nf vkk 142cm
ei. Downy Final
nf rt 143cm
eii. Wicked Final
nf rt 144cm
eie. Unlucky
nf rn 142cm
ee. Penbeck Petronella
nf vkk 141cm
eei. Hollowfield Buckskin
nf rt 141cm
eee. Penbeck Sweetie Pie
nf vkk 139cm

Jälkeläiset
Emälinja ee. Penbeck Petronella
nf t. Poniniemen Swanshine (i. Poniniemen Mikel)
nf o. Poniniemen Lightyear (i. Poniniemen Boysenberry)


Kisakalenteri
Ominaisuuspisteet Tasot

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.18
Nopeus ja kestävyys: 0.12
Kuuliaisuus ja luonne: 866.17
Tahti ja irtonaisuus: 975.07
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 1841.24 op. (vaikeustaso 5)


KRJ maksimitaso: 4
Koulutustaso: helppo A

Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
Reaaliaikainen tilanne löytyy rekisterisivulta.

Näyttelytulokset:
14.11.2015 Istoriya Asylum, irtoSERT, (päätuomari: Vibaja)
25.05.2016 Hervannan Oriasema, irtoSERT (Päätuomari: Siiri K.)
08.11.2016 Special Ring, irtoSERT (Päätuomari: Kati)

Champion myönnetty 24.11.2016

Kantakirjattu II palkinnolla, Marraskuun kantakirjaustilaisuus 20.11.2015
19 + 16 + 18 + 18 = 71p., KTK-II

Päiväkirjamerkinnät
03.07.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Chiara (VRL-13485)
Toisen kerran tätä ratsukkoa valmentaessani saavuin kentälle hymyillen, sillä tämä kaksikko oli suosikkini. Voikko tamma katseli minua yhä hieman epäröiden, mutta kun pääsimme aloittamaan heti, ei Twinkle ehtinyt sitä edes ajatella. Assi oli verrytellyt tamman ennen saapumistani, joten otimme heti ensimmäiseksi tehtäväksi avotaivutuksia. Otimme alkuun hieman helpommin, sillä Assi ei ollut täysin varma siitä, että osasiko Twinkle vai ei. Ensimmäiset toistot olivat hieman jäykkiä, mutta hetken kuluttua Assin loistavien apujen jälkeen tamma alkoi taipumaan esimerkillisesti. Sen lavat olivat hieman sulkeutuneet, eikä se tuntunut muuttuvan, joten parin toiston jälkeen siirryimme toiseen tehtävään. Laitoin kaksikon harjoittelemaan vastalaukkaa pääty-ympyrällä, joka oli ensimmäisen kerran hyvinkin huvittavan näköistä. Kaksikko ei löytänyt oikeaa asetusta, eikä Twinkle millään olisi halunnut laukata rauhallisesti tuulisena päivänä, mutta ainakin se onnistui jotenkuten. Toiseen suuntaan tehtävä sujui huomattavasti paremmin. Loppuun laitoin ratsukon tekemään laukanvaihtoja ravin kautta kahdeksikolla, mikä nyt ei voikolle kaunottarelle ollut ongelma eikä mikään.

02.07.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Chiara (VRL-13485)
Kuvankaunis ja hirvittävän arka Twinkle katseli minua epäluuloisesti, kun Assi suoritti alkuverryttelyjä seistessäni kentän laidalla. Aina kohdallani tamma heitti pään ylös ja otti lyhyen spurtin askellajista riippumatta, joten päätin siirtyä kentän keskelle. Aloitimme työskentelyn helpolla ravipohkeenväistöllä, jossa haettiin enemmän oikeaa asetusta kuin ristiaskelta. Twinkle oli alkuun hieman raa’an tuntuinen ja Assi sai työstää ponia urakalla saadakseen siitä jotain irti. Hetken kuluttua se kuitenkin haki itsensä pyöreämmäksi ja otti takapään alleen, sekä onnistui asettumaan rennon näköisesti pyydettyyn suuntaan. Kokeilimme onnistuneen tehtävän jälkeen toiseen suuntaan samaa, jonka jälkeen aloimme hakea ponille herkkyyttä siirtymisillä. Otimme alkuun pysähdys-käyntisiirtymisiä, ja kun poni alkoi kuuntelemaan tarkemmin, laitoin kaksikon kokeilemaan pysähdys-ravisiirtymistä. Ensimmäisillä kerroilla väliin tuli pari kolme käyntiaskelta, mutta kun Assi jaksoi yrittää, sai hän poninsa toimimaan erinomaisesti. Jätimme laukat väliin tällä kertaa, mutta kokeilimme vielä ravista pysähdykseen –siirtymistä, joka onnistui kahden ensimmäisen kerran jälkeen sujuvasti! Twinkle oli hieman rauhallisempi kuin alkuun, vaikka se vielä kyttäilikin minua epäileväisesti.


Virtuaalisuudesta

Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen. This is a SIM game horse. Mitkään sivuilla esitetyt tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

Tekijänoikeudet

Kaiken © Poniniemi 2011-2016, ellei toisin mainita. Otsikkokuvista kiitos VRL-01811.